petak, 05.07.2019.

Welcome to Zadar

Prva stvar koju učinim kad ujutro uđem u kancelariju je da se hvatam kuhala i skuvam si veliku čikaru kave. Dok ispijam tu divnu crnu tekučinu koja me vrača u život, prelistavam sve dnevne novine.
Točnije prosurfavam (ovu riječ sam izmislila) najprije lokalne vijesti jer ko svaki pravi lokal patriota moraš znati što se događa u tvom gradu pa i u kojem su se selu babe potukle. Današnji novinari stvarno pišu svašta, ali ako ih to veseli- neka ih. A i mene veseli čitati gluposti- što luđe to bolje. A onda se divim sama sebi kako ja imam normalan život ili se tješim na taj način. Tako jutros čitam kako se u Zadru na Boriku otvorio prvi kamp sa pet zvjezdica. Divno i krasno. Oduševljena sam slikama , a i prolaskom tuda sa ceste sam vidjela da sve jako lipo izgleda.Evala onima koji su ga napravili, ali wtf?!! Pa ja sam već negdje pročitala da se u Hrvatskoj otvorio kamp sa pet zvjezdica. I onda opet googlaj I evo ga; u Fontani kraj Poreča otvoren kamp sa pet zvjezdica i to prije nego u Zadru. Ma koga vi ......?! Ali glavno da je u Zadru sve najbolje. O yeah! To što stjenice napadaju ljude u apartmanima to je ka normalno. To što se meni čini da turista uopće nema ka prijašnjih godina, to se meni samo čini jer brojke iz turističke zajednice Grada pokazuju drugačije; Turizam cvijeta....da, ali možda u Istri.
A i kako će biti turista kad su svi, ali baš svi digli cijene u nebo. Svi sad misle da će se obogatiti u dva mjeseca. I onda gosta treba opelješiti. Nisu ni oni glupi. Idu di im je bolje.
Radnika u ugostiteljstvu uopće nema. Čini mi se da ćak ovu godinu i nema ni Slavonaca koji su prijašnju godinu radili za tešku mižeriju. Plati ti čovika pristojno pa će i biti radnika! Ali evo.. evo naslova u novinama da prijeti kolaps turizma u Zadru ovu godinu ako se nešto hitno ne poduzme.
Ma neću se opterećivati glupostima, ali meni je Capuccino najmanje 12 kuna i to me zabrinjava, a lako meni za turiste.
Primjećujem da na svakom koraku u gradu ima uličnih svirača, raznoraznih cirkusanata, egzotičnih životinja, svašta nešto i svi mame lovu.Ali po meni nema nikakvih sadržaja za mlade. Nije to za mene jer prošla sam ja svoje, ali di će ova mladost?!!! Svaku godinu gotovo isti sadržaji zato i jesu navečer ulice u centru grada puste.Evo Grad se hvali po novinama da nam dovodi ovo lito svjetsku poznatu pjevačicu Rita Ora. Možda sam glupa , ali ja ni ne znam ko je ona i nisam upoznata s njezinim pjevačkim sposobnostima. Ali, eto ostarila sam pa i nije čudo što sam samo čula za nju. A to nam kao Grad poklanja ovo lito. Ma vraga poklanja kad su cijene ulaznica za koncert nevjerojatno visoke.
Svašta sam ja još pročitala i rado bi komentirala, ali još uvijek nisam dovršila svoj radni zadatak , a tjedan je pri kraju.
Idem se ja pomalo družiti se sa divnim računima još dok me volja......ako ne odem na marendu..

- 08:51 -

Komentari (20) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Opis bloga

Vesele i manje vesele priče jedne Šušunjare.

Linkovi

......moj prvi post

Važno je.....ne sekirati se!!!