utorak, 09.04.2019.

Ma koja dijeta?!!!!!

Nikad, ali baš NIKAD u životu nisam bila na nikakvoj dijeti. Otkad znam za sebe jedem što hoću i koliko hoću. Nerijetko se prežderavam, a uvijek sam mršavica (bila) i na istoj kilaži od 15-e godine (60 kg/175 cm).
I onda mi se dogodila Mrs Celi i pod hitno bez ikakve prilagodbe aj na bezglutensku dijetu.
Bezglutenska dijeta po meni nikako nije dijeta, samo ima takav naziv. Točnije na dijeti si od glutena koji je ionako beskorisni protein bez ikakve nutritivne vrijednosti. Bez glutena svatko može pa tako i ja.
U biti na ovoj dijeti ja se nisam ničega odrekla, samo sam nadodala hrpu tzv. Zdravih namirnica.
Kruh i kolače iz pekare sam zamijenila bezglutenskim friško pečenim kruhom i kolačima. I ponosna sam na moju kuhinjicu. Ali , aj se ti suzdrži da ne pojedeš više od po' kile kruha onako lipo toplog upravo izvađenog iz pećnice. I tako gotovo svaku večer.
Onda sam ubacila u prehranu friška jaja koja do tad uopće nisam koristila( Ne samo friška da nisam koristila, nego nikakva). I tako svaki dan Šušunjara stuče Zavajun od 2,3 sirova jaja.
Za marendu se hranim „totalno“ zdravo; Špeka, šunke i najmanje po litre domaćeg kefira. A znam u kefir umuljati i Cornflakes ili zobene pahuljice, naravno bezglutenske. To kad sam doma, a na posao ponesem moj kruhić i svašta nešto pa kolege umiru od smijeha kad me vide kako dolazim na posao s punim kesama.
Za ručak pojedem sve što čača skuva. Sve je meni dobro. Uz ručak ka ne jedem kruh, ali zato obavezno vadim i drugi pijat pun do vrha.
Za večeru „ lagano“ nekoliko jaja i špeka, ali to pofrigam i ne jedem kruh uz to, ali čopnem kasnije„malo“ od ovog friško pečenog što ga nosim na posao. Moram probat jeli?!
Kad idem teti vikendom, ne mogu odbiti ( nepristojno je) npr. Zapečene palačinke sa sirom koje su spremane s mojim brašnom i samo za mene. A već kad mi je spremila odvalim točno 10 palačinki ( 4 kod nje i 6 mi da za doma). To je gotovo cijela roštijera. Ali ono što volim, ne znam stati.
Interesantno, da čokoladu nikad nisam voljela, a sad ju tamanim samo tako. Biram onu s lješnjacima, rižom i crnu, tako da ni tu ne jedem gluten.
Mlijeko i mliječne proizvode sam mrzila i još ih mrzim, ali probala sam bademovo i rižino mlijeko i , eto, svidilo mi se.
I tako ja svako jutro kad se oblačim primjetih da nešto ne štima s mojim botunom na gačama. Povuci, potegni i onda legni na krevet da bi zakopčala šlic i taj šugavi botun. Blažene bile gače na laštik, ali i one su počele klizit.
- Ma jesam li se ja to možda udebljala?!- slučajno mi palo na pamet.
Kako ću znati kad sam se vagala jedino u školi i na sistematskim pregledima, ili kad bi završila u bolnici.
- Ne budi lijena Šušo i pronađi tu staru materinu vagu“- unutarnji glas mi prišapnuo
- Ali tko zna jeli uopće radi još?! – ipak sam kupila novu bateriju i probala.
Baš sam veselo stala na nju, ali , bome, nisam se veselo skinula s nje.
-Pas mater kako?!!!! Pet i po' kila gori!- ali kako????- nisam se nikad udebljala ni 10 deka od srednje škole.
Meni stvarno nije jasno kako, a još sam i na dijeti, bezglutenskoj.
'Benti, 'benti- moram pod hitno nešto poduzeti. Ide lito, a ja kolut oko droba. Nijednu vešticu neću moći obuči. A kupaći?!!!!
Evo nek pojedem još ovaj kolač jer šteta ga je baciti kad sam ga već donijela na posao i od sutra sam na reduciranoj bezglutenskoj dijeti (a možda i od ponedjeljka)..
- 12:11 -

Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Opis bloga

Vesele i manje vesele priče jedne Šušunjare.

Linkovi

......moj prvi post

Važno je.....ne sekirati se!!!