17.08.2006. / četvrtak

misliti pristojno o svom odmoru znači...??

Ona koja nije voljela da joj oblaci zaklanjaju zalazak sunca u oazi zelenog parka

Svaku večer dolazila je u park po svoju večernju dozu. Sunca. Ili nečeg što je ona nazivala suncem , mislila je : «Ipak je to sunce čisti ekstrat koji mi popunja život snagom tlaka u venama...» tako je razmišljala samo i jedino u sutonu parka,bez boli i bez snova...samo Sunce.kako su te misli bile zanimljive, znala je da bi najsretnije rješenje bilo da ima stroj koji snima misli jednakom brzinom kojom se one množe. Vau, mislila je, to bi bilo fantastično. Da nije u parku, nikad ne bi rekla fantastično. Fantastično je školski, pristojan izraz. Rekla bi ludilo, ili da je na sjeveru, rekla bi guba. I kul je dovoljno dobar izraz.ali to je fantastično...
Zanimljiva stvar je bila da je gubila sebe na ulazu u park. Nestajali su moti, šatro je postajao glup a odjeća se nije nazivala robom, već po propisu, odjećom, onako kako se nađe u riječniku. Roba je nešto drugo.
Ni sama ne zna zašto bi se, kako da se izrazi, upristojila.kako je išla protiv sebe. Ili se vraćala na pravi put? Tko zna je li život gluma u odsjaju nezvoznog mora?nije...život jest iza pozornice, park je iza pozornice, odmor od pet minuta. Da je negdje drugo, nazvala bi to čik-pauzom, ili ako ne puši, coffee - break-om.da ne pije kavu, ne zna kako bi to nazvala. Niti se zanara time.sad je tu i to joj je odmor, odmor od «pet minuta».

- 22:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>