H.A.D.L. by Stanka Gjurić

nedjelja, 07.08.2022.

Trbobolja

U jednom se momentu pojavila moja prijateljica koju sam zamolila da to učini umjesto mene, što je joj je, naravno, uspjelo od prve.


Zasigurno vam je poznat frustrirajući osjećaj kada se u snu namjeravate negdje uputiti, no hodate ili trčite u mjestu i ne stižete nikamo. Slično je bilo i meni, sinoć, dok sanjah kako na telefon pokušavam dobiti muškarca kojeg sam upoznala dan ranije, kako bih mu javila da ću kasniti na naš sastanak. Uporno sam pokušavala ukucati njegov broj u mobitel, no na zaslonu su se, umjesto brojeva pojavljivali neki čudni simboli. To je rezultiralo mojim gotovo jednosatnim, uzaludnim tipkanjem. U jednom se momentu pojavila moja prijateljica koju sam zamolila da to učini umjesto mene, što je joj je, naravno, uspjelo od prve. Tada sam već kasnila više od sat vremena, propustila važno događanje i susret s tim plavokosim slatkišem kojeg je u mome snu predstavljao Chris Hemsworth, glumac poznat iz filma „Thor: Ljubav i grom“. Mislim da čak nisam bila ni svjesna činjenice da je ta osoba to što u stvarnosti i jest, glumac, već sam se toga prisjetila tek po buđenju. U snu je bio 'tek' uspješni biznismen u nekoj privatnoj tvrtki. Čak ga u posljednje vrijeme nisam vidjela u nijednom od filmova prikazanih na domaćim tv kanalima. Bilo mi je posve zagonetno otkuda baš on u mome snu, i to još kao moja simpatija, a nije tip muškarca koji bi mi se svidio, mada je i simpatičan i zgodan. Uglavnom, moj se nedolazak pokazao velikom pogreškom, jer sve važno što se trebalo dogoditi, već se dogodilo, samo, činilo se, ne meni. Kroz razgovor s njime, nisam mogla da to ne osjetim. Rekao mi je kako, doduše, koncert na koji smo trebali ići, još nije počeo, i dok je gotovo veselo ćaskao sa mnom, osjetila sam kako u društvu svojih kolega i prijatelja ležerno pijucka piće i zadovoljno se smješka. Nije djelovao nimalo razočaran činjenicom da se nisam pojavila. Uglavnom mislim da je tu bio i kraj moga sna, jer sam se odmah potom probudila.
Vjerojatno sam svojim snom rješavala izjedajuću neizvjesnost što mi DCP filma koji bih u najbržem mogućem roku trebala poslati na filmski festival na kojem ću uskoro sudjelovati, neće biti gotov prije utorka ili srijede, odnosno nastojala se osloboditi tjeskobe uzrokovane istim, i pitanjem hoću li na vrijeme stići poslati ispravnu kopiju filma za prikazivanje na filmskom platnu. Naime, prvi put sam na izradu digitalnog kino paketa, firmi koja se time bavi poslala pogrešan folder, a kad imate toliko materijala kao što ga imam ja (a i, pretpostavljam, drugi filmaši koji se na taj način bave filmom), nije se teško zabuniti, jer od silnih kopija koje čuvate na disku, za slučaj da vam kod iduće montaže bude potrebna neka od njih, nije čudno da se takvo što dogodi, pa čak i kada nebrojeno provjeravate, kao što to radim ja.
Ergo, s obzirom na tu omašku, bojazan da sada ne zakasnim sa slanjem materijala i da će tada na projekciji biti prikazana pogrešna kopija, utjecala je na spomenuti fabulu u snu. I, eto, još uvijek od toga osjećam laganu mučninu, i nelagodu u želucu, kao školarka pred ispit.


07.08.2022. u 12:34 • 0 KomentaraDnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Kratica HADL

Hladnokrvne analize dokonog laika.