Image Hosted by ImageShack.us

MIR ZAJEBANCIJA I TOLERANCIJA

srijeda, 24.11.2010.

KONZUM AKCIJE

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

shopping centar - svi centri na jednom mjestu

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.05.2010.

http://www.shopping-centri.info/shopping-centri.info je prvi specijalizirani domaći internet portal koji se bavi isključivo shopping centrima, odnosno ponudom, događanjima, novostima, akcijama u shopping centrima. Posjetitelju pružamo jednostavan pregled novosti, događanja, popusta, novih kolelcija, rasprodaja, katalologa i ostalih informacija koja su isključivo vezana za shopping centre u cijeloj Hrvatskoj. Na taj način želimo posjetitelju olakšati kupnju, odnosno da u velikoj ponudi za sebe izebere onu pravu. Portal uz glavne vijesti i ostala događanja u shopping centrima ima i rubriku Katalog.info gdje se na najbrži i najednostavniji način može prelistati sva kataloška ponuda, a da pritom nemate zatrpan poštanski sandučić, koji zna živcirati. Naša misija je olakšati kupnju, stoga i slogan jednostavan pregled kupnje je opravdan, a naša vizija stvarati gužve u shooping centrima realan cilj.

- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 07.02.2009.

dan 1

bio na poslu
prije toga se digao, istuširao i uputio na isti! u autu popušio dvije cigarete, slušao radio antenu i mislim da su sve nagradne igre namještene. pogotovo ove sa računima.

na poslu svi nadrkani, nitko normalan, još uvijek vjerujem da sam jedan od pametnijih.

poslije posla odspavao 3 sata, otišao na cugu u kvartovsku birtiju. popio omalu količinu alkohola, poslao dragoj smsove ljubavi i otišao spavat!

još jedan dosadan petak nekada vječitog studenta, danas zaposlenog drkadzije!

- 03:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.02.2006.

stripovi- 5 dioLUCKY LUKE


Image Hosted by ImageShack.us


Kreator : Morris

Crtač : Morris

Naslovnice : Morris

Premijera : 1946.

Žanr : western parodija

Mjesto radnje : Divlji zapad

Vrijeme radnje : 19. stoljeće

Omiljeno oružje : revolver

Omiljeni uzvik : N/A

Vjerni pratitelj : Jollie Jumper

Najveći neprijatelj : Braća Dalton


Lucky Luke je mrsavi westmam, čije je lice, kažu, “pozajmljeno” od Garry Coopera. U prepoznatljivom kaubojskom odijelu sa crvenom maramom i šeširom. Vječito sa cigarom u ustima, smireno dovršava svoj ručak, prije no što potegne revolver na izazivača. Krstari Amerikom XIX. vijeka, uvijek prema zapadu. Nailazi na mnoge nepravde ovog divljeg vremena, na jos divljim mjestima, i ne odlazi dok ih ne riješi. A onda kada se svi građani malog gradića oslobođenog od desperadosa zapitaju gdje je čovjek kome duguju zahvalnost, on već jaše u susret zalasku Sunca pjevajući “I am a poor lonesome cowboy…” .Lucky Luke, mada zaista jeste usamljeni kauboj, ipak nije lišen pratećeg junaka. Neobično je jedino to što je njegov vjerni prijatelj konj! Jollie Jumper, ne samo što se uvijek postavi točno ispod onog prozora kroz koji će za tren iskočiti Lucky Luke, on i govori, igra šah, često riječima pecka našeg junaka, a u jednom slučaju čak i on njega jaše! Vrlo zanimljiv pratilac, koji izlazi iz svih klišea.
autor teksta: m.j


lucky luke ili talicni tom, je strip koji sam oduvijek volio i tu nema puno da se doda. kao klinca me odusevljavao flegmaticni kauboj koji je rjesavao neprijatelje i istovremeno pio kavu. slika koja mi je i dan danas u glavi je on naslonjen na ogradu sa cigaretom u ustima, jednom rukom na obaracu a drugom popravlja sesir.


naslovnice :Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

- 18:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 19.02.2006.

tko je jaci zagor ili blek stena?
to me ko klinca ubijalo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 20:02 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 17.02.2006.

STRIPOVI MOJE I VASE MLADOSTI-CETVRTI DIOALAN FORD


Kreator : Magnus & Bunker

Crtač : Magnus

Naslovnice : 1-10 Luigi Corteggi,11-75 i 200 Magnus, razni autori

Premijera :
svibanj 1969.

Žanr: crni humor

Mjesto radnje:
New York

Vrijeme radnje : sadašnjost

Omiljeno oružje: Kažiprst/metla uperena u leđa

Omiljeni uzvik : Jao!

Vijerni prijatelj: Bob Rock

Najveći neprijatelj: Superhik


Ime i prezime: Alan Ford
Adresa: 6th Avenue, New York
Dob: 25 godina
Visina: 180 cm
Težina: 62 kg
Prijašnje zanimanje: stručnjak za reklamu
Prva epizoda "Grupa T.N.T." (#1)Ime i prezime: Robert Rock
Adresa: 6th Avenue, New York
Dob: 35 godina
Visina:150 cm
Težina: 47 kg
Prijašnje zanimanje: bez stalnog zaposlenja
Prva epizoda "Grupa T.N.T." (#1)

Ime:
Broj Jedan
Adresa: Tajno skrovište u pothodniku njujorške podzemne željeznice
Dob: nitko ne zna
Visina: neizmjeriv
Težina: nepoznata
Prijašnje zanimanje: sva moguća zanimanja
Prva epizoda "Broj Jedan" (#11)


Ime i prezime: Sir Oliver od loze Oliver-Oliver
Adresa: 6th Avenue, New York
Dob: 42 godine
Visina: 176 cm
Težina: 75 kg
Prijašnje zanimanje: "slobodni umjetnik"
Prva epizoda "Šuplji zub" (#2)


Ime i prezime: Gervasius Twinkleminkleson
Adresa: 6th Avenue, New York
Dob: 50 godina
Visina: 170 cm
Težina: 92 kg
Prijašnje zanimanje: općinski pisar za krasopis
Prva epizoda "Grupa T.N.T" (#1)


Ime i prezime: Jeremija Leš
Adresa: 6th Avenue, New York
Dob: 52 godina
Visina: 165 cm
Težina: 58 kg
Prijašnje zanimanje: ulični prodavač limuna
Prva epizoda "Grupa T.N.T" (#1)


Ime i prezime: Grunt von Grunt
Adresa: tajno skrovište Broja 1
Dob: 55 godina
Visina: 175 cm
Težina: 82 kg
Prijašnje zanimanje: pomoćnik u prodavaonici voća i povrća
Prva epizoda "Grupa T.N.T" (#1)

Ime: Nosonja
Vrsta: europska mješavina
Adresa: 6th Avenue, New York
Dob: 4 godine
Visina: 85 cm
Dužina: 100 - 105 cm
Težina: 37 - 38 kg
Prva epizoda "Pas za milijun dolara" (#18)

sta reci o alan fordu, osim da je taj strip bio citaniji od dnevnih novina. ja znam da sam ga gutao, kao sto danas poznate hrvatice sa estrade ulovljene kamerom gutaju spolovila. sjecam se tih malenih stripova, koje su stale u svaki džep jakne. mnoge generacije su odrasle na ovom stripu. mozda je zanimljivo napomenuti da je alan ford izaso iz pera magnus & bunker, koji je u pocetku imao veliku dilemu nastaviti sa pisanjem stripa ili ne, jer su u samom startu dozivjeli katastrofalnu prodaju. krpali su kraj sa krajem sve do 24 broja, kada se u romanu pojavljuje superhik koji je vratio smjesak na lica autorima. magnus & bunker su pokusali u mnogim zemljama prodati svoj proizvod. iako nigdje nisu napravili tako veliki uspjeh kao u italiji, jedino trziste koje je prihvatilo strip je bilo podrucije bivse jugoslavije. gdje je alan ford postao lektira i nacin zivljenja. zanimljivo je da su mnogi brojevi bili cenzurirani i zabranjivani kako u jugi tako i u americi i rusiji.
jos skoro da zaboravim napomenuti da 3 i 4 razred srenje skole je bio nezamisliv bez bar dva procitana alan forda pod satom. zivio!!!zanimljivi komentari na forumima:


Naravno, to je strip uz koga sam odrastao i danas kada ga dohvatim, osećaj je isti kao i prvi put....

Ne mogu da verujem da ljudi nisu culi za Alana Forda! Uz njega sam rastao. Najjaci strip imam oko 50 Brojeva, medju kojima je i prva epizoda kada Alan dolazi u TNT, Olimpijski plamen( zabranjena epizoda u americi i rusiji ) i jos mnogo njih......

Jednom recju, Sramota! Ko nije citao Alan Ford bar 50 brojeva, taj nije ziveo!

omiljeni slogan na majci: bik koji sjedi, nije trcao!

U Sloveniji su poceli prodavati slovensku razlicicu pre oko 10-12 godina, ali je bila uzasna. Nije bila ni blizu hrvatskih verzija po kvaliteti prevoda, a od tada nije bilo lako dobiti hrvatsku verziju... i tako sam migrirao u Tajland gde ga uopste nema.

ima ih vec i u digitalnom obliku, samo nije isto kad imas strip u ruci i monitr (u ruci)...

jel se ko sijeca sporednih likova Nevid Ćoronja i orkestar gluhonijemih ....

U mojoj kuci u Bosanskom Samcu mi je ostala kolekcija od preko 400 stripova o Alanu Fordu. Svaki broj je na neki nacin za mene bio poseban. Znao sam jesam li ga kupio u trafici ili zamjenio za neki drugi roman, znao sam koji mi je bio prvi u zbirci, a da ne govorim o tome da mi je dogadanje iz svake epizode bilo poznato. Svaki broj sam mogao procitati po deset puta, a svaki put bi se ponovo odusevljavao radnjom, likovima i fazonima......


Ima li netko u onoj tvorevini koja se zvala Jugoslavija, a da nije cuo za grupu privatnih detektiva iz cvjecare u 6. Aveniji u Njujorku .....

Alan Ford vec je bio toliko popularan i imao toliko fanova da je sve što je imalo ikakve veze s njim donosilo veliki profit. U zlatna vremena ovog stripa (pri tom se misli na prvih 75 nastavaka, koliko je trajala suradnja ovih dvaju genija) naklada je premašivala 70 tisuca primjeraka, a ponovljena izdanja tiskana su u nakladi od preko 100 tisuca primjeraka. Danas ovo zvuci malo nevjerojatno, ali uzmite u obzir cinjenicu da je tad kupovna moc bila mnogo veca, kao i tržište u toj kasnije raspadnutoj državi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

skora da zaboravim napomenuti legendarnog nenada brixyja koji je prevodi alana forda sa talijanskog na hrvatski i uvelike pridonio uspjehu na ovim prostorima.
pa tako u jednom intervievu sa max bunkerom novinar kaze slijedece:
"Jeste li ikad upoznali legendarnog Nenada Brixya, našeg prevodioca Alana Forda? "

evo sto su jos neki poznavatelji alan forda rekli o brixyu:
"Osim što je upravo on zagrebackom "Vijesniku" predložio da se Alan Ford nađe na stranicama Superstrip biblioteke davne 1972. godine, umnogome je zaslužan i za imidž koji je Alan Ford imao kod nas. Svojim briljantnim prijevodima uspio je Alana Forda toliko približiti našoj publici koliko ocito nijedan prevodilac ovog stripa u svijetu nije uspio. A to nije bio lak posao. Alan Ford obilovao je igrama rijeci, što je Brixyju davalo slobodu prevodenja, te je, osim što se na razne nacine dovijao da nekako savlada teške igre sa talijanskog, veoma cesto sebi davao slobodu da unosi igre rijeci kojih u originalu nije bilo. Uslijed svog kreativnog angažmana oko Forda, Nenad Brixy se s pravom medu ovdašnjim fanovima smatra za treceg autora ovog stripa."


neki dijelovi stripa:

Free Image Hosting at www.ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usneke naslovnice:

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us


alan ford online:
http://www.stripoteka.com/

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 18:01 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.02.2006.

STRIPOVI MOJE I VASE MLADOSTI-DIO TRECIMARTIN MYSTERE

INFO BOX


Kreator : Alfredo Castelli

Crtač : Giancarlo Alessandrini

Naslovnice : Giancarlo Alessandrini

Premijera : lipanj 1982.

Žanr : Avanutura

Mjesto radnje : New York, Italija, svijet

Vrijeme radnje : Sadašnjost

Omiljeno oružje : Laserski pištolj

Omiljeni uzvik : Vragovi pakla!

Vjerni pratitelj : Java

Najveći neprijatelj : Ljudi u crnommoram priznati da me ovaj roman uopce nije odusevljavao. procitao sam svega par komada. naime ja sam poceo otkrivati romane izmedju 6 i 11 godine svoga zivota. tada mi se cinili prekomplicirano shvatit jednog umjetnika i pustolova kakav je bio junak martin mystere. tjesi me cinjenica da je i danas nekima martin prekompliciran. martin je visok, zgodan plav. znajuci da su ga crtali talijani mozda su lijecili neki svoj kompleks u tom liku. uglavnom mysterija je bio zaljubljenik u enigme. da je zivi lik sigurno bi gostovao na rubu znanosti.bio je jedan od glavnih protagonista tibetskog nacina zivota. proucavao je civilizacije, dobro bio upucen u religiju, magiju,mitologiju. poznavao je mnogo strane jezike, tajne kodove i stare alfabete. kada sam ovo napisao tocno znam sta me odbijalo kao klinca u ovom romanu. istina je da se martin volio dobro potuci, uspjesno je izbjegavo neugodne situacije, izgleda da me je to i drzalo da uspijem procitati nekoliko romana. kod nas je roman imao veliku tirazu, sa vremenom je roman postigao kultni status. kako vani tako i kod nas.

ovaj roman su izdavale : slobodna dalmacija, lunov magnus strip, ludens, strip agent, vannini.
dijelovi iz romana:neke naslovnice:
- 18:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>