Zamjena ulja

16.02.2021.

Sad sam prilično ljut na neke stranke koji uporno pokušavaju ocrnit naš mehaničarski posao.

Neke stranke se žale da ne mijenjamo ulje, da kad dođu doma da je ulje crno.
Pa normalno da je crno čim se auto upali, kad se ulje uspusti, na stijenkama motora ostaju ostaci starog ulja, i moraju ostat, to i je uloga ulja da se napravi uljni film i da se to ulje zaljepi na radilicu i ostale dijelove kako kod paljenja ne bi došlo do prevelikog trenja, jer dok uljna pumpa protjera ulje kroz cijeli motor, to staro ulje podmazuje, a kad se ulije novo ulje, onda to novo ulje ispere taj dio starog ulja i zamaže novo ulje, i zato djeluje crno. Ono u biti nije crno, nego je tamno, a kad se stavi na prst, osjeti se da je masno kako i mora biti.

Sad smo našli dosta postova po facebooku i ostalim mrežama kako se piše da se u servisu ne mijenja ulje, ne samo kod mene gdje ja radim, nego i kod ostalih, ne ulazim u one privatne radione koje rade doma, ali ni oni si ne mogu priuštiti takav luksuz jer žive od toga.

Kod nas postoje kamere pa svaka stranka može tražit dokaz da smo to napravili. Za takve stvari se dobiva otkaz mometalni, vi koji mislite da se ne mijenja, zar stvarno mislite da bi auto izdržao preko 100tkm bez zamjene ulja.

Ne znam kome ne u interesu uopće varati kupce od kojih živimo.

A vi koji nas blatite i govorite neistine, malo se zapitajte, možda da si kupite bicikl.

Iz iskustva znam da skoro 80 % kvarova na autima napravi vozač, ostalih 20 % je kriv proizvođač, jer se uvijek nešto može pokvariti.

Ima i onih koji ne dođu na vrijeme na servis, pa se kasnije čude kak je auto tako loš, zašto toliko treba mijenjati.

Neće se ništa dogoditi ako ste napravili 10 000 više nego ste trebali prije zamjene ulja, ali sve preko toga je rizik. Da ste samo izvadili šipku i provjerili da fali ulja, i nadolili koliko treba, sve bi bilo ok.

Neki auti nemaju šipke, imaju na displeju u opcijama gdje se to može vidjeti.

I dajte čitajte uputstva koje dobijete kad kupite auto, i ja to moram čitati jer ne znam sve, kad dođete kod nas, pa krivo postupite, pa upozorimo da to piše u uputstvima, najčešći odgovori su, a tko bi to čitao, pa tvoj je auto, pa čitaj.

Na kraju ispada da svi koji se žale i dalje voze te iste aute na kojima mi ne mijenjamo ulje, a kad smo ponudili zamjenu ulja pred strankom, koje će naravno platiti, ona je bilo odjednom sve u redu.

A vi koji pišete gluposti po forumima, ne znam kako ste došli do zaključka da je staro ulje, ako je ulje crno, ne znači da je loše, s takvim komentarima vrijeđate sve nas koji održavamo te aute pa i kompletnu struku, ali naravno, vi sve znate, popravili ste više auta nego mi iz servisa, pa si dajete zapravo pričati takve gluposti

Oznake: auto, ulje, automehaničar, Auto Elektronik, automehanicar

Valentinovo

12.02.2021.

Valentinovo se bliži, što mislite o tom danu, jel ga slavite, što ćete kupiti za poklon, kakva su Vaša ramišljanja?

Žena i ja si ne kupujemo ništa za nijedan praznik, pa ni za rođendane, puno je lakše ne stresirat se oko odabira poklona nego trčat i razmišljat što kupiti.

Obično se sami počastimo, naručimo klopu, kolače ili odemo u neki hotel. Mi smo valentinovo proslavili jučer, naručili klopu preko wolta, bio ne neki menu za dvije osobe povodom vanentinova.

Ajde da čujem Vas..

Oznake: valentinovo, ljubav

Auti s maskama

10.02.2021.

Ovako se auto dovede u servis, nekoliko iskorištenih maski koje vise na retrovizoru.Tko zna koliko virusa je na tome, i koliko ih ima u autu.

S tim maskama širi zarazu okolo, ne znači da je korona, može biti bilo koji virus.

Trebam popravit auto i prisiljen sam sjest u njega sa hrpom bakterija i virusa, dobro je da imam masku.

Ocito se taj retrovizor ne koristi, jer se ionako ne vidi kroz njega kad maske smetaju.
<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.