SKUPLJAČI SITNIŠA ISPOD STOLA KAPITALISTA


kako li je sretan naš radnik kad dobije unaprijeđenje! za samo malo veću odgovornost i 2 sata veće satnice, dobije čak 500 kn povišice! kako li je sretan predstavnik sindikata kad ga spomenu negdje, u kontekstu da je negdje nešto rekao... a kakva je tek sreća predsjednika stranke, lijevo orjentirane, kad ga pozovu da priča.

da, velika je to sreća. i? što onda?
da li su to za Vas promjene?
jer Vi ste većina. Vi odlučujete što je za Vas dovoljno dobro.
jeste li Vi zadovoljni?

i, ako niste zadovoljni, zar vam nije palo na pamet to nekome reći? znam, nema se kome, to je vaš odgovor. pa, idite na ulice i vičite, šaljite dopise novinama, recite svima u lokalnom kafiću... smisao života nije postati malo manje siromašan. smisao je postati svjesno i društveno korisno biće. smisao je osjećati da vaš rad ima smisla. niste manje vrijedni ako manje imate. ako vam bace mrvice koje ni sami nisu htjeli, ne zahvaljujte se! niste golubi da trčite za mrvicama. ako vam bace koji novčić, nisu vas kupili. jer ste Vi svjesno i društveno korisno biće! okolnosti nas natjeraju na svakakve ustupke, ali nemojte duhom biti skupljači sitniša ispod stola kapitalista!

18.02.2007. u 19:28 | 0 Komentara | Print | # | ^

MLADI PREUZIMAJU STVAR U SVOJE RUKE

znate što se kaže, ako ste nezadovoljni vašim seksualnim životom, preuzmite stvar u svoje ruke. to je stara "slavenska" izreka. ali što ako ste nezadovoljni vašim političkim životom, tj. ako vaše politike niti nema? moja je preporuka: prouči sve političke stranke i njihove programe u Hrvatskoj. zatim, ili se odluči za neku od njih ili osnuj svoju stranku. kako se seksualni život ne poboljšava ležanjem kod kuće, tako ni politički ne pronalazi put prema boljem sam od sebe. izdvoji vrijeme u svom životu za politiku. sat vremena dnevno može učiniti čuda za vaš politički život. upoznajte ljude sličnih sklonosti. pratite događaje, pročitajte koju knjigu na temu koja vas interesira, porazgovarajte sa ljudima za koje biste mogli reći da znaju što rade.

postoji jedna žalosna stvar. većina hrvatskih političara je toliko ofucala i stara da neće doživjeti promjene. pa ih stoga i ne žele i ne rade ništa u tom smjeru. i ostaje na tebi, zalutali prijatelju, da spasiš svijet. da se boriš!

vi zaslužujete bolji politički život. vi zaslužujete poštovanje. izborite se za njega. mladi, i oni koji se tako osjećaju, preuzmite stvar u svoje ruke! neka se vaš glas čuje!

15.02.2007. u 14:06 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Ožujak 2007 (5)
Veljača 2007 (2)
Siječanj 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

socijalizam, komunizam, pravda, znanje, ravnopravnost, demokracija, komunikacija

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Udruzenaljevica.com


Free Counters
Free Counters