sloboda misli

17.11.2005., četvrtak

Gosti & pušači

Brat me pozvao na nećakov rođendan, što samo po sebi i nije ništa posebno. Ono što nije redovita situacija (nažalost, barem u Hrvatskoj) je da sam ja osoba koja prilikom poziva na kojekave proslave jasno stavlja domaćinu do znanja da ne mogu (mogu, ali ne želim) biti u zadimljenom prostoru.
Ukratko, s rođendana sam se s ženom i djecom pokupio nakon ni deset minuta. Tipično za naše društvo, ja sam taj koji ne valjam. Zašto? Zato što držim do sebe i svoje obitelji (žene i djece)? Zato što ne volim smrditi po dimu? Zato što ne želim trovati sebe i svoju djecu u zadimljenom? Ne znam zašto su se svi našli uvrijeđeni ako sam ja svoje unaprijed rekao (po ne znam koji put).
Normalno, bratova žena i njezine dvije sestre su pušači, ali kao dobre katoličke djevojke ne puše pred svojim roditeljima. Također, bratova žena koja se pred svojim roditeljima neće niti usuditi pogledati cigaretu, kod mojih će zapaliti bez pitanja. E, tu je pala teška svađa! Nekih desetak dana nakon rođendana, našli smo brat i ja sa svojim obiteljima kod naših roditelja. Šogorica je bez pitanja smeta li ikome (a tu je bila JEDINI pušač) nonšalantno zapalila i zasmrdila. Ja sam se jednostavno ponovo pokupio sa ženom i djecom.
I opet - kako se to JA ponašam. E, pa ponašam se tako da se ne dam zajebavati!
Ulje na vatru je dolila ideja mog brata da se trebam ispričati njegovoj ženi! Ma za koji k****? Dakako, trenutno smo u fazi prekinutih "diplomatskih"odnosa.

Jesmo li zaista toliko zaostalo društvo da ne shvaćamo da je vrijeme pušača. Da ne spominjemo da je (pogledajte prave bontone, ne kojekakve "suvremene") pušenje kategorija koja ne spada u okvire kulturnog ponašanja, pogotovo društvenog (ma spada jednako koliko i prdenje, podrigivanje, kopanje nosa i sl.).

Ma znam da je ovaj post besmislen, ali morao sam se ispucati.
- 18:29 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Ožujak 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Listopad 2007 (1)
Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (1)
Prosinac 2006 (1)
Listopad 2006 (2)
Srpanj 2006 (2)
Lipanj 2006 (1)
Travanj 2006 (2)
Veljača 2006 (1)
Studeni 2005 (1)
Listopad 2005 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

Pravila ovog bloga: