<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>

nedjelja, 27.01.2008.

Američki Pit bull terijer

Image and video hosting by TinyPic

GLAVA -srednja dužina,lubanja spljoštena,najšira kod ušiju,sa ravnim obrazima. Lubanja je dosta široka,obrazni mišiči su vrlo dobro oblikovani,a koža preko cijele glave vrlo dobro "postavljena" bez straha da bi se naborala.
NJUŠKA-kvadratična,široka i duboka.Čeljust treba biti jaka(donja i gornja) i spajati se tako da njuška ima kvadratičan izgled.
Ako je donja čeljust slabija,njuška će izgledati špičasto i dulje nego što je.
UŠI- osječene ili ne (nije važno),trebaju biti visoko na glavi i ne visjeti.Posječene uši svakako stilski ljepše izgledaju.Ali neposječene uši su one prirodne s kojima je pas rođen.Najprivlačnije prirodne uši su male i ružičaste.Ružičaste uši pokazuju unutarnje uho.
OČI-okrugle,trebaju biti razdvojene.Prihvatljiva bilo koja boja.Blizu smještene oči su kozmetička greška koja čini psa manje inteligentnim,isto tako lubanju čine preuskom i predugom.
NOS-široke nosnice,svaka boja je prihvatljiva.
VRAT- mišičav,stanjuje se od ramena prema glavi.Vrat mora jak i mišičav.Ovo je posebno vazno za vrh vrata gdje je i najprivlačniji.Vrat mora biti najuži kod ušiju,a najširi kod ramena.Višak kože na vratu je također kozmetička greška.
RAMENA-jaka i mišičava sa širokom lopaticama.Dobre lopatice su široke i dobro pokrivene mišičima.
LEĐA-kratka i snažna.Američki pit bull terrier sa dobrim proporcijama(dužina-visina) je skoro četverouglasti pas.Preduga leđa čine psa predugačkim u odnosu na njegovu visinu. Pseci hrbat (od ramena do početka repa) trebao bi biti bez kožnih nabora i sala.
PRSA-duboka,ne preširoka,sa široko postavljenim rebrima.Prednja prsa ne smiju biti preširoka jer u tom slučaju podsječaju na buldoga.
REBRA-blizu,dobro raspoređena,sa dubokim prostorom između.Kod ovako postavljenih rebara kaže se da su psu dobro postavljena rebra.
REP-kratak u usporedbi s veličinom psa.Položen je nisko.podšišan nije prihvatljiv.Rep je vazan zbog toga sto je to nastavak hrbata.
Ako je rep tanak i slab,za očekivati je i da hrbat ima nekakvu manu.Idealni pitov rep treba izgledati kao drška staromodne pumpe.Spoj repa sa tijelom treba biti nešto niži,ali ne previše. Kad se pas kreče njegov rep ne smije biti viši od vrha leđa.Repovi koji su visi od ledja ili su savijeni,pogresnog su izgleda.Posječeni repovi nisu tipični za ovu pasminu.
NOGE-velike,okrugle,ravne ,umjereno snažna stopala srednje veličine .Hod treba biti lagan i bez gegova.
DLAKA-glatka i kratka.
BOJA-svaka je dozvoljena.
TEŽINA-nije važno.Težina i visina trebaju biti proporcionalne.

Pit bull terijera često mješaju sa Američkim stafordskim terijerom.
Pit bull terijer je Američki pit bull terijer dok je Američki stafordski terijer skroz druga pasmina koja je opet jako slična kako izgledom tako i karakterno. Potomci su istih pasa koji svoje porijeklo vuku iz UK.

Pit bull uopče nije priznat u FCI

SOCIJALNO PONAŠANJE I KARAKTER-
U principu nisu gadni sa ljudima,ali se vrlo rado tuku sa drugim psima i nanose im gadne ozljede.Pit bull je stvoren za to i tim psima u ranoj mladosti treba dobra socijalizacija sa drugim psima.

Image and video hosting by TinyPic

- 16:52 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Design by: Free

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

U ovom blogu radi se o svim vrstama pasa.
Ako vam treba nešto o nekoj pasmini samo me pitajtewave
Nene nema ti toga kod mene...