srijeda, 27.12.2006.

Sve je spremno za Snježnu kraljicu

"VIŠE NIJE upitno hoće li se Snježna kraljica održati, već se radi na što boljoj kvaliteti staze." - potvrdio je za Index dobre vijesti direktor naše ski reprezentacije Vedran Pavlek.

Image Hosted by ImageShack.us

Djelatnici tvrtke Sljeme Medvednica na čelu s Igorom Žiljkom danonoćno su radili protiv teških vremenskih uvjeta, ali su na kraju uspjeli proizvesti dovoljnu količinu snijega za održavanje treće po redu slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa za skijašice na Sljemenu. Spektakl će se tako održati prema predviđenom rasporedu, 4. siječnja.

Ovih dana u Zagreb je pristigla i FIS-ova delegacija predvođena Kurtom Hochom. 29. prosinca nekadašnji čelni čovjek Svjetskog kupa za skijašice, koji je trenutno u ulozi stručnog konzultanta za pripremu staze na Sljemenu, trebao je ponovo doći u obilazak, ali prema Pavlekovim riječima, za to najvjerojatnije neće biti potrebe.

Image Hosted by ImageShack.us

"U stalnom smo telefonskom kontaktu i kako sada stvari stoje, FIS neće zahtijevati novu kontrolu. Hoch je prilikom svog prvog posjeta izrazio zadovoljstvo količinom snijega, tako da se sada radi na zasnježivanju prilaznih puteva uz stazu ali i Zelenog spusta, na kojem bi skijašice u najboljem slučaju trebale trenirati uoči utrke." - komentira direktor.

Sve i da Zeleni spust ne bude u potpunosti spreman, održavanje utrke neće biti dovedeno u pitanje s obzirom da taj dio ne predstavlja nužan FIS-ov uvjet.

"Topovi su ugašeni jer kao što sam rekao snijega na Crvenom spustu ima dovoljno. Slijedi preparacija staze, razgrtanje snijega i polijevanje vodom, kako bi se dobila kvalitetna čvrsta podloga. Očekujemo da će u narednim danima temperature još pasti. U tom slučaju staza bi dodatno očvrsnula, što bi onda bili gotovo idealni uvjeti za vožnju." - dodaje direktor.

Objavljeno u 13:37 • Komentari (5) • Isprintaj#

četvrtak, 21.12.2006.

Svijet bez Janice, Zizoua, Agassija, Schumija…

Čak šest velikih svjetskih sportaša i sportašica završilo je svoju karijeru u 2006. godini. Za nas je iz tog biranog društva najvažnija Janica Kostelić, ako se dogodine ipak ne vrati…

JANICA KOSTELIĆ - MOŽDA SE IPAK VRATI?

Image Hosted by ImageShack.us

Zauvijek? Možda zauvijek, iako to nije tako rekla. Dala si je godinu dana za razmišljanje, kao i nama da se nadamo njenom povratku. Osvojila je sve što se moglo, u prošloj sezoni pobijedila je u sve četiri alpske skijaške discipline, a svjetske i olimpijske medalje nema više ni gdje smjestiti.

Najbolja skijašica svih vremena, najbolja sportašica Hrvatske svih vremena, to joj nitko ne može oduzeti ni dovesti u pitanje. Najbolja sportašica svijeta svih vremena? Valjda bi se našlo većih, ne puno njih, ali ipak… Možda je baš to jedini izazov koji joj je ostao i koji će je ipak vratiti na skijališta u drugoj polovici 2007. godine? Možda. Zasad uživa u zasluženoj sportskoj mirovini, bila ona konačna ili privremena.

Zapravo, za motive ne brinemo, Janica bi ih uvijek našla. Koljena, zdravlje općenito… to je vjerojatno ključ njezinog možebitnog povratka u vrhunski sport koji bi radovao sve nas, jednako koliko i nju samu!

ZINEDINE ZIDANE - SILNO VELIK USPRKOS GLAVOMETU

Image Hosted by ImageShack.us

Veliki Zinedine Zidane, alžirski Francuz ili možda obratno. Zizou je velik nogometaš, u to nema sumnje, samo se Puskas, Di Stefano, Maradona i Pele, od onih koji su već objesili kopačke o klin, mogu uspoređivati s njime.

Zidane je kraj svoje karijere objavio krajem travnja. Bilo je to neumitno, godine su tu (33 su mu), a on nije od onih žilavih, tanašnih, laganih nogometaša koji gotovo do četrdesete mogu naganjati 'bubamaru', i to na najvišem nivou. Rekao je: 'Još SP u Njemačkoj i – to je to.'

A u Njemačkoj je, na kraju karijere, doživio mnogo toga. Od toga da je bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva, do toga da je u posljednjoj utakmici, u velikom finalu, izveo glavomet udarivši bezobraznog Materazzija. Taj je njegov postupak odmah ušao u nogometne anale, zbog njega je zasluženo zaradio crveni karton i ostavio suigrače na cjedilu. Francuska je izgubila...

Ali sve su mu oprostili. On je heroj i u Francuskoj i u Alžiru. U današnje 'nabrijano' vrijeme uspio je spojiti nespojivo. A to mogu samo najveći!

ANDRE AGASSI - TKO GA NIJE VOLIO?

Image Hosted by ImageShack.us

Agassi nije najveći tenisač svih vremena, ali je sasvim sigurno – najomiljeniji. Krajnji pozitivac, iza kojega nisu ostale afere i s kojim droga i doping ne idu u istu rečenicu. Oženio se i rastao (prva mu je žena bila Brooke Shields), ali koliko je njih to doživjelo? A i kada mu je bilo teško, nije to naširoko razvlačio po novinama. Zatim se oženio bivšom njemačkom teniskom zvijezdom Steffi Graf, opet bez prevelike medijske pompe.

Naravno, osvojio je mnoštvo turnira, i onih najvećih, ali u mislima i srcima ljubitelja sporta ostao je upravo zato što je pokazao koliko jedan vrhunski sportaš može biti i ostati – normalan. To ne znači prosječan, nenametljiv, u sjeni. Dapače, u početku je bio poznat po razbarušenoj kosi da bi kasnije – brijao glavu. Bio je eksplozivan kao tinejdžer i ljubimac ženskog dijela publike, a kasnije se pretvorio u oličenje zrelog i čvrstog muškarca kojeg su zbog toga svi obožavali. Nažalost, u 2006. godini proslavio je 35. rođendan i zato je rekao – dosta.

MARTINA NAVRATILOVA - IGRALA DO 50. GODINE

Image Hosted by ImageShack.us

Njezina je priča sasvim drukčija od Agassijeve, iako imaju i nešto zajedničko – ni Andre ni Martina nisu imali neprijatelja među navijačima.

No za razliku od Agassija koji je odlučio prestati igrati kada je još spadao u sam svjetski vrh, Martina je odlučila natjecati se 'sve dok može hodati'. Rođena Čehinja, a od 1981. godine državljanka SAD-a, sablažnjavala je navijače svojim sklonostima prema istom spolu, a za prava homoseksualaca borila se, i dan-danas se bori, praktički u svakom meču, u svakom intervjuu.

Naravno, Martina je prije svega bila velika tenisačica. Nemamo ovdje mjesta nabrajati i opisivati sve što je osvojila i koliko je vremena provela na samom vrhu teniske ljestvice. Kada više nije mogla osvajati turnire u pojedinačnoj konkurenciji, povukla se u parove. I nastavila osvajati turnire sve dok ipak nije odlučila otići.

'Prestat ću kada navršim 50 godina', rekla je i održala obećanje, a pedeseti je rođendan proslavila 18. listopada.

IAN THORPE - ŠOKANTAN ODLAZAK U 24. GODINI

Image Hosted by ImageShack.us

Dok je (privremeni?) prekid karijere Janice Kostelić uzrokovan prije svega ozljedama, a Zidaneov, Agassijev i onaj Navratilove otkucavanjem biološkog sata, australski plivač Ian Thorpe šokirao je svijet odustajanjem od vrhunskog sporta, iako su mu tek 24 godine i nema problema s ozljedama.

Peterostruki osvajač olimpijskog zlata osvojio je, slično kao i naša Janica, sve što se moglo osvojiti. Prvi svjetski rekord oborio je kada mu je bilo samo 15 godina, a to je bilo prije čitavih devet godina! Sa 24 godine, a plivanje je sport u kojemu nema ni ljetnog ni zimskog odmora, zbog toga se osjećao - istrošeno.

'Dugo sam vagao odluku, no shvatio sam da u mom životu postoje važnije stvari od plivanja', objasnio je Thorpe svoj odlazak na konferenciji za novinare krajem studenoga ove godine.

MICHAEL SCHUMACHER - VOZAČ KOJEG SE OBOŽAVALO ILI MRZILO

Image Hosted by ImageShack.us

Njemački vozač Formule 1 jedna je od sportskih ikona posljednja dva desetljeća. Karijera tog velikog automobilističkog šampiona trajala je 16 godina, za to je vrijeme pobijedio u 91 Grand Prix utrci i sedam puta osvojio naslov svjetskog prvaka u Formuli 1.

Schumi je podijelio navijački svijet, neki su ga obožavali, a drugi mrzili. U svakom slučaju, obožavala ga je čitava Njemačka, a i velik dio Italije, jer je posljednjih 10 godina vozio za Ferrari, a zna se što Ferrari znači Talijanima. Tko se više sjeća da je prije toga četiri godine bio za upravljačem Benettonova bolida? Kako god bilo, Nijemac je čitavu karijeru vozio za Talijane.

Osim po pobjedama, poznat je i po kontroverznim (da ne kažemo nešto teže!) potezima. Sudar s Damonom Hillom i Jacquesom Villeneuveom u posljednjoj utrci 1994. godine te skandal na kvalifikacijskom treningu za VN Monte Carla 1997. godine, kada je 'parkirao' bolid u zadnjem zavoju i tako blokirao suparnike, samo su nasumičan izbor nesportskih poteza koje je napravio.

Pa ipak, čovjek koji je 10. rujna najavio kraj karijere, koju je i završio posljednjom utrkom ovogodišnjeg prvenstva Formule 1 u Brazilu mjesec i pol dana kasnije, sigurno će svima nedostajati. I onima koji su ga voljeli i onima koji nisu…

Tko je još napustio sportska borilišta

Conchita Martinez (34) – španjolska tenisačica, osvajačica Wimbledona 1994. godine, godinama među najboljim tenisačicama svijeta.
Image Hosted by ImageShack.us

Lindsay Davenport (30) – američka tenisačica, pobjednica US Opena (1998), Wimbledona (1999) i Australian Opena (2000) te olimpijska pobjednica (1996), također godinama u teniskom vrhu, trenutačno je trudna, a najavila je da se neće vratiti na teniske terene.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Michaela Dorfmeister (33) – austrijska skijašica, ukupna pobjednica Svjetskog kupa 2002. godine koja je ostvarila 26 pobjeda (veleslalom 8, super-G 10, spust 7, kombinacija 1) i olimpijska pobjednica (super-G i spust, Torino 2006) prestala je skijati na kraju prošle sezone i to kao ukupna pobjednica u dvije najbrže discipline za sezonu 2005/2006.
Image Hosted by ImageShack.us

Jure Košir (34) – jedan od najvećih slovenskih skijaša. Slovenci su imali Bojana Križaja, Borisa Strela i Roka Petroviča, ali Košir je bio najdugovječniji šampion iz Dežele. Još 1991. godine bio je juniorski prvak svijeta u super-G-ju, a kasnije se specijalizirao za slalom u kojemu je tri puta pobijedio u utrkama za Svjetski kup.
Image Hosted by ImageShack.us

Objavljeno u 10:40 • Komentari (1) • Isprintaj#

ponedjeljak, 18.12.2006.

Larsson pobjednik trećeg slaloma, Kostelić treći

Kostelić je imao nekoliko sitnih pogrešaka u središnjem predjelu staze što ga je stajalo boljeg plasmana

Image Hosted by ImageShack.us

U trećem slalomu sezone voženom u talijanskoj Alta Badiji Šveđanin Markus Larrson sa sedmog je mjesta nakon prve vožnje slavio ispred Amerikanca Teda Ligetyja i najboljeg hrvatskog skijaša Ivice Kostelića.

Nakon dva odustajanja u ovosezonskim slalomima Kostelić se vratio na pravi put i u vrhunsku formu još u Reiteralmu, gdje je pobjedio u superkombinaciji, a postoljem u trećem slalomu Svjetskog kupa na stazi Gran Risa osigurao prvih 60 bodova u zahtjevnoj tehničkoj disciplini.

Na ledenoj i teškoj stazi u znatno boljim vremenskim uvjetima nego u prvoj vožnji svi su skijaši imali podjednake uvjete na stazi.

Kosteliću ponovo postolje

Ivica Kostelić je odlično odvozio prvi dio staze te je sačuvao prednost iz prve vožnje. Nakon središnjega dijela, gdje je imao nekoliko jačih kočenja, izgubio je svu prednost, ali je u posljednjem predjelu staze agresivnom vožnjom fantastično odvozio i u cilj ušao kao prvi. Ivicu je boljeg plasmana stajao središnji dio koji su ostali skijaši odvezli malo bolje od najboljeg hrvatskog skijaša.

Larsson je agresivnom i preciznom vožnjom uspio prestići Ivicu i osvojiti vrlo važnih 100 bodova za ukupni poredak i slalom. Francuz Stephane Tissot imao je veliku prednost nakon prve vožnje, ali je nakon desetak vratiju izgubio kontrolu na ledenoj stazi i izletio sa staze.

Image Hosted by ImageShack.us

Velikani slaloma Mario Matt, Rainer Schonfelder, Manfred Pranger, Alois Vogl i Bode Miller nisu završili prvu, a Pierrick Bourgeat, Mark Gini, Michael Janyk, Benjamin Raich i vodeći u nakon prve vožnje Stephane Tissot drugu vožnju.

Drugi hrvatski predstavnik Dalibor Šamšal startao je kao 81. i završio na 58. mjestu sa zaostatkom za vodećim od 6.78 stotinki sekunde.

Ted Ligety javno je izrazio nezadovoljstvo postavljanjem prve staze jer je navodno bio premali razmak između zastavica što je razlog ispadanja velikog broja vozača.

Ukupni poredak:

1. Markus Larsson (Šve) 1:44,51
2. Ted Ligety (SAD) 1:44,70
3. Ivica Kostelić (Hrv) 1:44,99
4. Rocca Giorgio (Ita) 1:45,13
5. Kalle Palander (Fin) 1:45,14
6. Julien Lizeroux (Fra) 1:45,18
7. Akira Sasaki (Jap) 1:45,22
8. Jean-Baptiste Grange (Fra) 1:45,26
9. Bernard Vajdič (Slo) 1:45,33
10. Jens Biggmard (Šve) 1:45,35
11. Oscar Anderson (Šve) 1:45,49
12. Patrick Thaler (Fra) 1:45,54
Jimmy Cochran (SAD) 1:45,54
14. Cristian Deville (Ita) 1:45,86
Thomas Grandi (Kan) 1:45,86
16. Johan Brolenius (Šve) 1:45,95
17. Sylvan Zurbriggen (Švi) 1:45,98
Felix Neureuther (Njem) 1:45,98
19. Manfred Moelgg (Ita) 1:46,05
Mitja Valenčič (Slo) 1:46,05
Aksel Lund Svindal (Nor) 1:46,05
22. Mitja Dragšič (Slo) 1:46,08
23. Anton Landenparae (Šve) 1:46,11
24. Alexandre Anselmet (Fra) 1:46,13

Objavljeno u 14:34 • Komentari (5) • Isprintaj#

srijeda, 13.12.2006.

Matei Ferk operirano koljeno

ZAGREB - Hrvatska skijašica Matea Ferk danas se u prijepodnevnim satima podvrgnula operaciji teško ozlijeđenog lijevog koljena, priopćeno je iz Hrvatskog skijaškog saveza.

Image Hosted by ImageShack.us

Operaciju je uspješno obavio u zagrebačkoj Ortopedskoj klinici Šalata prof. dr. Miroslav Hašpl, rekonstruirajući Matei pokidani prednji križni ligament koljena, obavivši uz dva šava i sanaciju oštećenja do kojeg je došlo na unutarnjem meniskusu.

Matea će se sada isprva nekoliko dana zadržati u Ortopedskoj klinici na Šalati, nakon čega će za nju uslijediti i odlazak u Terme Selce na postoperativnu rehabilitaciju. Povratak Matee Ferk sportskim aktivnostima očekuje se kroz 3 do 4 mjeseca, kako je bilo isprva i planirano.

E pa želimo Matei brz oporavak i da nam se što prije vrati na skijaške staze.:)

Objavljeno u 19:57 • Komentari (1) • Isprintaj#

nedjelja, 10.12.2006.

KOMBINACIJA IZ SNOVA

Kostelić napokon na vrhu!

Image Hosted by ImageShack.us

Napokon rezultat za pamćenje - Ivica Kostelić
Ivica Kostelić prekinuo je seriju ispodprosječnih rezultata u Svjetskom kupu. Sjajnim nastupom u austrijskom Reiteralmu najbolji hrvatski skijaš osvojio je prvo mjesto u superkombinaciji.

REITERALM - Ivica Kostelić dopunio je vlastitu zbirku trofeja, ostvarivši svoju prvu pobjedu u kombinaciji. Točnije superkombinaciji, jer zbog nedostatka snijega u francuskom Val d'Isereu, natjecanje je održano u Reiteralmu. Kako austrijsko zimovalište nema stazu za spust, umjesto klasične kombinacije održana je superkombinacija, sastavljena od superveleslaloma i jedne vožnje slaloma.

Nakon brojnih problema u dosadašnjem dijelu sezone, Kostelić je sjajno odradio Super-G, osvojivši sedmo mjesto uoči slalomske vožnje. Takvim rezultatom kao da je najavio još jedan veliki dan hrvatskog skijanja. Naime, u društvu ljubitelja brzih disciplina, Kostelić je u slalomu opravdao ulogu favorita. Može se slobodno reći da je u potpunosti deklasirao konkurenciju, ostvarivši osmu pobjedu u natjecanjima Svjetskog kupa, prvu nakon trijumfa u Madonni di Campiglio prije dvije godine. Usporedbe radi, drugoplasirani Austrijanac Romed Baumann naposljetku je bio 1.08 sekundi sporiji od pobjednika.

Objavljeno u 14:31 • Komentari (1) • Isprintaj#

subota, 09.12.2006.

Utrka na Sljemenu u opasnosti zbog toplog vremena!

Slalom za Svjetski kup trebao bi se održati 4. siječnja, no u ovom trenutku posve su mali izgledi za neku ozbiljnu promjenu u sljedećih desetak dana

ZAGREB - Ako se ostvare dugoročne prognoze meteorologa i ozbiljnije zahlađenje nastupi tek sa zadnjim danima 2006., Sljeme bi moglo ostati bez svoje Snježne kraljice.

Image Hosted by ImageShack.us

Pavlek je optimističan

Slalom za Svjetski kup na Crvenom bi se spustu trebao održati 4. siječnja, no u ovom trenutku na stazama ne samo da nema ni pahulje (umjetnog) snijega, nego su posve mali izgledi za neku ozbiljnu promjenu u sljedećih desetak dana. Jer, za proizvodnju umjetnog snijega potrebna je temperatura od dva negativna stupnja Celzijeva ili niza njih, a na Sljemenu je ovih dana redovito više od 10 °C. Ne bi bilo čudno da otpadne utrka koja se održava na visini ispod 1000 metara ako su bez natjecanja Svjetskog kupa ove sezone ostali i St. Moritz (staze za Svjetski kup nalaze se na visini od 2000 do 2800 m) i Val d'Isere (1850 do 2900), iako nam još ostaje petnaestak dana nadanja.

Pravilo u Svjetskom kupu jest da staza za brže discipline mora biti spremna deset dana prije utrke, a za slalom i veleslalom pet dana ranije. Zadnja kontrola Svjetske skijaške organizacije (FIS) na Sljeme stiže 29. prosinca.

- Prerano je za priče o otkazivanju utrke. Imamo odličnu suradnju s Državnim hidrometeorološkim zavodom i znamo da su dugoročne prognoze uglavnom nagađanje. Do tjedan dana unaprijed može se nešto relativno sigurno predvidjeti, ali ovoliko ranije ne. Nadamo se zahlađenju oko Božića, a u tom slučaju sigurno stižemo urediti stazu za utrku 4. siječnja - još je optimističan direktor Snježne kraljice Vedran Pavlek.

Ne želimo Zelenu kraljicu!

Nadajmo se da je u pravu, da ipak nećemo ove sezone umjesto Snow Queen na Sljemenu imati Green Queen.

U nedjelju topovi počinju s radom

Najnovija prognoza trebala bi donijeti zahlađenje na Sljeme. U nedjelju navečer temperatura bi se, prema najavama, trebala spustiti ispod ništice te će snježni topovi početi proizvodnju. Koliko će točno trajati sljemenska zimska idila, nije poznato, ali šanse za Snow Queen naglo rastu...Najavljen je i dolazak Vedrana Pavleka, direktora skijaške reprezentacije.

Alta Badia i Val Gardena skupile nešto snijega

ZAGREB - Talijanski klasici u Svjetskom kupu, Alta Badia i Val Gardena, donedavno su bili u sličnim mukama. No, nešto hladnijeg vremena i mnogo truda organizatora ipak je zadržalo Svjetski kup u Dolomitima.

Konačnu odluku FIS će donijeti u nedjelju, ali vrlo vjerojatno će se natjecanja sljedeći vikend održati, što znači da će Ivica Kostelić i, najvjerojatnije Natko Zrnčić Dim, voziti slalom u Alta Badiji 18. prosinca.

Objavljeno u 20:03 • Komentari (0) • Isprintaj#

ponedjeljak, 04.12.2006.

Ivica: Život ide dalje, za Beaver Creek me ionako ne vežu lijepe uspomene

PRVA reakcija Ivice Kostelića nakon jučerašnjeg slaloma FIS Svjetskog kupa u Beaver Creeku (CO, USA).

Image Hosted by ImageShack.us

"Naravno da sam tužan zbog svog nastupa. Beaver Creek očito nikako nije mjesto na kojem se ugodno osjećam, jer ja uistinu nemam nikakve lijepe uspomene koje bi me vezale za ovo skijalište." - kazao je Ivica.

"Danas sam u prvoj vožnji imao dosta problema sa skijama, jer sam već na četvrtim, petim vratima osjetio kako su mi prosklizale, nakon čega sam odlučio puno opreznije nastaviti svoju vožnju do kraja." - dodao je.

"U drugoj slalomskoj vožnji, kao što je to vjerojatno bilo i očito, odlučio sam tada puno agresivnije i borbenije napasti stazu, no ponovno sam negdje neposredno prije same pogreške osjetio kako mi skije čudno reagiraju na podlogu, iznova određenim proklizavanjima, ali i zapinjanjima, a onda je još jednom došlo i do tog haklanja vratiju."

"Ne znam, sve u svemu ovo je bio vrlo čudan slalom, iako sam pokušao dati sve od sebe. No život ide dalje. Sada još dva dana ostajemo trenirati u SAD-u. U srijedu ćemo onda put Europe, letom do Münchena, pa potom na treninge negdje u okolicu Schladminga, pripremajući se za nedjeljnu superkombinaciju na Reiteralmu, na kojoj će uz mene nastupiti i Natko Zrnčić-Dim." - zaključio je naš srebrni olimpijac.

Objavljeno u 13:48 • Komentari (1) • Isprintaj#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog o skijanju i o jednoj i jedinoj,legendi hrvatskog sporta...Janici Kostelić



Free Hit Counter



Dio sadržaja je preuzet sa: www.janica.croski.hr , www.ivica.kostelic.hr i www.skijanje.hr

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Janica Kostelić
Ivica Kostelić
Skijanje
Croski
Index sport
Fis
Eurosport

Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com


Svjetski kup za skijašice:

27.10.2007. – Sölden (AUT) – VSL
10.11.2007. – Levi (FIN) – SL
24. i 25. 11.2007. – Panorama (CAN) – VSL, SL
1. i 2.12.2007. – Lake Louise (CAN) – S, SG
7. – 9.12.2007. – Aspen (USA) – S, SG, SL
15. i 16.12.2007. – Val d’Isere (FRA) – S, SG
21. i 22.12.2007. – St. Anton (AUT) – S, S-K
28. i 29.12.2007. – Lienz (AUT) – VSL, SL
5. i 6.1.2008. – Spindleruv Mlin (CZE) – VSL, SL
12. i 13.1.2008. – Maribor (SLO) – VSL, SL
19. i 20.1.2008. – Cortina d’Ampezzo (ITA) – S, SG
26. i 27.1.2008. – Ofterschwang (GER) – VSL, SL
2. i 3.2.2008. – St. Moritz (SUI) – S, SG
9. i 10.2.2008. – Sestriere (ITA) – S, SG
15.2.2008. – ZAGREB/SLJEME (CRO) – SL
21. i 23.2.2008. – Vancouver (CAN) – S, S-K
1. i 2.3.2008. – Zwiesel (GER) – VSL, SL
8. i 9. 3.2008. – Crans Montana (SUI) – S, S-K
12. – 16.3.2008. – Bormio (ITA) – S, SG, VSL, SL, TEAM


Svjetski kup za skijaše:

28.10.2007. – Sölden (AUT) - VSL
11.11.2007. – Levi (FIN) – SL
24. i 25.11. – Lake Louise (CAN) – S, SG
29. – 2.12.2007. – Beaver Creek (USA) – S, SG, VSL, S-K
8. i 9.12.2007. – Bad Kleinkircheim (AUT) – VSL, SL
14. i 15.12.2007. – Val Gardena (ITA) – S, SG
16. i 17.12.2007. – Alta Badia (ITA) – VSL, SL
29.12.2007. – Bormio (ITA) – S
5. i 6.1.2008. – Adelboden (SUI) – VSL, SL
11. – 13.1.2008. – Wengen (SUI) – S, Sl, S-K
18. – 20.1.2008. – Kitzbühel (AUT) – S, SG, SL, K
22.1.2008. – Schladming (AUT) – SL
26. i 27.1.2008. – Chamonix (FRA) – S, S-K
2. i 3.2.2008. – Val d’Isere (FRA) – S, S-K
9.2.2008. – Garmisch-Partenkirchen (GER) - SL
17.2.2008. – ZAGREB/SLJEME (CRO) – SL
22. i 24.2.2008. – Vancouver (CAN) – SG, VSL
1. i 2.3.2008. – Kvitfjell (NOR) – S, SG
8. i 9.3.2008. – Kranjska Gora (SLO) – VSL, SL
12. – 16.32008. – Bormio (ITA) – S, SG, VSL, SL, TEAM



JANICA I IVICA

IMA JEDNA ZEMLJA MALA
SADA SVATKO ZA NJU ZNA
TRESE SE I HIMALAJA
KADA KRENE JANICA
REKLI SU NAM DA SMO SLABI
DA JE SLJEME PREMALO
AL' DA SLJEME IMA STAZU
SHVATILI SU PREKASNO
NEKA PATI KOGA SMETA
JANICA JE PRVAK SVIJETA
NEKA SAMO SUZE RONE
MI IMAMO ŠAMPIONE
NEKA PATI KOGA SMETA
IVICA JE PRVAK SVIJETA
NEK' HRVATSKA ZVONA ZVONE
MI IMAMO ŠAMPIONE
IMA JEDNO PLAVO MORE
IME MU JE JADRANSKO
A NJEGOVI ŠUME VALI
SVETO IME HRVATSKO
DOBRO DOŠLA KUĆI JANO
BUDI S NAMA SADA TI
NEK' SVI VIDE TKO TE VOLI
TKO SE S TOBOM PONOSI
NEKA PATI KOGA SMETA
JANI

Sve o Janici

Rođena: 5. 1. 1982. u Zagrebu
Težina: 76 kg
Visina: 175 cm
Kontakt: janica@croski.hr
Oprema na kojoj vozi:
vezovi: Salomon
skije: Salomon
skijaške cipele: Salomon


Naj film?
Umri muški 3 i Platoon.

Kad bi mogla mijenjati ime, koje bi izabrala?
Janica!

Naj glumac?
Bruce Willis.

Kakva si kad si ljuta?
Ljuta i opasna,ali brzo se odljutim.

Koje ti je boje posteljina?
Ovisi o hotelu.

Naj sportovi?
Svi.

Omiljeno voće?
Lubenica, ma sve osim banana i dinje.

Naj sportaš?
Michael Jordan i Dennis Rodman.

Pišeš li dnevnik?
Da.

Naj hrana?
"Ptičja hrana".

Što ne bi nikad mijenjala?
Ime.

Shopping?
Samo kada imam vremena, a ako nađem Conte of Florence dućan - obavezno...

Auto?
Renault Laguna

5 najseksi skijaša?
Mike Gianelli, Thaler Patrick, Erick Gvay, Bode Miller, Walter Girardi.

Horoskopski znak?
Jarac.

SMS?
Maraton...

Dečko?
Ne-Da-Ne.

Što te najviše veseli?
Život.

Kakve si volje ujutro?
Super.

Nadimak?
Jenny i Jani.

Brat?
Najbolji na svijetu, al' zna me i živcirati.

Da nisi skijašica, što bi bila?
Skijašica.

Grad snova?
Zagreb.

Koji ti je startni broj najdraži?
Broj 11.

Najdraža boja?
Svijetlo plava.