srijeda, 29.11.2006.

Ana Jelušić: Pobjedničko postolje je pitanje dana

Samopouzdanje nikad nije bilo Anin problem, trema ju ne sputava, glava je onakva kakva u vrhunskom sportu mora biti: hladna

BEAVER CREEK - Što doista Ani Jelušić nedostaje da se popne na pobjedničko postolje, među tri najbolje slalomašice svijeta? Netko će reći: ništa, osim za nekoliko desetinki sekunde brže skijanje. I to je načelno točno.

Kao što je i točno da je Ana, za razliku od mnogih skijašica u Svjetskom kupu, a posebno za razliku od Janice Kostelić, sportašica koja nešto sporije, postupno napreduje. Janica je sa 17 godina već bila spremna za pobjede (prva pobjeda u Svjetskom kupu u siječnju 1999. godine, St. Anton, kombinacija), Ana je sa 17 tek ulazila u drugu vožnju. I to neredovito.

Image Hosted by ImageShack.us

Zoran Sobol, njezin trener, nikada nije dvojio. Znao je da Ani treba više vremena, da, iako je kao kadetkinja ostvarivala izvanredne rezultate, a potom osvajala medalje i na juniorskim svjetskim prvenstvima, ne može parirati suparnicama iz Svjetskog kupa. Između ostalog i zbog puno manje tjelesne mase. Priznajem da sam bio u grupi skeptika, onih koji su već počeli lagano sumnjati u Anin progres, pogotovo jer je njeno skijanje još prošle sezone izgledalo nekako nezrelo, pokretima sličnije dječjem. Znala je odraditi odličnu vožnju (u Aspenu prije dvije godine bila peta u slalomu!), ali samo onda kada je staza bila ledena, a postava vrata zahtjevna. A takvih situacija nema puno u Svjetskom kupu.

Ana Jelušić ove jeseni na ledenjaku iznad Hintertuxa izgledala je sasvim drugačije. Iako i sada zna poskakivati, što joj je prije bila najveća slalomska pogreška, njezino skijanje postalo je ozbiljno. Što se, uostalom, vidjelo već u Finskoj, kada je bila druga nakon prve vožnje, četvrta ukupno.

Ono što joj i dalje nedostaje da bi doista odskijala tih, na početku teksta spomenutih nekoliko desetinki sekunde brže, jesu dvije jednake vožnje. Već je izlizano pričati o spajanju dviju podjednako dobrih vožnji, ali to je temelj uspjeha u ovom sportu. Ana to još uvijek ne može, iako je napredak velik. Ono što također ne uspijeva, jest zadržati jednak ritam duž cijele staze. Obično to izgleda ovako: početak odličan, prolazno vrijeme također, onda u sredini staze krene sa skakutanjem: obje skije više nisu potpuno na snijegu i stotinke cure. Završni dio izvedbe opet je, najčešće, dobar. Tako je bilo tijekom obje vožnje u Finskoj, tako je bilo i u Aspenu.

Samopouzdanje nikad nije bilo Anin problem, trema ju ne sputava, glava je onakva kakva u vrhunskom sportu mora biti: hladna. Za sve spomenute nedostatke, naravno, njezin trener zna, upravo su to segmenti na kojima se tijekom treninga najviše radi. Uvjeren sam, pitanje je dana kada će se Ana naći među najbolje tri, barem. Jednako tako, za sličan podvig spremna će biti Nika Fleiss. Čim se riješi zdravstvenih tegoba i, svojeg najvećeg neprijatelja, psihološke blokade.

Shopping u Aspenu

Šubara pobijedila kaubojski šešir

Image Hosted by ImageShack.us

Za razliku od Denvera, gdje se još uvijek po ulicama mogu vidjeti posrnuli kauboji koje vrijeme polako ali sigurno gazi, u Aspenu je takvih "šeširdžija" malo. Svejedno, skupi dućani nude i taj odjevni predmet, za sve one koji misle da povratak sa skijanja u Aspenu bez kaubojskog šešira nije završen posao. Uglavnom, kupci su bogati turisti iz Europe, najčešće Rusi.

A sasvim je malo nedostajalo da i Ana Jelušić iz dućana izađe lakša za par stotina dolara, a teža za taj kožnati demode klobuk. Odluka se dugo "kuhala" i na kraju je ipak pobijedila - šubara. Tko zna, da je vrijeme u Aspenu ostalo kao prije tri dana, toplo i sunčano, možda bi sedma skijašica ukupnog redoslijeda Svjetskog kupa postala kaubojka. Ovako, gusti snijeg je bio presudan faktor.

- Šteta je propustiti priliku, iako Aspen nije baš grad za shopping s obzirom na cijene. Ali, neki prijatelji očekuju od mene suvenir, nešto moram i mami kupiti, pa je ovo bila zadnja prilika - objašnjava Ana gdje će iscuriti džeparac koji je kao šestoplasirana skijašica nedjeljnog slaloma zaradila.

Pokušala je i s Calvinom Kleinom, ali nule koje stoje na artiklima ubrzo su je ohladile od ideje. Ima i jeftinijih dućana.

Objavljeno u 20:28 • Komentari (2) • Isprintaj#

ponedjeljak, 27.11.2006.

Slalom Aspen: Jelušić šesta

1. Marlies Schild (AUT) 51.28
2. Therese Borssen (ŠVE) 51.68
3. Nicole Hosp (AUT) 52.01
4. Sarka Zahrobska (ČEŠ) 52.07
5. Kathrin Zettel (AUT) 52.26
6. Anja Pärson (ŠVE) 52.27
7. Tanja Poutiainen (FIN) 52.31
8. Ana Jelušić (HRV) 52.41
9. Monika Bergmann-Schmuderer (NJEM) 52.58
10. Michaela Kirchgasser (AUT) 52.84

Hrvatska skijašica Ana Jelušić zauzela je šesto mjesto na drugome slalomu sezone Svjetskog kupa u američkom Aspenu

Image Hosted by ImageShack.us

ASPEN - Američki nastup u Svjetskom kupu Ana je završila slalomom u Aspenu i osvojila izvrsno 6. mjesto! Pokazala je tako da definitivno pripada svjetskom slalomskom vrhu pa čak i onda kada napravi poneku vidljivu pogrešku u obje vožnje.

Pobjednica u Aspenu je superbrza Austrijanka Marlies Schild. Kada je u pravoj formi, teško joj se itko može oduprijeti, pogotovo kada nema Janice Kostelić, a Anja Pärson još traži pravu formu. Austrijski uspjeh upotpunila je Nicole Hosp (zaostala čak 80 stotinki), a treće mjesto osvojila je Šveđanka Therese Borssen (+1.07) .

Ana Jelušić prvu je vožnju završila s 1.13 sekundi zaostatka, što je bilo dovoljno za 8. mjesto. Odličan gornji dio, nešto slabiji srednji pa opet dojmljiv završni - to je već klasika za nastupe Ane Jelušić. Stazu za drugu vožnju postavio je njezin trener Zoran Sobol, ali zbog Aninih problema s leđima nije se baš “zaigrao”, koliko inače bi, a to znači da je donji dio staze postavio otvoreno pruživši priliku skijašicama težima od Ane Jelušić. A teže su gotovo sve. Da je bila barem još jedna zamka, vjerojatno bi se netko “upecao”, a njegova bi skijašica onda bila poneko mjesto bolje plasirana.

Svakako, ovo je još jedan vrhunski rezultat, koji između ostalog pokazuje da je Ana Jelušić spremna za visok plasman čak i onda kada napravi nekoliko pogrešaka (i u drugoj vožnji je srednji dio vozila nešto slabije).

- Iako sam bila peta prije dvije godine na istoj stazi, sretna sam zbog ovog plasmana. Uz manje kašljanja i bez bolova u leđima možda bih čak i koju stotinku bila bolja. Naravno, druga vožnja je bila bolja, pa ipak je moj trener postavljao stazu! Ono čega sam postala svjesna i što me čini sretnom jest činjenica da mogu ostvariti plasman blizu vrhu i onda kada niti prva niti druga vožnja nisu bez pogreške.

Sofija Novoselić, 16-godišnja nada hrvatskog skijanja, u svojem drugom slalomu za Svjetski kup u karijeri nije stigla do cilja. Počela je odlično i onda “haklala” vrata.

- Imam osjećaj kao da nisam niti došla, odnosno trebala dolaziti u Aspen - uz cinizam na svoj račun nastup je ocijenila 16-godišnja Zagrepčanka.

Janica: Ovo je bila staza za mene!

Janica Kostelić na TV-u je gledala prijenos obje vožnje iz Aspena (ne na Novoj TV, ondje je umjesto prve vožnje bila repriza izvanredne serije “Naša mala klinika”). I ovako komentirala:

- Staza je bila idealno postavljena za mene, s guštom bih se spustila, posebno u donjem dijelu! Čestitke Sobolu za postavljanje druge vožnje, čestitke Ani za izvrstan nastup!

Službeni komentator u Aspenu, koji o skijanju, a čini se i o mnogim drugim stvarima, zna vrlo malo, najmanje pet puta je spomenuo izostanak velike hrvatske zvijezde (Croatian sensation) Janice Kostelić. No, zaključio je, dobro ju je zamijenila četiri godine mlađa “Anja Dželušik”.


Kostelić: Pa nije bilo baš tako loše...

JOHN KUCERA, 22-godišnji Kanađanin nakon dugih 18 godina donio je super-g pobjedu Lake Louiseu. Ivica Kostelić ponovo nije imao svoj dan; govoto da je ponovio spuštašku predstavu, dostojnu tek 41. mjesta.

Image Hosted by ImageShack.us

"Eto, ništa od svega. Temperature su ovdje dosta niske, cijeli tjedan padao je snijeg i vidljivost je slaba. Staza je okružena šumom pa ne sreću ima dosta refleksije od stabala, što će reći da se po tlu ipak ne vidi toliko loše." - kazao je naš srebrni olimpijac.

Nakon utkre, razgovarajući s novinarom, nije mu htio dati za pravo da je odvozio daleko ispod svojih mogućnosti.

"Pa, nije bilo baš tako loše. Cijeli ovaj tjedan definitivno nije bio najsretniji, pogotovo me smetala velika magla. No, odradio sam najbolji mogući trening ove sezone u brzim disciplinama. Kad smo ulazili u ove tekme primaran cilj bio je da što bolje odtreniramo. Što se tiče Kucere, za Svjetski kup je odlično što je baš on odnio pobjedu." - prokomentirao je.

Svjetski kup seli se u Colorado, gdje u Beaver Creeku od 30. studenog do 3. prosinca skijaši voze super-kombinaciju, spust, slalom i veleslalom. Ivica će se naravno usredotočiti na slalom, dok o kombinaciji još uvijek samo razmišlja.

"Pitanje je što će biti s kombinacijom. Val dIserea vjerojatno neće biti, pa pretpostavljam da ću kombinaciju voziti u Aspenu. Sad se vraćamo u Colorado, nekoliko dana trenirat ćemo slalom, odvozit jednu do dvije utrke NorAm kupa, nakon čega krećemo za Beaver Creek." - zaključio je.

Objavljeno u 10:59 • Komentari (2) • Isprintaj#

petak, 24.11.2006.

Ivica i Ana žele bodove, Nika prema Zagrebu

Dok se Kostelić nada ponekom bodu na spustu u Kanadi, ambicije Ane Jelušić u Aspenu nešto su jače. Nika Fleiss krenula je u Zagreb na pregled i rehabilitaciju

Image Hosted by ImageShack.us

Skijašice će veleslalomom, a skijaši sutrašnjim spustom nastaviti lov na bodove u Svjetskom kupu. Ivica Kostelić u kanadskom Lake Louiseu pokušat će još malo smanjiti zaostatak za vodećima, koji je imao na službenim treninzima.

Podsjetimo, Ivica je na drugom treningu kasnio za Amerikancem Nymanom 3,64 sekunde. Natko Zrnčić Dim bio je 42 stotinke sporiji od Ivice, a kako Hrvatska ima samo jedno mjesto u spustu, njegovi nastupi u Kanadi svode se samo na treninge.

U Aspenu vikend-program počinje veleslalomom (prva vožnja u 18, druga u 21 sat). Za Hrvatsku će, sigurno je, nastupiti Ana Jelušić i Matea Ferk, koja je pravo izborila kvalifikacijskom pobjedom nad Sofijom Novoselić.

Nika na rehabilitaciju

Nika Fleiss ipak neće nastupiti na slalomu zbog bolova u koljenu već se nalazi na putu za Zagreb, gdje će obaviti pregled kod dr. Miroslava Hašpla, službenog ortopeda Hrvatskog skijaškog saveza, koji će u klinici na Šalati napraviti novi pregled Nikina ozlijeđenog lijevog, te desnog koljena primjenom i magnetne rezonance, nakon čega bi se Nika trebala uputiti na oporavak i rehabilitaciju u Terme Selce.

Objavljeno u 20:41 • Komentari (4) • Isprintaj#

četvrtak, 23.11.2006.

Nika nije teže ozlijeđena, skijat će možda već u Aspenu

NAKON jučerašnjeg pada u američkom Lovelandu tijekom veleslalomskog treninga, Nika Fleiss hitno je prebačena u kliniku dr. Steadmana, poznatog po liječenju nekolicine vrhunskih sportaša.

Iako je sportska javnost na trenutak utihnula, s obzirom da se Nika tek nedavno oporavila od operativnog zahvata desnog koljena, za koje nam je uoči puta sa SAD kazala da nije najbolje, naša reprezentativka na treningu je ozlijedila lijevo koljeno, i to ne ozbiljno, kao što su zvučala prve prognoze.

Image Hosted by ImageShack.us

Srećom, Nika prema najnovijim informacijama ne bi trebala duže izbivati sa skijaških staza. "Samo je malo istegnut medijalno-kolateralni ligament. Dr. Steadman je rekao da oporavak ovisi o tome kako će joj biti sutra ujutro."- rekao je za Index glasnogovornik hrvatskog ski tima Ozren Mueller.

"Možda će trebati pauzirati tjedan dana, ali možda nastupi već u Aspenu"- dodao je Mueller, na zadovoljstvo svih hrvatskih fanova skijanja, koji mogu odahnuti i očekivati nove vrhunske rezultate hrvatskih skijašica.

Dodajmo i to da je na jučerašnjem treningu Zagrepčanka Sofija Novoselić imala brže vrijeme u slalomu, koji će prema dogovoru voziti u službnoj utrci, dok je Matea Ferak s boljim vremenom u veleslalomu, preodređena za tu disciplinu.

Objavljeno u 12:49 • Komentari (3) • Isprintaj#

srijeda, 22.11.2006.

Nika Fleiss teško ozlijeđena na treningu!

NAŠA ski reprezentativka Nika Fleiss u američkom Lovelandu doživjela je stravičan pad trenirajući veleslalom, uoči kvalifikacija za utrku u Aspenu, te je hitno prevezena u Vail, točnije u kliniku proslavljenog dr. Steadmana, koji je svojedobno liječio Alessandra del Piera, Ivicu Kostelića te Renata Gašpara.

Kako je za Index potvrdio glasnogovornik našeg ski tima Ozren Mueller, Nika je na treningu izletila sa staze te udarvivši u vrata, doživjela rotaciju lijevog koljena. Sreća u nesreći svakako je činjenica da naša skijašica nije ozlijedila problematično desno koljeno, koje je u travnju ove godine podvrgla korekciji.

"Nika je trenutačno u rukama dr. Steadmana, koji fantastično zna svoj posao. Prije nego obavi magnatesku rezonanu, ne možemo ništa sa sigurnošću potvrditi. I mi s nestrpljenjem čekamo vijesti iz Amerike." - kazao nam je Mueller.

Objavljeno u 19:06 • Komentari (1) • Isprintaj#

Sofija Novoselić vozi slalom u Aspenu

Osim Nike Fleiss i Ane Jelušić na slalomskoj utrci Svjetskog kupa u Aspenu nastupit će još jedna hrvatska skijašica, Sofija Novoselić

Mlada 16-godišnja Zagrepčanka izborila se za nastup nakon što je u internim kvalifikacijama u američkom Lovelandu u četiri utrke bila bolja od Mateje Ferk. Kvalifikacije za veleslalom održat će se sutra. Veleslalom i slalom u Aspenu na rasporedu su 25. i 26. studenoga. Inače, staza u Aspenu do početka ove sezone bila je najuspješnija za Anu Jelušić, jer je tamo osvojila peto mjesto.

Za razliku od djevojaka koje će nastaviti s treninzima u Lovelandu, ne previše udaljenom Aspenu, Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim otputovali su u kandski Lake Louisea, gdje su predstojećeg vikenda na rasporedu utrke u brzim disciplinama Svjetskog kupa za skijaše.

Ivica i Natko put Kanade su otišli nakon odrađenih treninga brzih disciplina u Copper Mountainu, a ondje ih očekuju službeni treninzi. Ivica Kostelić će u Lake Louiseu, na brzoj, ali i relativno sigurnoj stazi, testirati formu vozeći superveleslalom (26. studenoga), vjerojatno i spust (25. studenoga) za Svjetski kup. Natko će u Kanadi službene treninge iskoristiti za brušenje svoje forme u brzim disciplinama, budući da Hrvatska na tim utrkama ima pravo na samo jednog startera.

Objavljeno u 12:01 • Komentari (0) • Isprintaj#

utorak, 21.11.2006.

NA CHATU S JANICOM

Najbolja svjetska sportašica protekle godine i najbolja hrvatska skijašica svih vremena - Janica Kostelić - bila je gošća na chatu T-Portala. Ležerna, dobro raspoložen,a ali i standardno britka, Janica je odgovarala na sva pitanja – o ljubavi, skijanju, nastavku karijere, politici...

Image Hosted by ImageShack.us

T-Portal: Poštovani chateri, Janica Kostelić stigla je na druženje s vama. Uživa u Rijeci, a vjerujemo i odgovarajući na vaša pitanja.
Janica Kostelić: Živjeli!

Girl986: Kako si?
Janica Kostelić: Odlično.

Leone: Janice, kad se vraćaš skijanju, bez tebe je tužno gledati skijaški kup?
Janica Kostelić: Odmaram se i ne razmišljam još uvijek o tome.

Jeremiahh: Janice, kako je u civilu?
Janica Kostelić: Nikad bolje!

Kento: Hej, Jano, kako ljubav?
Janica Kostelić: Nikad bolje!

T-Portal: Kako ti izgledaju rezultati Ane Jelušić?
Janica Kostelić: Super, nije to ništa čudno. Napravila je dobar rezultat i to će se sigurno ponoviti:)

T-Portal: Zar je istina da si pokvarila odnos s tatom, tako barem pišu novine?
Janica Kostelić: Nije. Novine svašta pišu... Po njima sam trudna već dvije godine...

Jeremiahh: Zašto si dala priliku Parsonici da te stigne?
Janica Kostelić: Jer mi je simpatična.

Mirko: Hej, Janica, je l' ti fali trening?
Janica Kostelić: Skijaški ili kondicijski?

Danny: Janice, kad si ti počela sa skijanjem? I tko te je na to uputio da počneš?
Janica Kostelić: S tri sam počela skijati, s 10 sam krenula u klub. Mrzila sam skijanje. Kad smo išli na skijanje, ja se nisam dala na skije. Samo sanjke!

Pjesnik: Što je bilo s djetetom, pobacila?
Janica Kostelić: Doma su i dvojčeki su. Čuvaju ih susjedi Pero i Đuro.

Burkez: Kak' koljena?
Janica Kostelić: Na mjestu.

Skikup: Pozdrav, Janice, je l' su pale zaruke?:)
Janica Kostelić: Svakih tjedan jedna...

Mirko: Fali li ti sport – pripreme, trening, skijanje, sve...
Janica Kostelić: I dalje se šprortiram. Idem rekreativno na skijanje. OK mi je.

Zzaboravljen_001: Je l' se planiraš vratit ikad profi skijanju? Da možemo ponovno uživati u tvojim rezultatima.
Janica Kostelić: Vidjet ćemo...

Skikup: Kakvu sezonu očekuješ za Ivicu?
Janica Kostelić: Nadajmo se bolju nego u prvoj utrci...

Leone: Zašto si odustala, koji je pravi razlog - zasićenje, nema prave konkurencije? To me podsjeća na M. Jordana.
Janica Kostelić: Bole me koljena i leđa...

Ehi: Što misliš o islamu i muslimanima?
Janica Kostelić: Ne mislim.

Zaboravljen_001: Što si razmišljala dok si jurila kroz staze?
Janica Kostelić: O Johnnyju Deppu.

T-Portal: Kakav je Denis Rodman?
Janica Kostelić: Previše se trudi biti cool, ali je inače ok.

T-Portal: Čime bi se bavila da nisi skijašica?
Janica Kostelić: Nekim drugim sportom i kulturno se uzdizala.

Zaboravljen_001: Kakav je osjećaj znati da si u nečem najbolja?
Janica Kostelić: Nisam najbolja, jedna među boljima.

T-Portal: Smeta li te kada se uz tebe slikaju političari i slični likovi?
Janica Kostelić: Uglavnom da.

T-Portal: Imenovanje ulice tvojim imenom?
Janica Kostelić: Nema smisla, još uvijek.

Pjesnik: Hoćeš naći dvojnika? Kad ti dosadi, ustvari, jesi li ti prava Janica, možda su te zamijenili nakon toliko ozljeda.
Janica Kostelić: Možda u šumi...

Skikup: Koliko ti je još ostalo motiva za natjecanje, ili je ostao samo gušt skijanja?
Janica Kostelić: Motiva nikad dosta, a gušt je uvijek prisutan.

T-Portal: Što misliš o tunelu kroz Sljeme? Zar to neće narušiti prirodni sklad?
Janica Kostelić: Još nisam razmišljala o tome. U biti je nepotreban.

Zaboravljen_001: Imaš li prijateljski odnos s Anjom Pärson?
Janica Kostelić: Da.

Pjesnik: Upadaš u depresiju kad ne osvojiš 1. mjesto?
Janica Kostelić: Četiri dana ne spavam i ne jedem! Tu i tamo si žile režem...

T-Portal: Kakve su skijašice cure? Dobre, mirne, tihe ili vole zaružiti?
Janica Kostelić: Zaružiti, kao i svi ostali ljudi.

Leone: Ja računao da će pasti pobjede u spustu ove sezone jer si jako napredovala u toj disciplini, kad ono, niš od toga.
Janica Kostelić: Bad luck!

Ehi: Jesi čula za bosanske piramide, kaj veliš?
Janica Kostelić: Čula sam i simpatično mi je to.

Pjesnik: Može li gay populacija skijati u ženskom veleslalomu?
Janica Kostelić: Može.

Zaboravljen_001: Tko je ove sezone najbliži Velikom globusu?
Janica Kostelić: Austrijanke.

Harpie girlm: Mislim, hoće li Hrvati pratiti skijanje isto toliko kao i da ti skijaš?
Janica Kostelić: Iskreno se nadam.

Matea_st: Janice, je l' ti nekad navijači znaju bit dosadni?
Janica Kostelić: Da, ali to ovisi dosta o mojem raspoloženju u tom trenutku.

Vukovarac: Ma kakve Austrijanke! Ana je najjača trenutno, zar ne?
Janica Kostelić: Da.

Zaboavljen_001: Jesi imala uzor dok si bila dijete? I tko je bio?
Janica Kostelić: Ne.

T-Portal: Idu li ti novinari na živce?
Janica Kostelić: DA!

T-Portal: Jesi li se osigurala financijski za cijeli život?
Janica Kostelić: Ne znam.

Zaboravljen_001: Što radiš u ove dane kad ne skijaš?
Janica Kostelić: Oko salona imam posla, idem na pilates, gledam TV, kradem Bogu dane...

A: Kad dolaziš na Mljet svake godine, zašto se nikad ne zaletiš do Dubrovnika i izađeš vanka?
Janica Kostelić: Bila sam u Dubrovniku vanka i nije mi bilo pretjerano dobro.

Matea_st: Janice, kad ćeš doć u Split?
Janica Kostelić: Bila sam u Splitu i doći ću opet igrati picigin na Bačvicama.

Wolfie: Namjeravaš li se školovati sada kad imaš vremena?
Janica Kostelić: Da.

Leone: Pozdravi mi Iveka, on je genij, nakon toliko operacija on ne odustaje, ja mu se divim.
Janica Kostelić:UIT:) Pozdrav na putu...

Matea_st: Janice kakav je osjećaj osvojiti olimpijsku medalju tj. bit najbolja skijašica na svijetu?
Janica Kostelić: Probaj! Kao da kuhaš grah...

Chombe: Salon?
Janica Kostelić: Kozmetički.

Zaboravljen_001: Je l' gledaš 'Big Brother'? He he ;-)
Janica Kostelić: Ne mogu reći da gledam. Tu i tamo bacim oko.

Harpie girlm: Koje ti je najdraže mjesto za skijanje?
Janica Kostelić: Amerika.

Fulir: Hoćeš li biti predvozačica na sljemenskoj trci?
Janica Kostelić: Još ne znam. Vidjet ću koliko će me koljeno boljeti.

Chombe: Cijela tvoja familija je genijalna, od mame koja sve to trpi, vaše ozljede i to, do starog koji je majstor i, naravno, vas dvoje.
Janica Kostelić: Hvala.

Cvilidreta: Sve si osvojila što se tiče skijanja, ali imaš li neostvarenih životnih želja?
Janica Kostelić: Ništa posebno zasada.

A: Mi znamo da si ti najbolja skijašica na svijetu, misliš li i sama tako, ili si preskromna (tako mi djeluješ)?

Janica Kostelić: Svake godine je netko drugi najbolji...

Matea_st: Janice koji TV program ti je najdraži?
Janica Kostelić: National Geographic.

Leone: Kako su tvoji prihvatili odustajanje od skijanja, iskreno, jesu li te odgovarali?
Janica Kostelić: Navikli su da smo cijeli život skupa. Sigurno im nije bilo lako.

Jenny: Ima li šanse da te gledamo na SP-u?
Janica Kostelić: Ne.

Pjesnik: Gdje sebe vidiš za 50 godina?
Janica Kostelić: Na proplanku u cvijeću.

Matea_st: S koliko godina si imala dečka prvi put?
Janica Kostelić: U pelenama.

Fulir: Koliko je (ako je) Ivica brži od tebe na vašim treninzima kad ste na istoj stazi?
Janica Kostelić: Ovisi kakva je postava staze i tko je u formi.

Matea_st: Janice voliš li jesti čokoladu i slatkiše općenito?
Janica Kostelić: Čokoladu jedem rijetko...

Erikaner: Dobro došla u Rijeku!! Kad ćeš u Ritz na najbolju kavu u gradu? Poziva te Hrvoje Kostelić :-)
Janica Kostelić: Where is Ritz?

Erikaner: Ritz ti je kafić u Rijeci, stari dio grada i poznat je po najboljem kapučinu, pa navrati kad stigneš, čekaju te vjerni skijaši.
Janica Kostelić: OK.

Image Hosted by ImageShack.us

Harpie_girlm: Je l' ti godi kad ti ljudi viču da si najbolja, kad pjevaju pjesme o tebi i kad pišu velike transparente?
Janica Kostelić: Smiješno mi je.

T-Portal: Nosiš li erotsko rublje?
Janica Kostelić: Svaki dan!

Jenny: Kako ti ide pikado?:)
Janica Kostelić: Ne ide!

Chombe: Voliš li jesti burek?
Janica Kostelić: Fuj!

Pjesnik: Voliš poeziju? Znaš neki stih?
Janica Kostelić: Volim. Iš'o medu u dućan, nije rek'o dobar dan. Idi medo van, nisi rek'o dobar dan.

Harpie_girlm: Koliko imaš pari skija? I koje su najbolje?
Janica Kostelić: Negdje oko 50. Najbolje su stare.

Zaboravljen_001: Najdraža hrana?
Janica Kostelić: Medolino i kokice.

Matea_st: Janice, aj, please, napiši jadan vic za nas ovdje u sobi :)
Janica Kostelić: Što je to kad plavuša ima menstruaciju? Izljev krvi u mozak.

Leone: Ukoliko te prođu leđa i koljeno, hoćeš se vratiti iduće sezone u Svjetski kup?
Janica Kostelić: Vidjet ćemo.

Jenny: Kako Scuba?
Janica Kostelić: Nema Scube više. Nestala je :(

Matea_st: Opet se izgubila ili?
Janica Kostelić: Nije se ni našla :(

Senkili: Janice, lijep pozdrav iz Antwerpena, Belgija... i hvala ti za divne televizijske trenutke:) uz jedno pitanje: svi uz godine mijenjamo prioritete. Jesu li se tvoji promijenili? I ako jesu, što ti je najvažnije postalo?
Janica Kostelić: Zdravlje.

Pjesnik: Imaš dovoljno novca, zašto ne osnuješ tvrtku svojih novinara koji će pisati o privatnom životu novinara koji pišu o tebi?
Janica Kostelić: Dobra stvar, nije loša ideja.

Radnik: Daj, molim te, kraljice, kad budeš predvozačica na Sljemenu, odvozi i prvi i drugi lauf sto posto, da samo vidimo bi li ih sve nabila i bez treninga! Unaprijed hvala.
Janica Kostelić: Ok.

Erikaner: Nadam se da ce cijene u tvom budućem cijenjenom salonu biti prilagođene riječkim, a ne zagrebačkim cijenama :-))
Janica Kostelić: Bit će prilagođene studentima:)

Janica: Misliš li započet ozbiljnu vezu sa svojim dečkom?
Janica Kostelić: Još mi nije palo na pamet.

Matea_st: Voliš li se voziti avionom ? Mislim, zbog strahova i to :)
Janica Kostelić: Nemam strahova od aviona.

T-Portal: Na koliko možeš zaroniti?
Janica Kostelić: Na dah ili s bocama?
T-Portal: Dah, naravno...
Janica Kostelić: 10-15 metara. Ne trudim se baš...

Eone: Koja staza je najcjenjenija u Svjetskom kupu (odaju ti najveće priznanje ako si pobjednik trke), a koja novčano najisplativija za pobjednika utrke.
Janica Kostelić: Novčano: Sljeme. Možda Cortina D'Ampezzo.

Matea_st: Koji ti je najdraži sportaš u HR?
Janica Kostelić: Ivanišević, možda...

Tyler: Bok, Janice, legendo! Pitanje: Je l' Resi Stiegler stvarno onako simpatična kao što izgleda na stazi?
Janica Kostelić: Amerikanka, pa si ti misli.

Matea_st: Janice, kamo ćeš za Novu godinu?
Janica Kostelić: Na skijanje.

Girl986: Ovom prigodom želimo čestitati jednoj frendici rođendan, koji joj je danas, ali nije s nama sada jer radi... Duby, sretan rođendan. Jenny&Danijela
Janica Kostelić: SRETAN ROĐENDAN!

Harpie_girlm: Janice, jesi li bila u Gerlitzenu? Ako da, kako je tamo?
Janica Kostelić: Jesam, strgala sam se tamo. Ok je.

Matea_st: Je l' još voliš Dinamo ili ti je sad NK Rijeka postala draža :)??
Janica Kostelić: Volim sve što vole mladi.

Matea_st> #sport -> Janice, na koju adresu ti možemo slati čestitke za rođendan :)))?
Janica Kostelić: Hrvatski skijaški savez, Krešimira Ćosića 11.

WOlfie: Hoće li gubitak forme izazvan odmorom biti prevelik za mogući povratak? Treniraš li još, bar u teretani?
Janica Kostelić: Da, treniram.

T-Portal: Koliko bi ti trebalo da se vratiš u vrhunsku formu?
Janica Kostelić: Ne bih znala.

Tyler: Koja je skijašica najveća glupača u Svjetskom kupu? Ali iskreno!
Janica Kostelić: Ne znam, sve smo tu negdje.

Janica: A imaš li e-mail adresu za obožavatelje?
Janica Kostelić: janica@croski.hr

Girl986: S kime si se najbolje skužila a s kime najmanje u Svjetskom kupu.
Janica Kostelić: Sa Slovenkama najbolje.

T-Portal: A Bode Miller?
Janica Kostelić: Super lik:)

Tyler: Je l' ima kakvih dobrih partyja poslije utrka, ono, odete van i ubijete se od alkohola?! Znam da Bode Miller to radi, ali ostali?
Janica Kostelić: Tko voli, nek izvoli, ali nije preporučljivo.

Tyler: Ima li Ana Jelušić dečka?
Janica Kostelić: Ne.

Fotograf: Jesi li pristalica nudizma.
Janica Kostelić: Tko voli, nek izvoli.

Zaboravljen_001: Zašto nisi našla dečka skijaša, pa da zajedno skijate u Svjetskom kupu?
Janica Kostelić: Jer skijaši nisu moj tip.

Jaane: Smatraš li da si nešto propustila zbog skijaške karijere?
Janica Kostelić: Ne, ni najmanje.

Matea_st: Ako nastaviš skijati, ostaješ li vjerna istoj frizuri tj. pletenicama ?
Janica Kostelić: Da.

Pjesnik: Kada jednom dođe do globalnog zatopljenja, kojim se sportom namjeravaš baviti? Sudeći po znanstvenim istraživanjima, vi ste posljednja generacija koja će skijati. Tako sam pročitao u Jutarnjem, napisao dr. Von Hans Miler de Vega.
Janica Kostelić: Onda ću se baviti tenisom:)

Zaboravljen_001: Koje su ti najbolje dnevne novine?
Janica Kostelić: Bild.

Tyler: Zašto Ivica već dvije godine ne može bez kikseva u Svjetskom kupu, nego stalno moramo gledat onog panja (trećeg) Reicha kako pobjeđuje?
Janica Kostelić: Nema sreće.

Matea_st: Pratiš li žuti tisak?
Janica Kostelić:Da.

Bibi: Kako je bilo na Siciliji?
Janica Kostelić: Lijepo.

Dudur: Ko ti najzgodniji frajer (poslije tvog dečka)?
Janica Kostelić: Johnny Depp.

T-Portal: Koliko bi ti trebali platiti da dođeš u Fontanu ili Ludnicu?
Janica Kostelić: Ne moraju se ni truditi.

Zaboravljen_001: Što slušaš od glazbe?Je l' voliš Thomspona?
Janica Kostelić: Ne volim Thompsona. Od ostatka glazbe, sve ovisi o raspoloženju.

Matea_st: Voziš li brzo?
Janica Kostelić: Volim stići na vrijeme tamo kamo trebam doći.

Dudur: Vino ili pivo???
Janica Kostelić: Vino s kolom.

Tyler: Kad si se najviše napila u životu?
Janica Kostelić: Ne sjećam se.

T-Portal: Jesi li ikad zapalila džoint?
Janica Kostelić: No comment.

Zaboravljen_001: Koliko bi voljela imati djece?
Janica Kostelić: Vidjet ćemo nakon prvog.

Zaboravljen_001: Hoće li tvoje biti skijaš?
Janica Kostelić: Ne znam. Ne preporučujem.

Tyler: Je l' Vedran Pavlek homoseksualac ili samo metro?
Janica Kostelić: Ne bih se štela mešati.

Grofica: Kaj misli Boris o skijanju?
Janica Kostelić: Sviđa mu se.

Image Hosted by ImageShack.us

T-Portal: Poštovani, evo, Janičino vrijeme na chatu je prošlo. Pustit ćemo je da uživa na riječkom suncu, a vama zahvaliti na ugodnom druženju!
Janica Kostelić: Bilo mi je gušt chatati s vama, možda se vidimo negdje:).

Objavljeno u 19:18 • Komentari (2) • Isprintaj#

ponedjeljak, 20.11.2006.

Kostelić i Dim iz Colorada preselili u kanadski Lake Louise

ZAGREB - Nakon posljednjih spustaških provjera u Copper Mountainu, tjedan dana treninga u Coloradu je za Ivicu Kostelić i Natka Zrnčića Dima završilo. Skijali su sve discipline, a koliko se radilo dobro, znat ćemo za nekoliko dana.

Jer, Ivica i Natko kreću u kanadski Lake Louise, na staze poznate po brzinskim utrkama. Natko uglavnom radi treninga, Ivica radi nastupa u spustu (25. 11.), dan kasnije i u superveleslalomu. Obojica će, naravno, voziti i službene (3) treninge, no ne radi kvalifikacija, jer je izvjesno da će to jedno mjesto koje Hrvatska ima u brzim disciplinama, iskoristiti iskusniji.

Ivica je upravo u Lake Louiseu ostvario superveleslalomski rezultat karijere u Svjetskom kupu, 2003. godine bio je 17., zaostavši za pobjednikom Maierom 2,03 sekunde. Bilo bi lijepo kad bi se moglo ponoviti, premda je jasno da nema vrhunskih rezultata u brzim disciplinama bez Argentine, Novog Zelanda ili Čilea tijekom ljeta. Europski ledenjaci su prekratki za takve treninge.

Ženski dio hrvatske reprezentacije nedjelju je proveo odmarajući se, osim Nike Fleiss koja nadoknađuje preležanu prehladu. Svi zajedno u ponedjeljak su u Lovelandu nastavili pripreme za utrke Svjetskog kupa u Aspenu, 25. i 26. studenoga.

Objavljeno u 20:09 • Komentari (0) • Isprintaj#

nedjelja, 12.11.2006.

Finska nije bljesak, Ana postaje ozbiljna skijašica

Ana Jelušić u Leviju nije bljesnula, ona je samo potvrdila da su prognoze trenera u našoj reprezentacijii.

Image Hosted by ImageShack.us

ZAGREB - Ana Jelušić u Leviju nije bljesnula, ona je samo potvrdila da su prognoze trenera u našoj reprezentaciji, koje smo, neslužbeno slušali (običaj je unutar reprezentacije da ostali treneri ne komentiraju formu skijašica s kojom ne rade), proteklih tjedana bile točne: spremna je za ozbiljne stvari.

Dobar ljetni trening

To, naravno, ne znači da smo dobili novu Janicu Kostelić. Ali znači da je 20-godišnja Riječanka većinu skijaških mana ispravila, a znači i da je trener Zoran Sobol, s kojim je Ana praktički otkako zna za sebe, napravio dobar posao ovog ljeta, trenirajući svoju skijašicu na europskim ledenjacima i skijaškim stazama u argentinskoj Ushuai:

- Proteklih me je godina priličan broj ljudi pitao što mislim, što će biti od Nike i Ane. Ne jednom odgovorio sam da bismo od njih dvije dobili jednu gotovo savršenu skijašicu. Kada bi to bilo moguće. Mislio sam pritom na Nikinu vidljivo zreliju tehniku i na Aninu borbenost i ono što se u sportu klišeizirano naziva - hladnom glavom. No, ta priča više ne drži vodu. Možemo se samo nadati da je Nika, i dalje po slalomskoj tehnici jedna od najboljih u svijetu, mentalno jača i da posrtanje u Leviju neće značiti ništa, ali ono što je definitivno bilo vidljivo u Finskoj jest da Ana skija drugačije. Njezina linija je bolja, zavoji izgledaju puno korektnije nego proteklih sezona, nema više niti traga onom dječjem skijanju koje se uvijek nekako moglo nazrijeti u njezinim nastupima proteklih sezona.

Ne zanemaruje školu

A upravo to dječje skijanje najavilo ju je kao buduću zvijezdu. Pobjeđivala je na najvećim svjetskim kadetskim natjecanjima, bila čak i juniorska viceprvakinja svijeta u slalomu, a bila i najmlađa skijašica u povijesti Svjetskoga kupa koja je u premijernom nastupu osvojila bodove. Zanimljivo, uvijek je slovila za veleslalomsku specijalisticu, no njezini najbolji rezultati, osim tog prvog nastupa u Svjetskom kupu, vezani su isključivo uz slalom.

O Ani Jelušić ponešto govori i podatak da je jedina u našoj reprezentaciji uspješno i na vrijeme završavala svoje školske obaveze, pa je tako čak upisala i Santa Rosa Summer University, fakultet s isključivo ljetnim semestrima.

Ana još nije dosegnula vrhunac

Nastup u Leviju, ipak, ne bi trebao zavaravati, sasvim će sigurno biti i utrka na kojima će se Ana naći na 20. ili 30. mjestu. Za sada, ledene staze s nešto zahtjevnijom postavom, idealne su za nju, a kada situacija bude drugačija, šanse za vrhunski plasman neće biti tako velike.

- To će se vidjeti još ove, možda i sljedeće sezone. Ana još izgleda kao curica, njoj treba vremena i ja sam najavio da će njezin vrhunac stići puno kasnije nego što je to bio slučaj kod Janice - pojasnio je trener Sobol.


Kostelić pao u prvoj vožnji

ZAGREB - Prvi slalom sezone u finskom Leviju pripao je apsolutno najboljem skijašu svijeta, Austrijancu Banjaminu Raichu. Sa 62 stotinke prednosti nad Šveđaninom Larssonom te 77 stotinki boljim vremenom od trećeplasiranog Talijana Rocce.

Hrvatski adut Ivica Kostelić počeo je odlično, na prolaznom vremenu imao je samo 15 stotinki zaostatka, uz velike izglede da zaostatak smanji u donjem dijelu staze, koji mu je bio po ukusu. No, nije dočekao taj dio, svoj je nastup završio ranije i može samo žaliti za propuštenom prilikom. Šteta, jer bi mu dobar početak sezone puno značio za samopouzdanje pred nastavak sezone, koji slijedi u Americi i Kanadi. Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim sa startnim brojem 72 nije uspio postići više od 59. vremena, uz zaostatak od 3.67 sekundi.

Rezultati slaloma: 1. Raich (Aut) 1:42.13, 2. Larsson (Šve) +0.62, 3. Rocca (Ita) +0.7 ...59. ZRNČIĆ DIM (HRV) +3.67...

Objavljeno u 18:15 • Komentari (2) • Isprintaj#

subota, 11.11.2006.

Jelušić četvrta!

Rezultat karijere na otvaranju nove skijaške sezone - Ana Jelušić Ana Jelušić osvojila je sjajno četvrto mjesto u prvoj utrci sezone Svjetskog kupa, slalomu u finskom Leviju. Za uvjerljivom pobjednicom, Austrijankom Marlies Schild, zaostala je sekundu i 26 stotinki.

Image Hosted by ImageShack.us

LEVI - Hrvatsko skijanje ide naprijed i bez Janice Kostelić. Dokazala je to mlada Ana Jelušić, koja je u prvoj utrci nove sezone Svjetskog kupa osvojila sjajno četvrto mjesto. Iako je u prvom laufu ostvarila drugi rezultat, Riječanka je naposljetku ostala nadomak postolja. Bez obzira na to, ovo je bio njezin najbolji rezultat u karijeri, posebno vrijedan znamo li da je slalom u finskom Leviju održan u uvjetima smanjene vidljivosti i iznimno niske temperature zraka. Podsjetimo, prije dvije godine u Aspenu hrvatska skijašica osvojila je peto mjesto u slalomu.

U finskom skijalištu dominirale su Austrijanke. Marlies Schield uspjela je obraniti vodeću poziciju iz prve vožnje, nadmašivši sunarodnjakinju Nicole Hosp za 80 stotinki sekunde. Treća je bila Kathrin Zettel, koja je za pobjednicom zaostala 1.17 sekundi. Dakle, bila je samo devet stotinki sekunde brža od četvrtoplasirane Jelušić, kojoj staza u Leviju očito odgovara (lani je bila deveta u slalomu).

Na žalost, Nika Fleiss nije uspjela dobrim rezultatom upotpuniti još jedan izvrstan dan hrvatskog skijanja. Već u prvoj vožnji promašila je jedna vrata i odustala. Treća hrvatska predstavnica, 16-godišnja Sofija Novoselić, u svojem prvom nastupu u Svjetskom kupu zauzela je 43. poziciju. A Anja Paerson? Najveća favoritkinja za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu osvojila je "samo" 12. mjesto.

Objavljeno u 14:31 • Komentari (2) • Isprintaj#

srijeda, 08.11.2006.

PANIKA U ŠVEDSKOJ

Image Hosted by ImageShack.us

Hrvatska skijašica glavna je vijest švedskih medija. Otkrili su da je akreditirana za SP. I odmah su se pobojali za svoju Anju. 'Nevjerojatno je koliko su opterećeni Janicom', kaže Pavlek.

"Janica je akreditirana za Svjetsko prvenstvo kao servis hrvatske reprezentacije!", bila je glavna vijest u svim švedskim novinama. I odmah se pojavio strah kod tamošnjih ljubitelja skijanja jer su i oni svjesni u kakvom je stanju njihova Anja Pärson kada na startu vidi Snježnu kraljicu.

"Ne bih bio iznenađen kada bih Janicu vidio na startu. Već se i ranije znalo događati da je Janica rekla jedno, a napravila drugo. Možda će se vratiti u prosincu i početi skijati kako bi se pripremila za SP", rekao je Anders Sundqvist, glavni čovjek zadužen za Svjetsko prvenstvo, za švedski list Aftonbladet.

"To je apsurdno, stvarno je nevjerojatno koliko su opterećeni Janicom", bila je prva reakcija direktora reprezentacije Vedrana Pavleka kada je čuo koliku je paniku u Švedskoj izazvala jedna obična reakcija, pišu Sportske novosti.

"Ma, kakav serviser?! Istina je, Janica je akreditirana kao službena osoba. Tako za svako veliko natjecanje akreditiramo, recimo, mamu Maricu. To smo učinili kako bi mogla, ako odluči, doći pogledati neke utrke, što također nije sigurno", objasnio je Pavlek pozadinu Janičine akreditacije za Ĺre.

"Zamislite samo da smo je akreditirali kao natjecateljicu, što smo mogli, kakve bi tek onda bile priče?", zapitao se direktor hrvatskih skijaških reprezentacija.

A dok Šveđani žive u paničnom strahu od Janičinog povratka, hrvatska sportska heroina odmara se na Siciliji s dečkom Borisom i istražuje morske dubine. Proučava tune, iako ju je otac Ante upozorio na morske pse.

"Gdje ima tuna, uvijek ima i morskih pasa. Upozorio sam Janicu da se pazi jer se morski psi skupljaju oko njih, ali ona kaže da nikad nije vidjela niti jednog", rekao je Ante Kostelić.

Objavljeno u 13:46 • Komentari (5) • Isprintaj#

utorak, 07.11.2006.

Ivica Kostelić će na SP-u voziti samo slalom

Olimpijski viceprvak u kombinaciji Ivica Kostelić vjerojatno će nastupiti samo u slalomu na SP u Aareu, koje se održava od 3. do 18. veljače iduće godine, objavljeno je na konferenciji za novinare Hrvatskog skijaškog saveza održanoj u utorak

Image Hosted by ImageShack.us

Na pitanje zašto će Ivica vjerojatno propustiti kombinaciju na SP-u, gdje je kandidat za medalju, odgovor je bio da se želi usredotočiti na slalom.

'Između kombinacije i slaloma je velika rupa, od devet dana. Kombinacija je na početku SP-a, 8. veljače, a slalom je 17. veljače. Budući da će uvjeti za trening slaloma u Aareu biti teški, bolje je da ostanem u Innerkremsu i treniram slalom', izjavio je Ivica Kostelić.

Također, treba uzeti u obzir da bi prije nastupa u kombinaciji Ivica morao odraditi nekoliko službenih treninga spusta. A prošle sezone nekoliko je spustaša na stazi u Aareu doživjelo teške padove, a među njima je bio i olimpijski pobjednik u spustu Francuz Antoine Deneriaz.

'Hrvatska nije kao druge velesile, koje imaju puno skijaša koji kandidiraju za medalju. Mi imamo samo Ivicu i ne možemo si dopustiti da se ozljedi uoči slaloma, koji je njegova najjača disciplina', rekao je njegov otac i trener Ante Kostelić.

Ovog vikenda u finskom Leviju počinje nova skijaška sezona, a u hrvatskoj reprezentaciji vlada optimizam, iako se u novu sezonu kreće bez Janice Kostelić, koja je uzela jednogodišnju pauzu.

U Leviju se 11. i 12. studenoga održavaju muški i ženski slalom Svjetskog kupa. Hrvatska će u Leviju imati pet predstavnika Ivicu Kostelića, Natka Zrnčića Dima, Niku Fleiss, Anu Jelušić i 16-godišnju Sofiju Novoselić.

Ivica Kostelić će u novoj sezoni Svjetskog kupa nastupiti u svim slalomima, te u većini kombinacija.

'Dobro smo trenirali unatoč teškim vremenskim uvjetima. Tijekom treninga bilo je puno leda, to je dobro za natjecateljsku pripremu, ali je naporno za tijelo. Hvala Bogu, zdrav sam i koljeno je u redu', rekao je Ivica Kostelić.

Image Hosted by ImageShack.us

Nika Fleiss i Ana Jelušić su tijekom ljeta trenirale na ledenjacima u Argentini. Nika Fleiss se oporavila od nedavne ozljede koljena i kaže da jedva čeka početak sezone.

Ana Jelušić ima dobra iskustva iz Levija. U finskom skijalištu je ostvarila najbolji rezultat u prošloj sezoni, bila je deveta u slalomu.

Image Hosted by ImageShack.us

Hrvatska skijaška reprezentacija u Levi putuje sutra. Nakon Levija ima deset dana pauze, a Svjetski kup se nastavlja u SAD i Kanadi.


Objavljeno u 14:47 • Komentari (4) • Isprintaj#

Allianz novi sponzor skijaške reprezentacije

Allianz osiguranje sklopilo je u ponedjeljak s Hrvatskim skijaškim savezom ugovor o poslovno-sponzorskoj suradnji kojim je postalo jedan od glavnih partnera hrvatske skijaške reprezentacije
Vedran Pavlek, direktor alpskih reprezentacija i alpskog ski pool-a te naši ponajbolji reprezentativci Ivica Kostelić, Nika Fleiss i Ana Jelušić su izrazili zadovoljstvo što će započeti suradnju s uspješnom tvrtkom kao što je Allianz koja će im pomoći u daljnjem radu. Na predstavljanju sponzorske suradnje predsjednik Uprave Allianza, Boris Galić, naglasio je kako je podrška Hrvatskom skijaškom savezu logičan izbor s obzirom na rezultate koje bilježi.

'Izuzetno cijenimo kvalitetu i timski rad, to je princip koji koristimo u našem poslovanju. Skijanje je Hrvatskoj u proteklim godinama podarilo mnoštvo lijepih trenutaka i vrhunskih rezultata temeljem čega se i velik broj građana počeo aktivno baviti skijanjem, a posebice nas veseli što je među njima velik broj mladih. Smatram da je to iznimno bitno jer aktivno bavljenje sportom apsolutno podiže kvalitetu života. Kako bi se i dalje nastavio ovaj trend, potrebno je i dalje podržavati rad Skijaškog saveza i naših profesionalnih skijaša da i u narednim godinama ostanu u samom vrhu svjetskog skijanja i da se zajedno s njima svi zajedno veselimo novim pobjedama. Sretni smo što možemo sudjelovati u takvoj misiji i biti jedan od društvenih subjekata koji podržava razvoj ovoga sporta', rekao je predsjednik Uprave Allianza.

Objavljeno u 14:39 • Komentari (1) • Isprintaj#

petak, 03.11.2006.

Anja Paerson: Među skijašima kruže priče da Janica ne propušta sezonu

ŠVEĐANKA Anja Paerson ima jednistvenu priliku da barem jednu sezonu neometano zavlada skijaškim padinama. No, višegodišnje nadmetanje s Janicom u kojem bi većinom ostajala korak iza, dovelo je Anju do paraniočnog zaključka da je odluka o propuštanje sezone tek obična patka.

Image Hosted by ImageShack.us

U razgovoru za švedski Dagens Nyheter Anja je ispričala da među skijašima kruže priče o spektakularnom povratku Hrvatice, što živo podsjeća na novi početak Hermanna Maiera uoči svjetskog prvenstva u St. Moritzu.

"Još uvijek nisam otpisala Janicu. Naravno da će mi nedostajati, ona puno znači u svjetskom skijaškom kupu. Ako je istina da Janica neće voziti, ova sezona će mi biti bez dvije najveće konkurentice. Osim Janice tu je i Michaela Dorfmeister koja je završila svoju skijašku karijeru." - između ostalog je kazala švedska skijašica, koja je nedavno prošla rizičnu operaciju koljena.

"Prošlogodišnja sezona bila je vrlo izjednačena. Vjerujem kako će kvaliteta skijanje ove sezone biti još veća." - istaknula je, dodajući da najveće konkurentice sada vidi u Nicole Hosp, Karin Zettel i Marlies Schild.

Na upit švedskog novinara bi li možda željela da Janica ove godine nastupi ili bar posjeti Are u vrijeme SP-a, Anja nije željela odgovoriti.

Objavljeno u 18:16 • Komentari (20) • Isprintaj#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog o skijanju i o jednoj i jedinoj,legendi hrvatskog sporta...Janici Kostelić



Free Hit Counter



Dio sadržaja je preuzet sa: www.janica.croski.hr , www.ivica.kostelic.hr i www.skijanje.hr

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Janica Kostelić
Ivica Kostelić
Skijanje
Croski
Index sport
Fis
Eurosport

Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com


Svjetski kup za skijašice:

27.10.2007. – Sölden (AUT) – VSL
10.11.2007. – Levi (FIN) – SL
24. i 25. 11.2007. – Panorama (CAN) – VSL, SL
1. i 2.12.2007. – Lake Louise (CAN) – S, SG
7. – 9.12.2007. – Aspen (USA) – S, SG, SL
15. i 16.12.2007. – Val d’Isere (FRA) – S, SG
21. i 22.12.2007. – St. Anton (AUT) – S, S-K
28. i 29.12.2007. – Lienz (AUT) – VSL, SL
5. i 6.1.2008. – Spindleruv Mlin (CZE) – VSL, SL
12. i 13.1.2008. – Maribor (SLO) – VSL, SL
19. i 20.1.2008. – Cortina d’Ampezzo (ITA) – S, SG
26. i 27.1.2008. – Ofterschwang (GER) – VSL, SL
2. i 3.2.2008. – St. Moritz (SUI) – S, SG
9. i 10.2.2008. – Sestriere (ITA) – S, SG
15.2.2008. – ZAGREB/SLJEME (CRO) – SL
21. i 23.2.2008. – Vancouver (CAN) – S, S-K
1. i 2.3.2008. – Zwiesel (GER) – VSL, SL
8. i 9. 3.2008. – Crans Montana (SUI) – S, S-K
12. – 16.3.2008. – Bormio (ITA) – S, SG, VSL, SL, TEAM


Svjetski kup za skijaše:

28.10.2007. – Sölden (AUT) - VSL
11.11.2007. – Levi (FIN) – SL
24. i 25.11. – Lake Louise (CAN) – S, SG
29. – 2.12.2007. – Beaver Creek (USA) – S, SG, VSL, S-K
8. i 9.12.2007. – Bad Kleinkircheim (AUT) – VSL, SL
14. i 15.12.2007. – Val Gardena (ITA) – S, SG
16. i 17.12.2007. – Alta Badia (ITA) – VSL, SL
29.12.2007. – Bormio (ITA) – S
5. i 6.1.2008. – Adelboden (SUI) – VSL, SL
11. – 13.1.2008. – Wengen (SUI) – S, Sl, S-K
18. – 20.1.2008. – Kitzbühel (AUT) – S, SG, SL, K
22.1.2008. – Schladming (AUT) – SL
26. i 27.1.2008. – Chamonix (FRA) – S, S-K
2. i 3.2.2008. – Val d’Isere (FRA) – S, S-K
9.2.2008. – Garmisch-Partenkirchen (GER) - SL
17.2.2008. – ZAGREB/SLJEME (CRO) – SL
22. i 24.2.2008. – Vancouver (CAN) – SG, VSL
1. i 2.3.2008. – Kvitfjell (NOR) – S, SG
8. i 9.3.2008. – Kranjska Gora (SLO) – VSL, SL
12. – 16.32008. – Bormio (ITA) – S, SG, VSL, SL, TEAM



JANICA I IVICA

IMA JEDNA ZEMLJA MALA
SADA SVATKO ZA NJU ZNA
TRESE SE I HIMALAJA
KADA KRENE JANICA
REKLI SU NAM DA SMO SLABI
DA JE SLJEME PREMALO
AL' DA SLJEME IMA STAZU
SHVATILI SU PREKASNO
NEKA PATI KOGA SMETA
JANICA JE PRVAK SVIJETA
NEKA SAMO SUZE RONE
MI IMAMO ŠAMPIONE
NEKA PATI KOGA SMETA
IVICA JE PRVAK SVIJETA
NEK' HRVATSKA ZVONA ZVONE
MI IMAMO ŠAMPIONE
IMA JEDNO PLAVO MORE
IME MU JE JADRANSKO
A NJEGOVI ŠUME VALI
SVETO IME HRVATSKO
DOBRO DOŠLA KUĆI JANO
BUDI S NAMA SADA TI
NEK' SVI VIDE TKO TE VOLI
TKO SE S TOBOM PONOSI
NEKA PATI KOGA SMETA
JANI

Sve o Janici

Rođena: 5. 1. 1982. u Zagrebu
Težina: 76 kg
Visina: 175 cm
Kontakt: janica@croski.hr
Oprema na kojoj vozi:
vezovi: Salomon
skije: Salomon
skijaške cipele: Salomon


Naj film?
Umri muški 3 i Platoon.

Kad bi mogla mijenjati ime, koje bi izabrala?
Janica!

Naj glumac?
Bruce Willis.

Kakva si kad si ljuta?
Ljuta i opasna,ali brzo se odljutim.

Koje ti je boje posteljina?
Ovisi o hotelu.

Naj sportovi?
Svi.

Omiljeno voće?
Lubenica, ma sve osim banana i dinje.

Naj sportaš?
Michael Jordan i Dennis Rodman.

Pišeš li dnevnik?
Da.

Naj hrana?
"Ptičja hrana".

Što ne bi nikad mijenjala?
Ime.

Shopping?
Samo kada imam vremena, a ako nađem Conte of Florence dućan - obavezno...

Auto?
Renault Laguna

5 najseksi skijaša?
Mike Gianelli, Thaler Patrick, Erick Gvay, Bode Miller, Walter Girardi.

Horoskopski znak?
Jarac.

SMS?
Maraton...

Dečko?
Ne-Da-Ne.

Što te najviše veseli?
Život.

Kakve si volje ujutro?
Super.

Nadimak?
Jenny i Jani.

Brat?
Najbolji na svijetu, al' zna me i živcirati.

Da nisi skijašica, što bi bila?
Skijašica.

Grad snova?
Zagreb.

Koji ti je startni broj najdraži?
Broj 11.

Najdraža boja?
Svijetlo plava.