utorak, 31.10.2006.

In memory of REGINE CAVAGNOUD

Image Hosted by ImageShack.us

31.10.2001.
Toga dana je ovaj svijet napustil mlada, vesela, hrabra i plemenita skijašica.
Dva dana prije na treningu u Austriji, na gleceru Pitz Regine je doživjela nesreću.
Nesreca se dogodila kada je Cavagnoud na treningu u punoj brzini (oko 100 km na sat) naletjela na njemackog trenera Markusa Anwandera.
Image Hosted by ImageShack.us
Cavaganoud je tijekom pada zaradila teske ozljede glave i mozga, slomila je ruku i nekoliko rebara, koja su probila pluca i jetru.
U kritičnom stanju prevezena je u bolnicu u Innsbrucku, gdje je u ponedjeljak navečer operirana.

Austrijska je policija, u međuvremenu, objavila zapisnik o tragičnom udesu na glečeru Pitz, gdje su francuska i njemačka reprezentacija zajedno trenirale. Francuski i njemački trener dogovorili su se da se nakon četvrtog spuštanja stazom izglade neravnine, što je nakon prolaska jedne njemačke spustašice pokušao učiniti 40-godišnji Markus Anwander. On je na nepreglednom dijelu staze, iza terenskog skoka, pokušao popraviti "rupe" i to upravo u trenutku kada se spustila Regine Cavagnoud. Prema izviješću policije, oni su se sudarili glavama i završili u besvjesnom stanju nekih stotinu metara iza staze.

Zasad nije poznato je li njemački trener vezom provjerio je li staza slobodna, jer je devet francuskih i šest njemačkih skijašica startalo bez posebnoga reda vožnje. "Sigurno je jedno - Cavagnoud je od odgovornih na stazi dobila dopuštenje da započne s kobnom petom vožnjom," stoji u priopćenju policije.

"Njemački trener morao je primiti radio-signal koji ga obavještava da je francuska skijašica krenula niz stazu. Iz nekog razloga signal nije stigao do njega. Pokušali smo mahanjem privući njegovu pažnju i pokazati mu da se Cavagnoud spušta niz stazu. Ona ga jednostavno nije mogla vidjeti i dogodila se tragedija," rekao je Jean Philippe Vuillet, šef francuske skijaške reprezentacije.

Image Hosted by ImageShack.us

Smrt iskusne skijašice, jedne od najboljih u Svjetskom kupu u brzim disciplinama, šokirala je cijelu svjetsku sportsku javnost, a tužnu vijest iz Innsbrucka najteže su primili stanovnici planinskog gradića La Clusaz, gdje je Regine Cavagnoud provela djetinjstvo. Gradonačelnik je izjavio kako je cijeli grad u žalosti zbog gubitka "njihove Regine", te da su svi stanovnici potišteni zbog te tužne vijesti.

"U našim mislima sačuvat ćemo lik mlade djevojke, pune života, djevojke koju su svi voljeli, koja je bila hrabra, uvijek nasmijana i puna životnog elana. Upravo te karakteristike učinile su je tako velikom", izjavio je gradonačlenik La Clusaza.

Šok i nevjerica zavladali su i ostalim dijelovima Francuske, a predsjednik države Jacques Chirac, premijer Lionel Jospin, te ministar sporta Buffet govorili su s puno tuge i žalosti o smrti najbolje francuske skijašice.

Predsjednik Chirac roditeljima tragično preminule skijašice poslao je brzojav sućuti u kojem je istaknuo kako je Francuska ponosna na sve uspjehe koje je svjetska prvakinja u superveleslalomu i prošlogodišnja dobitnica malog Kristalnog globusa u ovoj disciplini napravila u svojoj karijeri.

"Vijest o smrti vaše kćeri izazvala je u meni duboke emocije, ali isto tako i u cjelokupnoj francuskoj javnosti. Primite izraze moje najdublje sućuti u ovim za vas teškim trenucima. Regine je ostavila dubok trag u svijetu 'bijelog sporta', pamtit ćemo ju po njezinoj iznimnoj hrabrosti, talentu i plemenitosti kojom je zračila. Svoj talent potvrdila je na najbolji mogući način prošle godine kada je osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu i kada je postala ponos cijele naše zemlje," stoji u brzojavu koji je roditeljima preminule skijašice uputio predsjednik Chirac.

Image Hosted by ImageShack.us

Ministar sporta Buffet u izjavi novinarima rekao je kako je Francuska izgubila velikog sportaša, "ženu koja je svakog dana razveseljavala ljude diljem svijeta svojim osmjehom".

Vijest o nesretnoj pogibiji njezine prijateljice i sportske suparnice neizmjerno je potresla i najbolju hrvatsku skijašicu Janicu Kostelić. Pobjednica Svjetskog kupa istaknula je kako je Regine Cavagnoud bila "izuzetna skijašica i sportašica, te da je njezinom smrću Svjetski kup i cijela skijaška obitelj ostala bez jednog velikog člana".

Image Hosted by ImageShack.us

Ponekad zaboravimo da je i skijanje jedan sport koji iza svake padine skriva rizik.
Zaboravimo da se iza svog sjaja, medalja, i pobjeda skriva opasnost.
Ovo nije jedini slučaj u skijanju koji je završio tragično.
Možemo se prisjetiti tragične pogibije Ulrike Maier.
1994. godine Austrijska je skijašica, naime, tijekom utrke spusta u Garmisch-Partenkirchenu naletjela na zaštitnu ogradu i slomila vrat.
I sjetimo se samo koliko je trebalo Dorfi da skupi onog nesretnog radnika.
Još i danas možemo zahvaljivati Bogu što je nesreća izbjegnuta.

Objavljeno u 14:29 • Komentari (11) • Isprintaj#

subota, 28.10.2006.

Ivica Kostelić: Zanima me samo svjetski slalomski vrh

Ivica Kostelić
Čuo sam da Janici ide odlično, ali kako ne skijamo na istom brdu, tako je nisam ni vidio na skijama - kaže Ivica

Nije trening u očevom društvu ništa novo za Ivicu Kostelića, kada su boravili u Hintertuxu to je uvijek podrazumijevalo i obiteljsku atmosferu, ekipu na broju. Tako je i ovog puta, uz dvije novosti, koje to zapravo više nisu: Janica ne trenira, a Ivica radi isključivo pod patronatom oca Ante (njegov dugogodišnji trener Slovenac Vincencij Jovan sada trenira Niku Fleiss).

OTIŠLA JANICA, ODUSTALI I JAMNICA, OMV I CROATIA

Nema puno promjena, kaže Ivica, nadajući se ipak promjenama tijekom sezone. Nije tajna, naš najbolji skijaš u posljednje dvije sezone lovi priključak sa samim slalomskim vrhom, tamo gdje je nekada uvjerljivo stajao.

Image Hosted by ImageShack.us

• Hoće li koljeno dopustiti povratak na vrh? Čujemo, opet boli.

- Čak je i bilo dobro proteklih dana, ali sad se javilo nakon one kiše. Malo je ipak preledena staza za nekoga s takvim problemima s koljenima.


• Dojam je da vam nije previše žao što je otkazan start Svjetskog kupa u obližnjem Söldenu?

- Iskreno, svejedno mi je. Nisam se opterećivao tom utrkom.

• Niste se opterećivali jer je veleslalom daleko od one kvalitete kada ste osvajali deveta i dvanaesta mjesta u Svjetskom kupu, tako nam se barem čini prateći vas ovih dana.

- To je točno, ne ide mi onako kako bih želio i točno je da nije na razini na kojoj je bio prije dvije, tri godine. Opet, ima dana kada mi jako dobro ide. Ma, situacija se čak mijenja iz runde u rundu u istom danu na istom treningu.

• Što je trening s ocem ipak donio novo u odnosu sa slovenskim stručnjakom s kojim ste proveli protekle godine?

- Najveća promjena je u tome što puno manje pažnje pridajemo tehnici, a više liniji skijanja. To je posebno važno u veleslalomu.

• Za slalom nećemo pitati, svjetskog prvaka i vlasnika slalomskog Globusa može i smije zanimati samo vrh...

- Sam vrh me i jedino zanima.

• Spominje se superkombinacija u američkom Beaver Creeku. Zar se doista mislite vraćati na mjesto dvostruke nesreće (Ivica je dva puta teško stradao na istoj stazi, “Birds Of Prey”)?

- Neću voziti superkombinaciju tamo. Slalom i veleslalom da. Za superkombinaciju je spreman Natko Zrnčić Dim.

Image Hosted by ImageShack.us

• A na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, lov na medalju ili na medalje?

- Odlučit ćemo tijekom sezone je li pametno tamo nastupiti u superkombinaciji ili se koncentrirati isključivo na slalom.

• Koji će skijaš ove sezone osvojiti veliki Kristalni globus?

- Raich ili Svindal.

• Zar nije vaš favorit Miller?

- Nema šanse dokle god ne popravi slalom!

• Za kraj iskreno recite, je li vam krivo što se sestra odmara pogotovo kad vidite kako skija s lakoćom ovih dana?

- Čuo sam da ide odlično, ali kako ne treniramo na istom brdu, nisam je vidio. Da, jako mi je žao što je odlučila ne skijati.


Nova FIS-ova pravila

Od sljedeće sezone skije za veleslalom i superveleslalom morat će imati minimalno 65 mm od podloge do pličice od veza, umjesto dosadašnjih 60 mm. Dva milimetra deblje morat će biti skije za spust, dok će slalomske biti 60 mm umjesto 55 mm. Čini se nevažni detalji, no skijaši vrlo dobro znaju koliko je to važno, a prošlogodišnja diskvalifikacija jednog natjecatelja na Elanovim skijama zbog samo pola milimetra pokazala je da se u FIS-u ne šale.

Velik je to problem za proizvođače skija koji su već 'naštancali' desetke tisuća pari natjecateljskih skija, koje sljedeće sezone neće ništa vrijediti.

Objavljeno u 17:09 • Komentari (4) • Isprintaj#

srijeda, 25.10.2006.

Janica: Moram trenirati da se ne osramotim na Sljemenu

U utorak ujutro s članovima reprezentacije popela se na ledenjake Olperer i Gefrorene Wand ne bi li se uvjerila kako nije puno izgubila od osjećaja koji joj je u karijeri donio tolike medalje, globuse i slavu

HINTERTUX - Janica Kostelić nakon više od šest mjeseci pauze ponovno trenira na ledenjacima iznad Hintertuxa! U utorak ujutro s članovima reprezentacije popela se na ledenjake Olperer i Gefrorene Wand ne bi li se uvjerila kako nije puno izgubila od osjećaja koji joj je u karijeri donio tolike medalje, globuse i slavu.

Naravno da je to bilo slobodno skijanje, Janica je u društvu svog dugogodišnjeg servisera i pomoćnog trenera Jureta Hafnera zanemarivala jaku kišu koja je ispirala ionako ne predebeo snježni pokrivač na ledenjaku.

- Nevjerojatno, kiša pljušti, a ona skija sa smiješkom na licu! Kako je izgledala? Kao da je potpuno spremna za Sölden.

Image Hosted by ImageShack.us

Velika želja za skijanjem

Trener Mateje Ferk, Slaviša Weiner, dovoljno je puta vidio Janicu da njegovoj procjeni možemo vjerovati. Kada je jaka kiša nije spriječila, jasno je koliko je velika bila želja za skijanjem, a kako slobodno skijanje (izvan postavljene staze) natjecateljima ne predstavlja izazov, niti ona nije izdržala.

- Morala sam nekoliko puta proći i kroz postavljenu stazu. Pa neću se valjda brukati 4. siječnja na Sljemenu!

O povratku ni riječi

Janica će na utrci “Snow Queen” biti predvozačica i potpuno je razumljiva želja da se za taj nastup dobro pripremi. Weiner tvrdi, ovakva, bez treninga, Janica je spremna za ozbiljne rezultate u Svjetskom kupu. O povratku, zasad, nema govora, ali nam je svaka ovakva vijest draga i nekako nam se uvijek čini da je velika pobjednica barem za korak, odnosno jedan slalomski zavoj, bliža nastavku.

Objavljeno u 16:09 • Komentari (8) • Isprintaj#

Otkazan početak skijaškog kupa

KIŠA i visoke temperature koje su austrijskim glečerom protutnjali u posljednja dva dana jednostavno su izbrisali ogroman trud i novac uložen u pripremu veleslalom staze za tradicionalno otvaranje Svjetskog skijaškog kupa.

Organizatori jednostavno nisu imali izbora, tim prije što je i prognoza za naredna dva tri dana protiv skijanja - kiša i toplo.

Tako će 41. sezona Svjetskog kupa u skijanju sačekati premijerne utrke 10 i 11. studenog kada su u finskom Leviu na programu dva slaloma.

Image Hosted by ImageShack.us

Iz Finske javljaju da nemaju sličnih problema kao Soelden - snijega već ima a temperatura je ispod ništice.

Objavljeno u 14:18 • Komentari (1) • Isprintaj#

utorak, 24.10.2006.

Unatoč lošem vremenu Soelden spreman za početak Svjetskog kupa

NOVA sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju počinje prema planu, ovog vikenda na ledenjaku u austrijskom Soeldenu, potvrdili su organizatori utrke.

Image Hosted by ImageShack.us

Veleslalomske utrke u Soeldenu bile su pod znakom pitanja zbog visokih temepreatura i pomanjkanja snijega. No, direktor FIS-a Guenther Hujara dao je zeleno svjetlo.

"Organizatori su napravili čudo i unatoč lošim vremenskim uvjetima staza je u odličnom stanju", izjavio je Hujara.

U subotu, 28. listopada, nastupaju skijašice, a dan kasnije je muška utrka veleslaloma.

Svjetski kup se nastavlja u finskom Leviju (11. i 12. studenoga), a potom skijaši i skijašice sele u Kanadu i SAD



Palander ipak kreće sa cilja u Soeldenu


NAJBOLJI finski skijaš Kalle Palander (29) uspješno se oporavio o teške ozljede križnog ligamenta koljena, te je objavio da će nastupiti na uvodnoj utrci Svjetskog kupa, koja se održava u nedjelju u Soeldenu.

Image Hosted by ImageShack.us

"Oporavak je išao bolje od očekivanog. Iako sam na snijegu trenirao samo 25 dana, mislim da će to biti dovoljno za uvodnu utrku. Teško je govoriti što očekujem od veleslaloma u Soeldenu, no na trenizima sam bio prilično brz", izjavio je Palander.

Finski skijaš je ozljedu zaradio prije sedam mjeseci, na prošlosezonskoj završnici Svjetskog kupa. Nakon operacije dio rehabilitacijskog procesa obavio je u Termama Selce, gdje su u prošlosti česti gosti bili Janica i Ivica Kostelić.

Objavljeno u 14:16 • Komentari (3) • Isprintaj#

nedjelja, 22.10.2006.

Nika Fleiss ipak spremna za Soelden?

HRVATSKA skijašica Nika Fleiss obavila je danas magnetsku rezonancu koljena na zagrebačkoj Šalati, te su nalazi pokazali da ozljeda prednjeg kruižnog ligamenta nije teže prirode, te bi naša skijašica mogla nastupiti već na otvaranju sezone u austrijskom Soeldenu krajem mjeseca.

Image Hosted by ImageShack.us

"Dijagnoza je da se radi o istegnuću ligamenata, tako da će Nika sljedećih dana nastaviti s terapijom, a već krajem tjedna putuje na Hintertux gdje će početi s treninzima. No, konačnu odluku o tome hoće li nastupiti u Soeldenu donijet će sama Nika i to na licu mjesta kada vidi kako će se osjećati. Ona voli nastupati u Soeldenu, lani je bila 15., što je njezin najbolji plasman u veleslalomu, tako da ima veliku želju nastupiti", rekao je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Muller.

Objavljeno u 16:35 • Komentari (4) • Isprintaj#

ponedjeljak, 16.10.2006.

Nika ozlijedila koljeno, Ivici želja mali Kristalni globus

NIKA FLEISS, najbolja hrvatska skijašica nakon Janice Kostelić, ozlijedila se pokušavajući izbjeći sudar s rekreativnim skijašom na treningu u austrijskom Hintertuxu. Samoborka je, srećom, uspjela zaobići skijaša te izbjeći teže posljedice, no izvrnula je desno koljeno udarivši u slalomska vrata, te obnovila ozljedu zbog koje je velikih problema imala i Janica.

Image Hosted by ImageShack.us

"Sve je u redu, jučer je Nika na treningu naglo okrenula kako bi izbjegla skijaša rekreativca te zarotirala desno koljeno. Nismo željeli ništa prepustiti slučaju, već je odmah otišla na pregled." - izjavio je za Index glasnogovornik Hrvatske skijaške reprezentacije Ozren Mueller.

Doktor Christian Schenk, kod kojeg je i Janica bila čest "gost" je u Schrunsu pregledao skijašicu te je nakon magnetske rezonancije zaključio kako je potrebno mirovanje od nekoliko dana.

"Dijagnosticirao je lakše istegnuće ligamenata i malo napuknuće čašice koljena, s čime je imala problema i prije. Doktor je preporučio odmor od tri ili četiri dana. Još uvijek nije sigurno hoće li biti spremna za veleslalom u Soeldenu ili će se spremati za nastup u finskom Leviu." - objasni je Mueller kako neće ništa riskirati.

Ženski veleslalom u Soeldenu kojim počinje sezona vozi se u subotu 28. listopada, a sljedeća je na rasporedu slalomska utrka u finskom Leviu 11. studenog.

Ivici cilj mali Kristalni globus


Image Hosted by ImageShack.us

Prema Hintertouxu je u nedjelju krenuo i Ivica Kostelić te se pridružio ostalim reprezentativcima.

"Ivici će u sljedećoj sezoni prioritet biti slalom, jer želi ponovo ići na mali Kristalni globus, te nastup na Svjetskom prvenstvu u Areu. Ivica će voziti i kombinaciju te bi volio osvojiti "magičnih" 400 bodova kojima bi osvojio pravo na bolje startne bodove." - prenio je Ivičine planove Mueller.

Što se ostalih hrvatskih reprezentativaca tiče, Nika Fleiss i Ana Jelušić u predstojećoj sezoni žele poboljšati rezultate u slalom i veleslalomu te će im cilj biti popesti se na pobjedničko postolje.

Natko Zrnčić-Dim će nastupati u slalomu, superkombinaciji i kombinaciji, Dalibor Šamašal u slalomu, a Matea Ferk i Sofija Novoselić u veleslalomu. Hrvatsku će ove sezone zastupati još Ivan Ratkić, Danko Marineli i Tin Široki.

Objavljeno u 11:49 • Komentari (8) • Isprintaj#

srijeda, 11.10.2006.

kalendar sezone 2006/2007

Kalendar ski natjecanja u sezoni 2006/07.

Službeni prijedlog kalendara ski natjecanja za skijašku sezonu 2006/07. ...
Svjetski kup za skijašice:

28.10.2006. – Sölden (AUT) – VSL
11.11.2006. – Levi (FIN) – SL
24. – 26.11.2006. – Aspen (USA) – SG, VSL, SL
1. – 3.12.2006. – Lake Louise (CAN) – S, S, SG
9. i 10.12.2006. – St. Moritz (SUI) – S, S-K
16. i 17.12.2006. – Val d'Isere (FRA) – S, SG
19.12.2006. – Megeve (FRA) – SL
28. i 29.12.2006. – Semmering (AUT) – VSL, SL
4.1.2007. – Zagreb (CRO) – SL
6. i 7.1.2007. – Maribor (SLO) – VSL, SL
12. – 14.1.2007. – Altenmarkt/Zauchensee (AUT) – S, SL, S-K
19. – 21.1.2007. – Cortina d'Ampezzo (ITA) – S, SG, VSL
27. i 28.1.2007. – San Sicario/Sestriere (ITA) – S, SG
24. i 25.2.2007. – Sierra Nevada (ESP) – VSL, SL
2. – 4.3.2007. – Tarvis (ITA) – S, SG, S-K
10. i 11.3.2007. – Zwiesel (GER) – VSL, SL
14. – 18.3.2007. – Lenzethumbup

Objavljeno u 14:23 • Komentari (2) • Isprintaj#

petak, 06.10.2006.

DOVIĐENJA, NE I ZBOGOM

Janica 99 posto propušta sezonu

Image Hosted by ImageShack.us

Jedna od najboljih skijašica svih vremena bila je uobičajeno kratka i konkretna: 'Zbog koljena i leđa, gotovo sigurno neću nastupati ove sezone. Što će biti dalje, vidjet ćemo.'

Ogroman je bio interes medija za Janičinu pressicu u Westinu. Čak 11 državnih televizija izravno je prenosilo riječi Snježne kraljice, koja je nakon šest mjeseci medijske izoliranosti objavila svoju odluku. Senzacija nije bilo, nagađanja su dobila službenu potvrdu:

"Prilikom svakog iole jačeg fizičkog napora javlja mi se bol u koljenu i leđima. Nisam stroj, trebam odmor. Želim uživati u životu i raditi stvari koje dosad nisam probala", obrazložila je Janica Kostelić svoju odluku o privremenom povlačenju.

Janica ipak nije potpuno zatvorila vrata povratku već nadolazeće sezone. Premda su šanse simbolične: "Nikad se ne zna, ali izgledi da skijam u sezoni 2007./08. su oko jedan posto. No, pratit ću Svjetski kup, navijati za naše, doći ću i na Sljeme, možda tamo budem i predvozačica..."

Najbolja hrvatska sportašica potvrdila je da posljednjih mjeseci uživa u životu. Odluka o umirovljenju nije bila laka, ali je iz zdravstvenih razloga bila jedina moguća. Na kraju je uputila apel svim nazočnima: "Izgubila sam u Rijeci tigrastu mačku koja se zove Skuba. Ako je vidite, javite mi..."

Inače, tiskovnoj konferenciji nazočili su i predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Srećko Ferenčak i direktor reprezentacije Vedran Pavlek, koji su unisono ustvrdili da Janičin odlazak nije ujedno i 'smrt hrvatskog skijanja'. Pavlek je dodao da će svi u Savezu biti maksimalno spremni u svakom trenutku kada se Janica odluči vratiti.

Fleiss, Jelušić, Ferk, Novoselić, Zrnčić-Dim i, naravno, Ivica jamac su svijetle budućnosti, tvrde čelnici našeg skijanja. Brat i otac nisu bili u Zagrebu, već na pripremama u Hintertuxu, ali je Janica naglasila da uživa u potpunoj podršci svoje obitelji.

I što sada ostaje? Dosadni Svjetski kup kojim će dominirati Anja Pärson? Kostelić se ne slaže: "Neće biti Dorfmeister, Ertl i mene, ali ima puno mladih Austrijanki i sigurno će biti zanimljivo..."


Objavljeno u 19:25 • Komentari (5) • Isprintaj#

utorak, 03.10.2006.

Janica u petak objavljuje propuštanje nove skijaške sezone?

VELIKA Janica Kostelić, višestruka osvajačica olimpijskih odličja i nekolicine naslova svjetske prvakinje, u petak će - prema svemu sudeći - objaviti da propušta skijašku sezonu 2006/07.

Image Hosted by ImageShack.us

Hrvatski skijaški savez (HSS) u utorak je izvijestio kako će Janica u petak na press konferenciji u Zagrebu govoriti o svom statusu za sezonu 2006/2007.

Predviđa se da bi "snježna kraljica" mogla objaviti propuštanje nove sezone skijaškog natjecanja, a kao glavni indikator takvim prognozama uzima se Janičino propuštanje svih ljetnih treninga koje je proteklih godina redovito odrađivala.

Od glasnogovornika HSS-a Ozrena Muellera doznajemo da je Janica tijekom ljeta uzela stanku od redovitih treninga kako bi se oporavila od ozljeda koje ju posljednjih nekoliko godina konstantno muče, a koje su joj osobite probleme zadavale tijekom prošle sezone koju je unatoč bolovima ipak uspjela završiti na prvom mjestu.

Mueller nam nije mogao reći ništa više o Janičinom predstojećem nastupu pred medijima, ističući kako je na Janici da sama priopći novinarima svoju odluku o novoj sezoni, ali ipak dodajući jednu vrlo zanimljivu informaciju.

Naime, Mueller je rekao da je skijaški savez spreman u roku od 24 sata, ukoliko se Janica na to odluči, formirati ekipu koja bi osigurala sve što je potrebno za njen nastup u nadolazećoj sezoni.

Četverostruka olimpijska pobjednica, peterostruka svjetska prvakinja i osvajačica triju Kristalnih globusa u Svjetskom kupu, pažnju medija nastavila je plijeniti i nakon završetka skijaške sezone, a razlog tomu je njena veza s do tad anonimnim riječkim studentom Borisom Ivančićem s kojim je provela veći dio ljeta.

24-godišnja Janica je s Ivančićem kupila stan u Rijeci u kojem zajedno žive, a prema nekim izviješćima u istom gradu namjerava otvoriti kozmetički salon.

Predviđa se da će Janica pauzirati godinu dana kako bi zaliječila bolove u leđima i koljenu koji je muče duže vrijeme. Nakon toga bi ponovo mogla na svjetska natjecanja, međutim treba spomenuti i nagađanja pojedinih medija da je Kostelić možda već zaključila karijeru.

Bilo kako bilo Janica je definitivno zaslužila odmor, no nadamo se da će naša želja da ju za nešto više od godinu dana dočekamo na pressici na kojoj će obznaniti povratak na bijele staze biti jača od bolova koji su ju prisili na propuštanje sezone.

Objavljeno u 19:11 • Komentari (0) • Isprintaj#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog o skijanju i o jednoj i jedinoj,legendi hrvatskog sporta...Janici Kostelić



Free Hit Counter



Dio sadržaja je preuzet sa: www.janica.croski.hr , www.ivica.kostelic.hr i www.skijanje.hr

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Janica Kostelić
Ivica Kostelić
Skijanje
Croski
Index sport
Fis
Eurosport

Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com


Svjetski kup za skijašice:

27.10.2007. – Sölden (AUT) – VSL
10.11.2007. – Levi (FIN) – SL
24. i 25. 11.2007. – Panorama (CAN) – VSL, SL
1. i 2.12.2007. – Lake Louise (CAN) – S, SG
7. – 9.12.2007. – Aspen (USA) – S, SG, SL
15. i 16.12.2007. – Val d’Isere (FRA) – S, SG
21. i 22.12.2007. – St. Anton (AUT) – S, S-K
28. i 29.12.2007. – Lienz (AUT) – VSL, SL
5. i 6.1.2008. – Spindleruv Mlin (CZE) – VSL, SL
12. i 13.1.2008. – Maribor (SLO) – VSL, SL
19. i 20.1.2008. – Cortina d’Ampezzo (ITA) – S, SG
26. i 27.1.2008. – Ofterschwang (GER) – VSL, SL
2. i 3.2.2008. – St. Moritz (SUI) – S, SG
9. i 10.2.2008. – Sestriere (ITA) – S, SG
15.2.2008. – ZAGREB/SLJEME (CRO) – SL
21. i 23.2.2008. – Vancouver (CAN) – S, S-K
1. i 2.3.2008. – Zwiesel (GER) – VSL, SL
8. i 9. 3.2008. – Crans Montana (SUI) – S, S-K
12. – 16.3.2008. – Bormio (ITA) – S, SG, VSL, SL, TEAM


Svjetski kup za skijaše:

28.10.2007. – Sölden (AUT) - VSL
11.11.2007. – Levi (FIN) – SL
24. i 25.11. – Lake Louise (CAN) – S, SG
29. – 2.12.2007. – Beaver Creek (USA) – S, SG, VSL, S-K
8. i 9.12.2007. – Bad Kleinkircheim (AUT) – VSL, SL
14. i 15.12.2007. – Val Gardena (ITA) – S, SG
16. i 17.12.2007. – Alta Badia (ITA) – VSL, SL
29.12.2007. – Bormio (ITA) – S
5. i 6.1.2008. – Adelboden (SUI) – VSL, SL
11. – 13.1.2008. – Wengen (SUI) – S, Sl, S-K
18. – 20.1.2008. – Kitzbühel (AUT) – S, SG, SL, K
22.1.2008. – Schladming (AUT) – SL
26. i 27.1.2008. – Chamonix (FRA) – S, S-K
2. i 3.2.2008. – Val d’Isere (FRA) – S, S-K
9.2.2008. – Garmisch-Partenkirchen (GER) - SL
17.2.2008. – ZAGREB/SLJEME (CRO) – SL
22. i 24.2.2008. – Vancouver (CAN) – SG, VSL
1. i 2.3.2008. – Kvitfjell (NOR) – S, SG
8. i 9.3.2008. – Kranjska Gora (SLO) – VSL, SL
12. – 16.32008. – Bormio (ITA) – S, SG, VSL, SL, TEAM



JANICA I IVICA

IMA JEDNA ZEMLJA MALA
SADA SVATKO ZA NJU ZNA
TRESE SE I HIMALAJA
KADA KRENE JANICA
REKLI SU NAM DA SMO SLABI
DA JE SLJEME PREMALO
AL' DA SLJEME IMA STAZU
SHVATILI SU PREKASNO
NEKA PATI KOGA SMETA
JANICA JE PRVAK SVIJETA
NEKA SAMO SUZE RONE
MI IMAMO ŠAMPIONE
NEKA PATI KOGA SMETA
IVICA JE PRVAK SVIJETA
NEK' HRVATSKA ZVONA ZVONE
MI IMAMO ŠAMPIONE
IMA JEDNO PLAVO MORE
IME MU JE JADRANSKO
A NJEGOVI ŠUME VALI
SVETO IME HRVATSKO
DOBRO DOŠLA KUĆI JANO
BUDI S NAMA SADA TI
NEK' SVI VIDE TKO TE VOLI
TKO SE S TOBOM PONOSI
NEKA PATI KOGA SMETA
JANI

Sve o Janici

Rođena: 5. 1. 1982. u Zagrebu
Težina: 76 kg
Visina: 175 cm
Kontakt: janica@croski.hr
Oprema na kojoj vozi:
vezovi: Salomon
skije: Salomon
skijaške cipele: Salomon


Naj film?
Umri muški 3 i Platoon.

Kad bi mogla mijenjati ime, koje bi izabrala?
Janica!

Naj glumac?
Bruce Willis.

Kakva si kad si ljuta?
Ljuta i opasna,ali brzo se odljutim.

Koje ti je boje posteljina?
Ovisi o hotelu.

Naj sportovi?
Svi.

Omiljeno voće?
Lubenica, ma sve osim banana i dinje.

Naj sportaš?
Michael Jordan i Dennis Rodman.

Pišeš li dnevnik?
Da.

Naj hrana?
"Ptičja hrana".

Što ne bi nikad mijenjala?
Ime.

Shopping?
Samo kada imam vremena, a ako nađem Conte of Florence dućan - obavezno...

Auto?
Renault Laguna

5 najseksi skijaša?
Mike Gianelli, Thaler Patrick, Erick Gvay, Bode Miller, Walter Girardi.

Horoskopski znak?
Jarac.

SMS?
Maraton...

Dečko?
Ne-Da-Ne.

Što te najviše veseli?
Život.

Kakve si volje ujutro?
Super.

Nadimak?
Jenny i Jani.

Brat?
Najbolji na svijetu, al' zna me i živcirati.

Da nisi skijašica, što bi bila?
Skijašica.

Grad snova?
Zagreb.

Koji ti je startni broj najdraži?
Broj 11.

Najdraža boja?
Svijetlo plava.