Crna rupa

nedjelja, 14.03.2010.

Tri cijela je manje od četiri

Svi koji malo prate American Idol, a ponajprije iz razloga što jako dobro znaju da tamo mogu vidjeti nešto kvalitetno, znaju poznatu izjavu koju koriste Simon i Randy Jackson: "I don't get it.".

Kad malo više razmišljam o tome mogu zaključiti da ima puno veće značenje nego što zvučni "na prvi pogled". Ima svakako veću snagu od svake poruke koju hrvatska premijerka daje svojim broševima. Toliko jaku da ju od sad mogu iskoristiti za ogroman broj situacija.

I, bez obzira na to što podupirem korištenje hrvatskog jezika i hrvatskih izraza općenito, puno je jača kada se izgovori na engleskom. U ostalom, ne vidim zapravo razlog zašto bih se opravdavao za korištenje engleskog izraza.

Kad vidim srednjoškolce da "štrajkaju" protiv državne mature mogu samo reći: "I don't get it.".

Isto je i kad me pitaju zašto netko glasuje za Hrvatsku demokratsku zajednicu i slične.

Isto je i kad se govori o "besplatnom obrazovanju i zdravstvu".

Isto je i kad netko kaže/smatra/misli da Oscar ništa ne znači; kad svaki poljoprivrednik ima svoj kombajn; kad je svaka riječ Željka Pervana smiješna.

Mogu isto reći i za one koji vjeruju da je Nives Farenhajt trebala dobiti onu nagradu ili za one koji vjeruju da svaki informatičar sastavlja čvrste diskove.

Zašto postoje glupi ljudi?

I just fuckin' don't get it.

14.03.2010. u 14:53 • 20 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Više od dvije godine na ovom blogu mijenjali su se razni postovi. Neki više, neki manje zanimljivi. O svemu, svačemu i ničemu.

I dalje će se ponekad pojavljivat tekstovi o trenutnim aktualnostima, političkim situacijama, bespotrebnim činjenicama. Neki više potrebni, neki manje. I to sve bez posebnog razloga.

I dalje će većina vjerojatno imati dozu ironije i bahatosti. I dalje ću ignorirati nametnuta mišljenja i pisati onako kako ja to želim i znam.

Neki će čitati, neki neće. Neki će komentirati, neki neće.

Ovo je blog.