utorak, 27.07.2010.

Sile saveznice

Ponekad mi se čini kako čovjek kada previše voli stvori kontra-efekt ljubavi i zbog nekakvog neurotičnog straha od gubitka voljene osobe stvori silu koja kad-tad doprinese tomu da se dvoje ljudi razdvoji. Mislim da, što se više povećava tvoja ljubav prema nekoj osobi na ovoj strani svemira, to se sve više povećava i vjerojatnost da u konačnici nećete završiti zajedno na nekoj drugoj, nama suprotnoj strani.
To je zakon ravnoteže i protiv njega ne možemo.
Kada ne bi strahovali, bojali se i neprestano u podsvjesti čuvali misao o nesretnom završetku, možda ga ne bi ni dočekali. Priroda ne bi bila uznemirena prevelikom količinom sile koja se stvorila oko nas i koja nas baš poput nevidljivog omotača steže i ne da nam mira stvarajući tako potrebu razvoja i kontra-sile.
Nezamislivo je što sve ljudski mozak može učiniti. Osim što upravlja svim procesima i funkcijama u tijelu, zaslužan je i za naše misli i vjerovanja pa tako ima ogroman utjecaj i na ono što nam se događa i na koji način to percipiramo. Stoga bi nam Snaga Volje svima trebala biti saveznica jer voljom možemo okrenuti i najveći kamen, pretrčati najdulju stazu i preplivati najširu rijeku (tako barem ide nekakv klišej)...a kako onda ne možemo odlučiti ono što bi od svega toga trebalo biti najlakše: što ćemo činiti? Jednom je davno jedan mudrac dobro rekao kako čovjeku ne fali snage, nego mu fali volje. Kada nešto jako želimo, nađemo način da to i ostvarimo.
To je valjda tako sa svime osim s ljudima. Oni su toliko komplicirana bića da je gotovo nemoguće predvidjeti posljedice njihovih ponašanja i upravo ih zbog toga ne možemo ni posjedovati kao što posjedujemo hlače ili CD najdražeg izvođača...
I čini mi se da idemo u krug.
I mislim da ne smijemo voljeti svom snagom. A lako možemo doći do takvog zaključka ako se sjetimo početne teze...u nama se stvara strah koji rađa silu oporbu, a ona ne pridonosi sreći...
Kada bi nekako htjeli ostati svoji, možda bi onda i taj netko htio postati naš pa nikakva ravnoteža ne bi morala uplesti svoje prste jer ne narušavamo prirodni poredak...čovjek je slobodan da odlučuje što želi... a bez posljedica je očito samo kada odlučuje koliko će kome dati, ne uzeti!

- 09:51 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2010  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (2)
Veljača 2010 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Sve što padne na pamet...o svemu, svačemu, svakome ponešto, pomalo...

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

Misli...

Pazi što poželiš, možda to i dobiješ..

Teku mi suze od smijeha, ako se prestanem smijati ostat će samo suze..