utorak, 23.02.2010.

Pepeljuga i konj

Korzo pondjeljkom navečer..prazno, pusto..danas i kišno..
samo nadobudni šeću.. MI sjedimo u Malom caffeu..upravo odustale od ispita razmisljamo o sudbinama i višim silama koje djeluju upravo u tom trenutku..
tu i tamo poneki par prođe mokrim Korzom ali nam teško odvuče pozornost s tako nadasve kreativne i godinama sasvim primjerene teme..
neočekivano, razgovor je zamro..shvatile smo da obje gledamo u istom smjeru..nije bilo greške..to je jedino što se u tom trenu zbivalo u našem vidokrugu..
još jedan u nizu prosječnih, društveno konformiranih parova (mislile smo MI) prošao je Korzom i odjednom, usred ničega, zastao i strastveno izmijenio tjelesne izlučevine iz usne šupljine..to je trajalo i trajalo i trajalo..
nije bilo teško zaključiti iz priloženog da se radi o novopečenom, vrlo mlađahnom paru kojemu ne treba posebni poticaj za iskazivanje nježnosti..pa makar vrijeme, mjesto i kontekst bili krajnje neprimjereni..
tako je rekla jedna od nas..druga se s nostalgijom prisjetila svoje prve teenagerske ljubavi..
obje smo se zapitale u kojem trenutku postanemo toliko društveno sputani i ograničeni društvenim pravilima i normama..kada počnemo vagati je li u redu poljubiti osobu koju volimo?
srećom pa se naše društvo samoproglašava vrlo tolerantnim, liberalnim i slobodnoumnim..ha..ironije li..
a upravo nas to i takvo društvo stavlja u okvire, neprikosnoveno određujući poželjna i nepoželjna ponašanja kojima se mi dodvoravamo a istovremeno i osuđujemo..
trebamo li u većoj mjeri i duže zadržati ponešto teenagerske buntovnosti i prestati ponašati se prema očekivanjima postavljenim od strane društva koje 'toliko poštujemo i cijenimo'?
što li je to od prve ljubavi ilii pak prve greške (svakom svoje) što bi ipak trebali prakticirati u zrelijoj i 'pametnijoj' dobi u kojoj održavamo tako stabilne, ozbiljne i nadasve sretne veze?
za početak, spontanost, prirodnost, neopterećenost tuđim mišljenjima, nedodirljivost..tome još nadodajmo malo kreativnosti, neizvjesnosti, pokoji leptirić u želucu i da, dobijemo bajku u koju smo davno prestali vjerovati..
no, vratimo se na kišno Korzo ponedjeljkom..
samo manje ograničenosti će biti dovoljno da Pepeljugu pretvorimo u princezu a konju pridodamo princa..

- 01:18 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  veljača, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (2)
Veljača 2010 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Sve što padne na pamet...o svemu, svačemu, svakome ponešto, pomalo...

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

Misli...

Pazi što poželiš, možda to i dobiješ..

Teku mi suze od smijeha, ako se prestanem smijati ostat će samo suze..