srpanj, 2004 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
blog bi se mogao najkaraće opisati kao kratak blog koji bi trebao davati informacije. kratke.
iz mog života.
ako to ikoga uopće zanima.

Linkovi, veze, vezice, pertle & žnjiravci
Septica

Balkanidjani - dogodivštine iz dragih nam Vinkovaca na hr.soc.grad.vinkovci

Zaigraj i ti Belu ako nemaš četvrtog uživo

Nikola Pećina & Loše Sjeme

Mizar, Anastasia, Kismet, Padot na Vizantija na jednom mjestu

Pirates! - legenda Sida Meiera će opet oživjeti

Brojač brojeva koji broji brojke ljudi koji nemaju pametnija posla nego doć vamo


Free Hit Counter

Shu-pac
15.07.2004., četvrtak
Danas sam se probudijo!!!!!!!!!!!!!!

Danas sam se probudijo! Baš čudno i nevjerojatno. To mi se događa svaki dan. Doduše na faksu je bilo dana kada se nije uopće spavalo, pa se sukladno tomu nije moglo ni buditi, što prijevodu znači da je bilo dana kad se nisam budio. Ti dani bi mogli počinjati s rečenicom – ''Danas se nisam probudio!….. Jer nisam ni spavao!''
Doduše postoji i jedna slična situacija, nakon koje također ne možeš reći 'Danas sam se probudio!' To je onda kada se napiješ k'o guzica pa spavaš dva-tri dana u komadu. Onda jednostavno kažeš 'Danas se nisam probudio!……. Jer nisam mogao!'

Iz gore navedenog može se zaključiti kako postoje tri stvari koje možeš reći u svezi glagola 'probuditi' i to u slučaju kada si ti subjekt koji obavlja tu radnju.

1. Danas sam se probudio
2. Danas se nisam probudio!……. Jer nisam ni spavao!
3. Danas se nisam probudio!……. Jer nisam mogao!


Sve tri navedene verzije imaju svoje zagovornike i protivnike. Recimo kada govorimo o prvoj verziji velika većina radnog pučanstva Lijepe nam Naše, zagovornici su upravo tog oblika. Velika većina studentske populacije u Lijepoj nam Našoj zagovornici su vraijante broj 2. jer ili puno uče ili ne uče nego piju u komadu nekoliko dana pa se ne mogu niti buditi (ali to je već opisano u mom slučaju). Za razliku od prve dvije verzije, trećoj pribjegava velika većina alkoholičarske populacije u Hrvata. Kad se dobro napiju što predstavlja samu esenciju njihova bitka (hrv. opstojnosti - op.a.), onda se ne bude nekoliko dana.

Inače glagol 'probuditi se' ima duboku religioznu konotaciju. Naime kako smo mi Hrvati veliki vjernici (to nam non-stop govore na TV-u pa je nekako već postalo uvriježeno mišljenje, iako znam da velika većina koja ovo čita uopće nisu vjernici – op.a.) (isprika onima koji to jesu - op.op.a), te uz sve to dolazimo iz Irana koji je vrlo blizu Indiji, u stara vremena netko se dosjetio pa taj oblik radnje povezao s Budhom koji je opet pak blizu Japana (Nihon-Koku), a znamo da se tamo sunce budi (is, sad me podsjećaš na dr. Karaklajića, onog što je imo onu famoznu emisiju 'Riječi, riječi ,riječi' uz koju ste, tvoj kum i ti, u trenucima velike dosade i pijanstva provodili najveći dio vremena – op.a.).

Da se sad malo vratim prvoj rečenici: Danas sam se probudijo! Ovaj neispravni oblik glagola sa 'jo' na kraju dolazi od crnačkog pozdrava 'Yo'. Naime, grupljani vinkovački, sa grupe hr.soc.grad.vinkovci išli su u posjet bratskoj Bocvani (odatle onaj stih u pjesmi od Govnara Smrtee-a i Her.Abschnitta, u kojoj se spominje i stanovit direktor pilane iz te države, nadasve živopisan lik – op.a.), i tamo su koristili svoj nadaleko poznati 'Živiooooo', na što su crnci odgovarali sa 'Yo'. Nakon nekoliko opetovanih pozdrava, uzvraćenih sa već pomalo dosadnim 'Yo', grupljani predvođeni precjednikom su popizdili i i viknuli 'Živijooooooooo', te se to smatra kao kamen temeljac, okosnica pače, praiskon čak ovog nadasve lijepog i za duh zdravog nepravilnog oblika glagola.

Jebote, sad sam se sjetio da sam obećo danas pisat o D'n'D. E jebga, zajeb. Ništa! Onda ostaje za sutra.

Ajd živijooooooooooooooo svima koliko vas ima!!!!!!!!!
- 16:19 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>