KRIŽ GOSPODINOV

08.04.2023.



slika: digital artist



To je Križ Gospodinov na kojem se u sredini bijelog dana objavila tama i to najtamnije doba otkad postoji Zemlja i otkad su na nekom trgu ljudi kružno hodali da bi se sa nekim susreli.

To je Križ Gospodinov na kojeg je zabijeno mistično nevino srce da bi i pustinjak dao sve što ima samo da se to ne događa, a ni ljudima nije bilo lako u srcu, jedino je neljudima bilo dobro i to onima čije su misli padale kao kiša iz oblaka, dok su im ruke zlo činile, ali je On pozivao na mir i oprost.

To je Križ Gospodinov na kojeg je On stavljen u petak i to u sredini bijelog dana kad se spustila čudna tama sa Neba i prekrila cijeli kraj.

To su bili čudni dani kad se stvaranje razaralo i kad se razaranje stvaralo, to su bili dani kad su i vukovi zaplakali od tuge, to su bili dani kad se korijenje osušilo, to su bili dani kad je svačije srce utihnulo.

To je Križ Gospodinov kad su hladni konsonanti zavladali planetom boli sve dok Longinovo koplje nije prekinulo tu nesnosnu bol i dok se duša nije oprostila sa svetim tijelom.



napisano: 14.4.2017. u 17:15h iz moje 13. zbirke poezije
"ISUS, TA VJEČNA ZVIJEZDA SJAJNA"


https://www.digitalne-knjige.com/varga13.php


http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN broj: 978-953-354-118-1
@COPYRIGHT Jadranka Varga - Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.




Anđeo je rekao ženama: “Zašto tražite živoga među mrtvima? On nije ovdje! Uskrsnuo je!”
(Lk 24,6)


“Nestalo je gorkog korijena križa, procvao je cvijet života sa svojim plodovima koji je ležao mrtav, uskrsnuo je u slavi.
Ujutro je uskrsnuo onaj koji je umro navečer, da se obistini riječ: ‘večer donese suze, a jutro klicanje‘”.
(sv. Antun Padovanski)

napiši nešto, ako želiš: (28) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.