NOĆ

11.09.2022.



slika: digital art Antares Sensi xX


Noć, kao tamni saten, provlači svoje trake ovim sivim danom i polako ubija dan, a koliko je svjetla oko tame, toliko je i tame u nama.

Duboko u sebi pamtim onaj prvi zov nježnih riječi, onaj dan kad si svoju ruku spleo s mojom, sve se događalo tijekom dana, a znao si da te neću uvesti u beskonačnost iz koje ne znaš izlaz, jer beskonačnost ne traje našim životima, sve se lagano zbroji, oduzme i na kraju ostane ono zrno srca što ima svoje lagane ritmove.


slika: internet

U tom moru hladne svjetlosti prolazila sam danas kao sjena, kao san, a u meni je tiho odzvanjala prošla noć, prošli životi.

Sjetila sam se nekih trenutaka, neproživljenih u ovom životu, a toliko jasnih, da je tišina postala pretiha i tako se dogodi buđenje nečeg, duboko uspavanog u podsvijesti i u nekoj tajnoj šifri memorije zaleprša poput sitne kiše i nestane u visini očiju.


slika: internet

Još se uvijek iza mirnog čela kriju tajne misli, tajni znakovi, tajni snovi, a kad jednog dana moja duša proleti iznad svijeće života svoj posljednji let, znam... plamen će se lagano pomiješati s tvojim dahom pa ćeš me ispratiti u daljine gdje ćemo se opet sresti…

Znaš… noć mi je ispričala ovu priču… vjerovat ću joj.



napisano 01.04.2009. u 19:36h na portalu Iskrica weblog, a iz 4. zbirke "PLESAČ NA ŽICI"
http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=302313

i 10.06.2009. objavljeno na portalu Magicus
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=23605

te 29.08.2010. objavljeno na portalu Magicus:
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=49274


http://www.digitalne-knjige.com/varga4.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-53-1
@Copyright Jadranka Varga - Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (29) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.