<> NEOČEKIVANA ZARADA U KINIMA - ROCKYzone - Blog.hr

24.01.2007., srijeda

NEOČEKIVANA ZARADA U KINIMA

Sylvester Stallone šestim nastavkom sage o boksačkom prvaku postigao je neočekivan uspjeh

Sylvester Stallone imao je neugodnu vijest za svoju prijateljicu Taliju Shire. Sestra Francisa Forda Coppole postala je poznato glumačko ime zahvaljujući nastupima u trilogiji “Kum”, međutim, publici je draži bio lik Adrian koji je kreirala u velikom hitu “Rocky” i njegovim nastavcima (ne i kritičarima: nominirana je za Zlatnu malinu, svojevrsnog antioscara, za uloge u filmovima “Rocky IV” i “Rocky V”). Kada joj je Stallone najavio da će snimati šestog “Rockyja”, u prvoj verziji scenarija Rockyjeva je supruga bila glavni ženski lik. Stallone scenarist se poslije predomislio. Bračna idila junaka u poodmakloj dobi doimala se usiljeno, pa je Rocky postao udovac: Adrian je po njegovoj zamisli umrla četiri godine prije nego što počne radnja novog filma i ona je i dalje jedina osoba kojoj se Rocky povjerava, ali na groblju, uz njezin nadgrobni spomenik.
Talia Shire odobrila je promjenu. I sama je izgubila supruga, producenta Jacka Schwartzmana, 1994. godine te shvatila što je Stallone u scenariju želio postići. Iako je isprva oklijevala, plašeći se suviše emocionalnih reakcija, pristala je doći na premijeru filma i u uzbuđenju gotovo pokidala gumbe na haljini tijekom scene boks meča u finalu.
Najava da će Stallone opet zaigrati ulogu koja ga je proslavila ponegdje je dočekana s podsmjehom. Prigovaralo se da je 60-godišnji glumac, redatelj, scenarist i producent mogao primjerenije dočekati zrelu dob, nego obući boksačke gaćice i ogledati se u ringu s četiri desetljeća mlađim protivnikom. Mediji su izvijestili da se publika u kinu smijucka dok gleda najavu za “Rockyja Balbou”, no to je očito bila tek pokoja iznimka.
Kada je ista najava stigla na internet, pregledali su je milijuni korisnika i dali joj visoku ocjenu - četvorku. Film se prije mjesec dana počeo prikazivati u američkim kinima i dosad je zaradio više od 70 milijuna dolara bruto. Budući da je stajalo skromnih 25 milijuna dolara, šesto izdanje bit će puno profitabilnije nego peto koje su mnogi - zbog slabog odjeka u kinima - smatrali definitivnim krajem serijala.
U filmu “Rocky Balboa” naslovni junak nalazi se u životnom razdoblju kada se radije sjeća prošlosti, nego što uživa u sadašnjosti. Vodi mali restoran u predgrađu Philadelphije u kojem je i odrastao, a većina gostiju zalazi tamo da bi se rukovala s boksačkom legendom.
Sa sinom Rockyjem mlađim Rocky stariji ima zategnute odnose (Sage Stallone, koji je glumio tu ulogu u filmu “Rocky V”, nije zbog obaveza mogao odgovoriti očevu pozivu, pa je uskočio televizijski glumac Milo Ventimiglia). Rocky mlađi radi u brokerskoj tvrtki i na očevu boksačku slavu gleda kao na nepriličnu cirkusku atrakciju. Još mu više smeta što čak i njegovi šefovi obožavaju Rockyja starijeg, što je status koji on svojim radom možda nikad neće ostvariti.
Na jednoj virtualnoj simulaciji u televizijskoj emisiji ustanovljeno je da bi Rocky u nekadašnjem naponu snage bez teškoća porazio aktualnog šampiona Masona Dixona (Antonio Tarver). To Dixonovu menadžeru - koji svom pulenu radije smišlja medijske promocije negoli da mu bira prejake protivnike - daje dobru ideju: zašto se ne bi ostarjeli Rocky, koji je još uvijek nevjerojatno popularan, ogledao u ringu s Dixonom? Nitko neće shvatiti meč suviše ozbiljno, a svi će dobro zaraditi. Problem je jedino to što Rocky ne voli namještene situacije i počinje se pripremati kao kada je prvi put izazvao Apolla Creeda.

Šesti ‘Rocky’ kao najava ‘Ramba IV.’

Budući da je “Rocky Balboa” postigao uspjeh (čak su mu i kritičari dali vrlo dobre ocjene, ugodno iznenađeni činjenicom da je film većim dijelom ugođajna drama, da bi se tek u završnici prometnuo u akcijski spektakl), možemo li očekivati i sedmo izdanje serijala? Zasad je to malo vjerojatno. Stallone punim žarom priprema uskrsavanje još jednog nekad popularnog serijala, pa je za 2008. godinu planirana premijera filma “Rambo IV: Kobrin biser” (govorkalo se da će se taj snimati u Hrvatskoj, no, po svemu sudeći, od toga ništa budući da se priča po novoj verziji scenarija odigrava u Aziji). Ako poslije Stallone ipak poželi glumiti Rockyja, u ringu će se ipak morati naći netko drugi, a njegov će se junak morati zadovoljiti pozicijom trenera.

- 15:54 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Prosinac 2010 (4)
Lipanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)
Studeni 2009 (2)
Kolovoz 2009 (4)
Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (2)
Prosinac 2008 (6)
Rujan 2008 (4)
Srpanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (11)
Travanj 2008 (8)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (10)
Siječanj 2008 (12)
Studeni 2007 (12)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (14)
Lipanj 2007 (15)
Svibanj 2007 (28)
Travanj 2007 (36)
Ožujak 2007 (39)
Veljača 2007 (55)
Siječanj 2007 (9)