24

subota

rujan

2022

Vjerujem

Vjerujem da osmijeh vodi na put mira,
vjerujem da se tuga pretvara u snagu,
vjerujem da je neuspjeh početak uspjeha.

Vjerujem ljudima koji sreću pronađu u malim stvarima,
Vjerujem ljudima koji te zagrle bez posebnog razloga.
Vjerujem ljudima koji će ranjenoj ptici pomoći da ponovno leti.

Vjerujem da je život lijep, ako mu to dopustimo, ako dopustimo da nas vodi ljubav.
Vjerujem u ljubav.

23

petak

rujan

2022

Novi početak

Sjedim u fotelji, zamotana u deku ( zahladilo je onako baš dobro ), mačak se popeo na naslon, prede i mlatara repom, lijepo me udara po glavi, čitam svoje stare postove, njih čak deset :)) i uopće nisam oduševljena napisanim riječima.
U svakom postu nešto kukam, krenem kukati, pa na polovici posta shvatim da nema smisla kukati i onda okrenem nešto na pozitivu.
I tako dođem na ideju da izbrišem sve stare postove i krenem ispočetka. Ne samo da sam obrisala stare postove nego sam obrisala i cijeli blog profil, a onda kad sam se ponovno htjela registrirati, kaže 'blog sa nazivom Rita Cooper već postoji' aaaaaaaaaaaa...? Tko mi je uzeo ime?
Ok, dodat ću još jedno 'r' i stvar riješena :)

Novi početak znači samo pozitivne stvari. Odlučila sam pisati samo i isključivo pozitivno, u ovom sivilu i negativi kojom nas bombardiraju sa svih strana odlučila sam da neću, ne želim, biti dio toga, želim biti dio pozitive.

Kad malo organizirate misli, shvatite koliko smo zapravo sretni, koliko puno stvari uzimamo zdravo za gotovo i koliko malo vremena posvećujemo sitnicama koje donose sreću.
Umjesto da kukam i gunđam, sada dan započinjem sa zahvalnošću.

Dragi čitatelju, iako te ne poznajem mogu ti garantirati da svaki dan možeš biti zahvalan na minimalno 30 stvari. Činjenica da sad držiš mobitel ili laptop i čitaš blog je jedna od stvari na popisu zahvalnosti, možeš pisati, kreativan si, imaš pristup internetu, vidiš, čuješ, hodaš, voziš auto, bicikl...budi zahvalan. Budi zahvalan što imaš posao, što imaš vrata koje možeš otključati i zaključati i da to mjesto nazivaš dom, budi zahvalan što imaš prijatelje, obitelj, budi zahvalan što si zdrav, što možeš jesti svoju omiljenu čokoladu, budi zahvalan! Često lovimo stvari koje nemamo i propuštamo zahvaliti se na svemu što je već oko nas, pomalo klišej, ali zaista je tako.
Kad kreneš cijeniti sve što imaš u ovom trenutku, one stvari koje slijede znat ćeš cijeniti još više.
Ako vjeruješ u sebe i ako dovoljno čvrsto želiš sve o čemu sanjaš, doći će, uvijek dođe, a vrijeme koje provedemo čekajući je vrijeme koje nas ući zahvalnosti.

Novi post, novi početak, samo pozitiva jer biti sretan je izbor, biraj mudro.

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.