svijet -iza -ugla

ponedjeljak, 16.11.2009.

U svijetu znanja, paralelnih stvarnosti i čarolije riječi

Konačno sam uspjela posložiti sve kockice oko organizacije-ma ne , jednostavno sam odlučila da ovaj put Interliber neće proći bez mene…
Unatoč nagovještaju viroze (kojeg tipa-iskreno-nije me zabrinjavalo) , uputih se u metropolu.
Ulaz u paviljon, u šareni svijet pisane riječi, u trenu je učinio da zaboravim sve dosadne simptome koje mi je blagonaklono pokušavala udijeliti gorepomenuta pratiteljica.
Začas sam se izgubila u moru naslova, pomalo si samozadovoljno čestitajući kad bi broj već proučenih naslova na pojedinom štandu prešao u dvocifreni….
Gledati knjige ,imati ih u rukama , znati da se unutar korica nalazi mašta, snaga snova, život njenog autora-valjda najljepši osjećaj što ga obični čitatelj može doživjeti…
Svi ti otisnuti svjetovi pojedinaca , ljudi koji su imali potrebu pretočiti svijet i život u riječi da bi ga pokušali objasniti prvenstveno sebi, a i drugima koji su željni odgovora….
Pred tolikim znanjem i mogućnostima izbora , osjetih se na trenutak manjom od zrnca, svladana osjećajem da je nemoguće sva ta područja za jednog života temeljitije upoznati….
A opet, tu je bila i sreća što imam priliku uzeti bar ponešto od svega i ugraditi u svoj svijet….
Jedan ne baš pretrpan i posjetiteljima okupiran štand –naravno, tematika minulog rata nije ni ugodna ni zabavna…Posegnuh za fotomonografijom…Možda pronađem ono što tražim ponekad…Svoju prošlost u jednoj slici, možda neke odgovore, otkup za nedorečeno i neizrečeno…Ne, druga ratišta ali iste tuge…Zahvaljujem mladiću koji je vrlo ozbiljno shvatio svoju ulogu na tom mjestu-ne prodaje šarene svjetove mašte i obmane…Koje i sama svakako više volim od realnosti.

Bilo bi neobično da nisam potražila i Pjesnikove riječi.Sa njima mi se komadići slagalice života lakše uklapaju u cjelinu….
I možda citat nije baš primjeren mojim godinama, i čini mi se da sama sebe ponekad kočim u potrebi da nadoknadim oteto i nedoživljeno, da žurim u srednjovječnost, ali ne mogu odoljeti slikama i emocijama koje mi nosi…Valjda su me boje krošanja uz put opet očarale…

„….al' jesen me je najviše mazila…Spuštala mi se na ramena nežno, kao tanan sveter obojen dimom spaljenog lišća i učila me rečima kojima se priziva tišina i koje se, ako ih pravilno zamisliš, rimuju sa rominjanjem kiše i slade pod jezikom kao brašnjave mrvice pečenog kestena …
Da, nešto se dogodilo u onom posebnom kozmičkom satiću ugrađenom u vlažni , sivi pesak negde na samom izvoru moje kičme.Veliki zupčanik koji bi ranije uvek škljocnuo kad kazaljka naiđe na april ili oktobar , zarubio se kao šljunak i točkići su odjednom počeli da se vrte neočekivano lako….
Dovraga, poražavajuće lako….“(Jedan od onih života)

P.S. Ako tko oboli od kakvog oblika gripe nakon posjete Interliberu, nisam ja kriva-već sam zdrava:-)

16.11.2009. u 20:38 • 57 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Travanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Listopad 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (2)
Rujan 2009 (3)
Kolovoz 2009 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

pokušaji da virnem u veliki svijet izvan mog dvorišta, naučim nešto novo , otkrijem ljepotu života

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

ranimraz89@gmail.com