kozmos jednog viška vremena

ponedjeljak, 06.02.2006.

Operativni plan življenja u korporativnom društvenom uređenju i ponešto simbolike

Plan A - živjeti životom uzoritog građanina roba u korporativnom društvenom uređenju, uživajući pri tom u potrošačkom komoditetu i krivinama kojima sam blagoslovljen.

Plan B - odmetnuti se u nepronalaziv brlog na Velebitu i orobljavati izgubljene Planinare te (cenzurirano) Ovce po padinama.

chorus:
(je odjeban)

Plan C - živjeti životom uzoritog građanina roba u korporativnom društvenom uređenju

Plan D - živjeti životom građanina roba u korporativnom društvenom uređenju za stan i hranu

- 15:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 04.02.2006.

glazbena preporuka za bilo koju večer

glazbena karta u jedno drugo mentalno postojanje, neutralizirajte svakog tko si uzme za pravo uzurpirati vam uživanje u ovome

Miles Davis: Kind Of Blue

- 20:19 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 03.02.2006.

duh čovjekov VS korporativna pandemija

Osoba neposredno poznata meni neposredno poznatoj osobi trudna je kojih dva mjeseca. Sve je ok no pokupila se je nekakva lagana viroza i liječnik je preporučio ozbiljno i disciplinirano mirovanje.
Ali jebiga, frka je u firmi, kasni se sa kojekakvim obračunima, novonametnutim izvješćima, analizama, svim mogućim pizdarijama koje će poslije netko, kada se vrati sa skijanja, nezainteresirano premetati po stolu, sileći pri tom nekoga trećeg da napravi analizu tih analiza...
Predmetna osoba, umjesto ležanja u toplini doma, otišla je na jebeni posao jer je ionako sluđena sveobuhvatnom prijetnjama otkazima sa kojima se sprovode šok terapije svako malo, kako bi vojska modernih robova bila stalno spremna izvući maksimum iz svojih mitohondrija.
Nakon tri dana cjelodnevne zajebancije na poslu, krvarenje koje je uslijedilo trećeg dana najavilo je nezaustavljiv pobačaj. Predmetna osoba sada leži u bolnici i vjerovatno staklenim pogledom zuri u strop. Ne znam što se dešava sa Bogom danim analizama u firmi...
Štivo je namjerno depersonalizirano jer ne poznajem osobno dotičnu osobu, pa se ne želim prostituirati emocijama. Bitni su sada samo uzročno posljedični fakti.



Maštam o antičkim vremenima gdje bih na nekoj uzvisini iznad vlastelinskog posjeda, koji simbolizira nepravednu korporativnu ideju tada, isukao mač iz kožnih korica, poljubio blistavo sječivo i uz bojni poklič sjurio se dolje sa nadrkanom družinom, posljednjim pogledom prateći let preplašenih ptica iznad obližnjih lelujavih krošanja koje svjetlucaju na jutarnjem lipanjskom suncu.

- 20:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.02.2006.

Korporativna viroza u zimskom periodu

Fekalno želatinasta atmosfera rezultira psihotičnim trzajima malignog organizma isprovociranim metastazama koje se svako malo sjure iz centrale u naše izmučene mozgove te nam rade nepopravljivu štetu vezanu na kvalitetu života, izjedaju nam krve sudove i oštećuju pluća, trule nam kosti i odumiru nam nervi, limfna tekućina slijeva se niz naborana čela, a zjenice se mute dok u bjeloočnicama prskaju kapilare, mišićje atrofira a jetra se bolno nadimlje, bubrezi otkazuju propuštajući u napeti mjehur zatrovanu sukrvicu, želučana se kiselina razlijeva po utrobi rastakajući zapletena crijeva, potrbušnica je neopisivo upaljena a po koži iskaču gnojni plikovi, hemeoridi bolno krvare dok nevoljko gutamo poispadale zube gurajući prste u šuplje desni, leđna moždina je zelene boje a nokti se odvajaju od svojih ležišta, mošnje su sada potpuno prazne a srce pumpa gnojnu smjesu, povratka više nema...


Ima lijeka!

Prigušeno crveno svjetlo, zamućen pogled, dobro vino, dobar dim, Jimi Hendrix drpa đitru sa strane, nepoznata jebozovna mala pored sa sebe skida sve što je sputava, i tko može - lagano nabildana muskulatura spremna za šakačke okršaje a la John Wayn u svakoj birtiji.

- 08:44 - Komentari (5) - Isprintaj - #