kozmos jednog viška vremena

nedjelja, 22.01.2006.

Posljedica nedostatka kritične mase u mošnjama

U jednoj davnoj korespondenciji sa jednim dobrim prijateljem, došli smo do jedne spontane i neambiciozne definicije Čovječanstva, potaknute njegovim posjetom ZOO-u gdje u skučenom prostoru čami kojekakva zvjerad, koju pak maltretiraju posjetioci, wannabe alfa mužjaci i zanemarena dječurlija istih. ZOO je samo povod nadahnuću i sitno je zrno u epskom mozaiku propasti jedne civilizacije.

"...sklonost lažnom komforu i nedostatak mase u mošnjama nas sprečava prema bilo kakvom društveno ili civilizacijsko pozitivnom ili kakvom god hoćeš angažmanu.
S obzirom da je svijet pun šupaka poput nas, medvjedi će i dalje ostajati zatvoreni u minimaliziranim krletkama prepušteni maltretiranju arogantnih kretena. Rušiti će se šume, pljačkati će se starci, ispuštati će se otrovi u rijeke, a iz hrđavih tankerčina balastna voda te milijuni tona nafte u nedužno more. Jesti ćemo GMO hranu, ribu punu olova, udisati ćemo otrovne plinove i gledati kako kler jebe djecu, itd.
I sve to i više, ne zato jer je svijet nepravedno mjesto, nego zato jer je pun šupaka. Dakle, ovo nije planet Zemlja, nego je Planet Šupaka.
Vjerojatno i jedini, jer nam se još nitko nije javio iz kozmosa i to upravo zato jer smo šupci. Nama se ionako mogu javiti samo veći šupci a takovih nema.
A nas dvojca smo sastavni dio tog ešalona, što više, sastavni smo dio čvrstih temelja Svijeta Šupaka. Mi smo zapravo najgora vrsta šupaka, puna su nam usta busanja o prsa, kao mi smo drukčiji, bla, bla... Ja kao ne gledam ZOO ali nisam kurcem mrdnuo da spasim bilo kojeg medvjeda. Ti si kao popizdio a također nisi kurcem mrdnuo.
Furaš klince da gledaju jedan poražen svijet, žrtve ljudske bahatosti simbolizirane u bespomoćnom medvjedu. Koji smo licemjeri. Najgora smo vrsta Šupaka i zaslužujemo sve Kazne koje nas snađu. Zašto bi nama bilo bolje nego onom medvjedu? Čime smo mi to zaslužili bolji tretman?
Svima nam je mjesto u ovoj kloaci kozmosa okruženi opustošenim planetima. A to je prizor iz kojeg još uvijek ne uspijevamo iščitati jasnu poruku i nezaustavljivo stremimo ka istoj sudbini."

U ovom trenutku na ovoj planeti vlada pandemija korporativnog virusa koji napada i izjeda dušu čovjekovu...

- 19:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #