Facebook

Rebellion T. Runner likes

graVITAcijagraVITAcija
Create your Like Badge

Here with me

13.12.2009., nedjelja

Human Rights Film Festival

Ok, sjajni filmovi, izvrsna i potrebna tematika, besplatan upad.... U čemu je problem? Zašto je Kino Europa relativno slabo posjećeno u vrijeme održavanja HRFF-a? Preteške teme, manjak publike svjesne ovog festivala, njegove kvalitete ili klasična rezigniranost hrvatskog građanstva?

Odmah mogu reći da preteške teme nisu. Teme su socijalne tematike ali jako dobro ubačene u politiziranu okolinu, i pojedinačno obrađuju neke konkretne probleme poput zlostavljanja žena ( kulturološkog i fizičkog) u Iranu, novu dimenziju izraelsko-palestinske borbe, a to je opskrba hranom...

Teme su goruće zapravo. No one su goruće tako dugo već da više nikoga nije niti briga.
Znate kada zapalite gumu.... ona gori i gori... Isprva je zabavno, ali kasnije bi ipak išli razbijati stakla, jer guma nikako da prestane gorjeti. Adrenalin izgara skupa s njom. Human Rights Film Festival pokušava ponovno aktualizirati nikad aktualnije teme, a svjetska toliko spominjana i proklinjana kriza to sve još više potencira.

Na njihovoj stranici ćete pronaći filmove koji bi vas okvirno mogli zanimati: http://humanrightsfestival.org/

Organizatori festivala su u prošlosti imali gafova vezanih za ljudska prava kojih se i danas drže, nisu sveci, možda su i sasvim suprotno od toga, no ovaj događaj je nešto što je možda i mimo njihovih ruku uspjelo pružiti kvalitetnu scenu od 7. do 13. prosinca. Da, tako je, danas je posljednji dan festivala i mnogi ga neće niti imati prilike posjetiti ( ove godine), ali svejedno, lijepo je obavijestiti vas da ste propustili priliku za besplatno educiranje u kino sjedalu s kokicama u rukama.

A netko možda i stigne još večeras skoknuti do Europe...


So, what do you want?


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.