srijeda, 29.04.2009.

Antene za mobitele i bolest


Sjetimo se pokušaja gradnje repetitora za mobitele na zapadnom dijelu naše župe, i to na brdu Kreševnica.
Da je nastojanje mještana bilo ispravno, dokazuje i ovaj članak s www.dnevnik.hr koji je prenesen u cjelosti.


Zbog antena za mobitele oboljelo pola mjesta?

Dubrovnik, 26.04.2009., 21:50 | Vicko Dragojević

Podgradina je pitomo mjesto na lijevoj obali rijeke Neretve, blizu Opuzena kojeg je ipak zadesila strašna sudbina. U gotovo svakoj kući barem jedna osoba boluje od neke vrste raka, najčešće je riječ o neizlječivim bolestima.

Jesu li antene mobilnih operatera zaista krive za povećani broj oboljenja? (Dnevnik.hr)

Stanovnici Podgradine za svoje probleme smatraju odgovornima antene za mobitele postavljene na vodospremi koja napaja cijelo mjesto. Zora Mataga i njezina nećakinja Ivana Talajić cijeli život žive u Podgradini. Kažu, bolesti je uvijek bilo, ali nemaju rijeći za ovo što se događa posljednjih godina. Bolest je zahvatila cijelo mjesto.

Mještani za sve okrivljuju repetitore mobilnih operatera. Naime, oni su postavljeni baš na vodospremi koja napaja Podgradinu. Mobilne kompanije kojima repetiroti pripadaju na naš upit odgovaraju kako se stalno provode mjerenja o utjecaju mreže na zdravlje i okoliš, a koja su do 5 puta stroža nego u zemljama Europske unije.

Iako ovaj problem traje već nekoliko godina, lokalna uprava još nije reagirala. Vječnička prepucavanja bila su, izgleda, važnija. Koliko je zračenje krivo za sve bolesti koje su pogodile mjesto, odgovor bi trebali dati stručnjaci. Dok se političari prepiru, sve više ljudi oboljeva, a za većinu njih, nema lijeka.

Link:Zbog antena za mobitele oboljelo pola mjesta?

- 19:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.