normalnO nenormalaN

ponedjeljak, 28.05.2018.

Gdje si krenuo sa tom bazukom, Joe?!

iz vremena kad smo razbili Island, studeni 2013 mislim, a nas zadnji vezni je isao to proslavljati na nacin kojega bi se sramio ostatak normalne i civilizirane Europe. repovi tog sramotnog dogadja se vuku do dana danasnjeg. NAMA jednostavno NEMA spasa.

Joe sa Bazukom

Joe me strasno razocarao! Onako ljudski.
A i mislim da su mu cak i australski aborigini zamjerili dobar komad od onoga pokajnickoga govora kaj su mu ga napisali Mamicevi adjutanti, mam poslije utakmice, a posebno nakon kaj se digla graja zbog domoljubnog cina naseg Joea.

Elem, daleke godine te i te, nakon sto se magla tek bila razisla, i iznad Zagreba i iznad onog “malog sela pokraj Novske” i rodjaci junaka nase price krenuli put nove domovine, tko je tada od Joeoeoeovoga roda mogao i na trenutak pomisliti da ce se mali Joeoe onako bezdusno i krajnje nezahvalno obrusiti na svoju daleku Domovinu broj 2?!

Ajd recite sad da Joeove rijeci ne bi rasplakale i koalu dok trijebi eukaliptusovo lisce:
“meni je dom asocijacija naljubav, toplinu i pozitivnu borbu”.

Ako ste se mozda zbunili pred navalom ovakvog jednog nepatvorenoga domoljublja, Joe je pri tome mislio na DOMOVINU BROJ 1! .

Ako Joe to kaze za Domovinu broj 1, onda logikom stvari, pa cak i logikom Joeovoga uma mora da je mislio da je DOMOVINA BROJ 2 sve ono sasvim suprotno: asocijacija na mrznju, hladnocu i negativnu borbu! Ili pozitivnu neborbu!

Kako bilo, nit Aborigini iz Domovine broj 2 mu to oprostiti nece! A tek drugi manje fetivi Australci. Zasto? Pa, zato sto su prvo njega i njegove bili docekali kao najmilije svoje pod vedrim australskim nebom. Traga od magle nije bilo!
A zatim im dalo posla, kucu, perspektivu, zadovoljstvo zivota u jednoj sredini bez mrznje, hladnoce i negatvne borbe. Ili pozitivne neborbe. I onda im on to OVAKO sada vraca!

Kaze Joe dalje:
“Za mene nema polovičnih emocija ni polovične borbe, a posebno kad nosiš nacionalni dres.”

Govno jedno prevarantsko!

Znaci dok je stasao na nogometnim travnjacima Domovine broj 2 NEPOSEBNO noseci nenacionalni dres kakvih “Sidney Stormsa” ili “Melbourne Knightsa”, DOLAZIO je dakle u napast da odigra sa POLOVICNIM emocijama i boreci se POLOVICNO , mozda cak i, bozemesakloni, ispodPOLOVICNO !

A to sto mu je Domovina broj 2, daleko od Domovine broj 1, omogucila da se natpolovicno izrealizira i izprezentira kao pripadnik nacije koja je tada obitavala u Domovini broj 1, te mu nikakvih problema nije radila ako bi tu i tamo u dalekoj Domovini broj 2 zeru i zaskandirao sa navijacima, to nista ne vrijedi sada?! Vrijedi manje od one sirocadi iz “malog sela pokraj Novske"!!!

Mislim, to je u cijeloj prici stvarno beznacjano, ali gdje je, vrag jedan, samo naucio na taj SPECIFICAN nacin proslavljati pobjede?!
Ne valjda od – pomak’o se s mjesta!- vlastitih roditelja?!
Pa ti veze nemaju!
Pa jesu oni ikada culi za:
“Huraa!!” ?!?!
Ili “Ideeemoo daaaaljee”?!?!?!
Ili “Ubiiii ubiii ubiii Islandaaa! Islandaaaa! Islanadaaa-a-a!”?!?!
Seljacine.


Evo jos malo nasega Joeoeoeoa:
“Jučer sam se na svoj način, kao nogometaš, borio za ime i ugled svoje domovine, za svoj dom. I to je jedina slika doma koju imam u svojoj glavi”

Pa gdje ce mu dusa?!
Pa taj se odrekao gotovo svega kaj se Mamicev adjutant mogao sjetiti u trenucima otrijeznjenja poslije slavlja!
Znaci, nema vise nit Sidney opere, nit australskih vjekovnih pasnjaka, nit plavog oceanskog mora, nit koraljnog grebena, nit hakla poslije skole sa deckima iz nejberhouda... nista od toga nije bilo obitavalo u glavi nasega Joea kad je krenuo tri puta zaredom pokazati sto prosjecnom gradjaninu Domovine broj 2 znaci ugled i cast Domovine broj 1!

Mislim, pazi poslije je otisao u Njemacku. Znaci imao je nas Joe i Domovinu broj 3 na raspolaganju!
Rekao bi covjek, eto barem ce mu zelena rapsodija bavarskih suma i kristalno cistih jezera, dvorci kao iz bajki, sjevernomorske plaze ili sauerkraut i franziskaner ostaviti barem malo traga na dusi i u srcu, ali ne! Nas Joe nema niti srca, niti duse. Te mu se nit Domovina broj 3 nije slikovno bila pojavila u glavu. Dok je tri puta zaredom pokazivaosto prosjecnom gradjaninu Domovine broj 2 znaci ugled i cast Domovine broj 1!


Ali sve mislim da niti mozga, kao sto je bio slucaj sa njegovom dusom i srcem, nije ostalo dovoljno, kad je mogao izvaliti ovako nesto nakon sto se izskandirao sa navijacima:
“Ja sam to uvijek želio napraviti.”


E, Joeoo mooj, jesi usro motku!

Znaci, nije ti bilo dovoljna sva ona radost koju si bio dijelio skandirajuci sa kanberskom, sidnejskom, melburnskom publikom, koja te je gledala i slusala sa divljenjem u ocima i rukom od srca?!
Nije ti bila dovoljna nirti radost sa svim onim Svabama iz Domovine broj 3, doduse mozda ipak sa rukom malo manje od srca...
Nego si TO morao zeljeti napraviti od svoga kamenoga srca bas u samome srcu Domovine broj 1!

Kaj se mene tice, jedan takav nezahvalnik, bez srca i mozga, zasluzio je da ga se potjera u tri druga zenska organa!!!

Grobovi aboriginski ti nikad oprostiti nece, Joe!

28.05.2018. u 07:57 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  svibanj, 2018 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Travanj 2023 (1)
Listopad 2020 (17)
Kolovoz 2020 (1)
Studeni 2018 (3)
Lipanj 2018 (13)
Svibanj 2018 (111)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Pita mene ovdje "Opis bloga"...

OPIS BLOGA?!?!?!

e, taman da upisem kaj cu pisati, pa da ljudi bjeze kao Hrvatski Tajkun od Pravde!

I samo jos jedna stvar, molim lijepo...


kad ste vec dosli ovdje, procitajte prvo prvi post sa ovoga bloga, biti ce jasnije glede odredjenih nota u nekim od postova.