Via Dinarica Croatia

25.01.2019.

Via Dinarica Croatia -
je neprofitna udruga za promociju planinskog turizma i unaprjeđenje socijalnog partnerstva na području Dinarida.
Ciljevi Udruge su:
Razvijanje i promicanje planinskog turizma na području Dinarida;
Potpora društvenom i gospodarskom razvoju brdsko-planinskih područja osnaživanjem poduzetničkih inicijativa lokalnog stanovništva;
Očuvanje tradicionalnih djelatnosti te podrška pokretanju novih turističkih proizvoda i usluga u brdsko-planinskim područjima;
Uređenje, održavanje i unaprjeđenje turističke, sportske, rekreacijske, planinarske i druge infrastrukture i ponude;
Očuvanje i promicanje prirodne i kulturne baštine; razvijanje i unaprjeđenje programa zaštite okoliša i prirode;Super, ovo je izvrstan primjer i način ponovnog približavanja i stjecanja povjerenja nakon turbulentnih vremena koja su nas sve skupa udaljila, ostavljajući veće ili manje ožiljke. Ovaj projekt je veliki izazov, kojim bi se uistinu moglo doseći ono što nam je do sada neprestano izmicalo - Jedinstvo. Veseli me spoznaja da je Hrvatska opet povezujući faktor, i to ne samo svojim geografskim položajem već mentalnim i duhovnim pristupom. Nadam se da će Via Dinarica položiti čvrste temelje na kojima će oni koji nadolaze konačno ostvariti Partnerstva, razumijevajući svu nužnost povezivanja - ništa manje do Bratskog.Ja nisam član ove udruge, ali niti bilo koje druge, već samo simpatizer - za sada, što mi pruža maksimalnu slobodu iskazivanja stavova i ideja. Možda su već zaživjele one koje nastojim pobrojati, što će me dodatno razveseliti i učiniti korak bliže ovoj vrlo intrigantnoj ali i posebno zahtjevnoj akciji. Ono što nikako ne bi htio, da se sve ovo pretvori u posve suprotno, koristeći grabežljivoj alijansi kao izvrsna platforma za ostvarenje njihovih nehumanih namjera, a čijim bi se entuzijazmom i te kako okoristili.

Ovakav projekt nije moguće ostvariti bez onih koji svim svojim bićem suosjećaju sa nižim carstvima prirode. Njih nije velik broj, jer oni su pokretači i onaj nadahnjujući faktor koji vodi one manje vezane za Prirodu, ali u cjelini. Meni je neshvatljivo razdvajanje carstava prirode, ali nažalost to je realnost, ne samo ovih prostora koje dodiruje Via Dinarica, nego i mnogo šire.Kako netko može liti suze kada se poreže drvo više a niti glavu ne okrene kada se kolju životinje koje su na toj ljestvici koliko znam, ipak oktavu više od biljnog carstva. Što to sputava ljude da dignu glas kada dobro znaju u kakvi uvjetima žive ta jadna stvorenja, koja znaju i plakati i jednako suze liti, zar niste to prijetili do sada? Pa životinjsko carstvo je i te kako osjećajno i brižno, u svakom pogledu, bez obzira što ne koriste balerinke ili gojzerice, već papke.Pred ovom udrugom je veličanstvena prilika da, prije svega u vlastitom dvorištu postavi malo više letvicu, i da se njenim izravnim članom postaje uz uvjete koji podrazumijevanju suosjećanje sa svim carstvima prirode ali i cijelim univerzumom. Sjetite se svetog Franje ako nikog dugog, premda ne i njegovih današnjih sljedbenika koji su malo odlutali od izvornog njegovog učenja.Dakle vegetarijanstvo DA, alkohol NE, duhan Ne, Droge Ne, ali niti mnoge druge anomalije koje su zarobile današnju civilizaciju. Da li vam je poznato koliko samo novca odlazi u Hrvatskoj u kladionice, i da je to vrlo opaka ovisnost. Znate li koliki je razarajući učinak od pušenja i konzumiranja alkohola, a nakon toga slijede prvo lake a onda sve jače droge. Znate li kada se i gdje djeca prvi puta susreću sa svim tim zlom? Znate li vi koliki je to trošak za porezne obveznike. Samo jedan detalj koji je povezan sa gopsodinom Premužićem koji je ima sličnu ideju davnih godina i stoljeća, i koji je plaćao brdskim goroštacima u duhanu da grade njegov san, koji mi danas znamo kao Premužićeva staza. Kakvog li paradoksa, ali to je bilo u ime viših ciljeva i ideala, pa mu opraštamo.Evo vam prostora i sadržaja za vašu plemenitu namjeru, koja izlazi iz okvira regijalne naravi, ali i nacionalne i državne. Budite svjesni vaše uloge, koja povlači sa sobom neminovno suprostavljanje dosadašnjim obrascima koje valja mijenjati, jer su stoljećima ali tisućljećima bili kamen spoticanja na stazama uspinjanja, dragi planinari ili zaljubljenici u Prirodu, u ovim prvim desetljećima novog životnog ciklusa, znanog kao doba Vodenjaka.

Izvrsna ideja, koja može i te kako reflektirati Via Pozitivu po svojim boćnim granama i grančicama, ali samo ako je ona Ispravna, znači zdrava, humana, moralna. I na taj način pokrenuti ozdravljenje vrlo bolesnog društva, čovjeka, koji je ostao gotovo posve sam na milost i nemilost vlastitim zabludama. Tko je zakazao? A tko nije?Neka vas čistoća Prirode kao ogrtača Života nadahnjuje, i neka vas dovede u bliskoj budućnost preko životinjskog carstva i do ljudskog, koji nije izuzet od nasrtaja zla, naprotiv ratovi i bitke se danas vode u čovjekovom umu, to vam je poznato dragi suputnici, zar ne? Sretno u traženju i pronalaženju Staze Ispravnosti.


Mudri šapuću: „ Život u mineralnom carstvu spava; u biljnom sanja; u životinjskom se budi, a kroz ljudsko stvara.“


Život ili Bog, ili Kreativna Inteligencija ili, kako god vam drago ili blisko.

Još jedan Pokušaj

03.11.2018.
Ima li smisla, iznova, nastojati približavati umovima ljudskim,
potrebitost osobnih promjena i međusobnog povezivanja?


Nadam se, da će se odgovor pojaviti relativno brzo.

Smatram značajnim otvaranje još jednog bloga pod drugim nazivom,
jer je postojeći uspio dotaći tek pokojeg malo znatiželjnijeg tragatelja i nije
ispunio zamišljenu svrhu.

Novi blog – OGNJIŠĆE – imat će priliku pokucati na nešto više vrata, jer mu to njegovi sadržaji unaprijed omogućuju. Praktičan, nadam se i koristan u svakodnevnom življenju, biti će mala riznica iskustvenih umješnosti, uz pridodane savjete o Univerzalnoj Ispravnosti.

Novom blogu nije svrha da se bavi izravno fenomenom ognjišta, koji je i te kako imao višestruko značenje, od onog posve praktičnog do ritualnog i magijskog. Poseban je to bio trenutak unošenja vatre u novu kuću, što se i danas prakticira u nekim bratstvima, samo što oni to nazivaju unošenje svjetla. Središte ili srce kuće, gdje je gotovo sve započimalo i završavalo, obećavalo i ispunjavalo, veselilo i štovalo. Oganj ili sveta vatra, bilo je božanstvo na kućnom oltaru, a naše bake i majke prvosevćenice i čarobnice istodobno. Održavanje vatre ili svjetla bila je sveta dužnost, i ne samo u crkvama i hramovima, već i svim domovima. Taj običaj je i danas prisutan u bogomoljama, dok je nažalost uvelike nestao iz naših kuća kao i mnoštvo dobrih navika.
Pazi na svoje Misli

12.04.2018.


Pazi na Svoje Misli,

One Postaju Riječi,

Pazi na Svoje Riječi,

One Postaju Djela,

Pazi na Svoja Djela,

Ona Postaju Navike,

Pazi na Svoje Navike,

One Postaju Karakter,

Pazi na Svoj Karakter,

On Postaje Tvoja Sudbina..


Lao Tzu
Ovo je ispravan i kraljevski način dosezanja Vrlina. Zar nas nešto priječi da učinimo prve korake na Putu Vrlina?
Nemamo koga niti što više čekati. Svi koji su trebali doći, već su odavno otišli.
Uzmi i ti svoju određenost i potrči, da te sumrak ne dohvati podalje od zaklona.

Emina

09.04.2018.Sinoć kad se vraćah iz topla hamama,
prođoh pokraj bašče staroga imama.
Kad tamo u bašči, u hladu jasmina
s ibrikom u ruci stajaše Emina.

Ja kakva je pusta! Tako mi imana,
stid je ne bi bilo da je kod sultana.
Pa još kada šeće i plećima kreće,
ni hodžin mi zapis više pomoć' neće!

Ja joj nazvah selam. Al' moga mi dina,
ne šće ni da čuje lijepa Emina,
već u srebrn ibrik zahvatila vode,
pa niz bašču đule zaljevati ode.
S grana vjetar puhnu, pa niz pleći puste
rasplete joj njene pletenice guste.
Zamirisa kosa, k'o zumbuli plavi,
a meni se krenu bururet u glavi!

Malo ne posrnuh, mojega mi dina,
al' meni ne dođe lijepa Emina.
Samo me je jednom pogledala mrko,
niti haje, alčak, što za njome crko'!Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
Slomljen je ibrik,
uvelo je cvijeće
pjesma o Emini, nikda umrijet neće.


U knjizi “Mostarenje” Miše Marića nalazi se i dio navodnog razgovora između Alekse i njegovog brata Pere.

Pa si zabrlj'o, moj Aleksa, da ne može gore. Stariji sam ti brat, ne ljuti se na me, niko ti više dobra od mene ne želi, ali ti moram po duši reći šta i kako je, a bogami i čaršija sve to vidi. Imade li ti išta lijepo iz muslimanskog života za opjevat’, nego kako imama Sefića šćer vrcka kroz bašču s ibrikom u ruci?

Lijepo žensko nije grijeh pogledati, ali preko tuđih taraba ćuriti i telaliti to po novinama – ne ide. I to ti malo, okren'o si pjevanije po priredbama. Gdje će ti duša, to je tvoja briga. Moja je briga obraz Šantića. OBRAZ, razumiješ li? Od kada je djed Petar, bog da mu duši prosti, sišao u ovu čaršiju, mi smo se, Šantići, s muslimanima lijepo pazili i još pazimo. Pošteni su ljudi, dobre komšije. I stalne mušterije... A ti baš zapeo da nas istjeraš iz ove ljepote! Gdje ćemo mi, Šantići? Na konja, pa nazad u Bogodol, il’ u Trst, na brod, pa u Ameriku? Ne valja nijedno. Jedva smo se kutarisali one vukojebine pod Čabuljom, gdje vuk i međed jedu ovcu, a sušica i sifilis čovjeka. A u Ameriku kako je ko otiš'o, nije se vratio. Ako nije šta stek'o k'o da ga na ovoj zemlji nikad nije bilo, a ako je i stek'o, opet se vrati u tegli od kiselih krastavaca; ni u prahu mu se tamo ne ostaje. A sad ćeš nam ti bruku i šuhu na kuću navući. Nikad odrasti, moj braco, nikad se pameti dozvati, vikao je brat Pero, glava kuće.

Ne znam, Pero, šta je tu bruka. I ne znam šta to ima ljepše u životu od čiste ljepote. A čista ljepota je vizija, san... Ne gledaš očima, ne dodiruješ rukom. Samo je dušom možeš osjetiti, a pjesmom reći, odgovorio je Aleksa.

Od djevojčice, Emina Sefić-Koluder je vrlo brzo postala prelijepa djevojka, koja se vrlo rano udala, sa samo 16 godina, rodivši svom mužu čak trinaestero djece. S jednim od njenih nasljednika prije dvadesetak godina je razgovarao mostarski novinar Mišo Marić. Njen sin Besim prenio je sjećanja svoje majke o Aleksi Šantiću.

– Sretala sam ga često, kad bih išla u mekteb, u školu, ja l’ na česmu. Riječi razmijenili nikad nismo. Viđala bih ga izdaleka, skockan kao da je sad iz Beča došao. Najviše se cipela sjećam. Uvijek uglancane, sjaje, a po njima pale pantole, porezati bi se mogao kako su opeglane... Jednom sam čula kako neko pjeva u Ćorovića avliji. Pjevao je “Kara majka sina Ahmeta” uz violinu, tamburicu i šargiju. Pjevao je jedan glas, žalovito. Kasnije sam čula da mu je to bila najdraža pjesma, pa sad mislim kako je on pjevao. Zagledala ga u prolazu, sine, velim ti, nisam. Ali se pričalo da je bio lijep čovjek – sjećala se Emina Sefić- Koluder.

Bilo kao bilo, pjesma napisana 1903. i izvedena u Beogradu je preko noći postala slavna i to traje i danas. Hvala Aleksi Šantiću

Šantić je, inače, svoju prvu knjigu poezije izdao kao dvadesetogodišnjak, oko 1888., dok je svoje najkreativnije dane doživio u period oko 1905. godine. Kasnije mnogo pati zbog ratnih stradanja i bijede u koju upada njegov narod, te se povlači u sebe, ipak ne prestajući pisati. Poslije Prvog svjetskog rata obolijeva od tuberkuloze, strašne bolesti koja je harala tih godina, odnoseći hiljade života. Poput brojnih imućnih porodica tog doba, i Šantići su imali svoj ljetnikovac, koji se nalazio kod Konjica, pored Boračkog jezera. Njegove ruševine stoje tamo i danas. Šantić je tamo često odlazio na čist, planinski zrak, ali nije pomagalo. Bolest je bila jača i nadjačala ga je tog drugog februara 1924. godine.

Čim se saznalo za pjesnikovu smrt, iako je bilo rano jutro, velika masa svijeta opkolila je kuću, želeći da “vidi mrtvog pesnika i izrazi saučešće rodbini”. Silan narod koji je počeo pristizati sa svih strana u kuću Ćorovića (nakon bjekstva iz sarajevske Državne bolnice, Aleksa se ponovo doselio kod sestre Perse) primorao je rodbinu da pjesnikovo tijelo prenesu u Srpski dom, gdje je ostalo izloženo sve do pogreba.

Mostar je bio sav u crnini:

Na kućama vise crni barjaci, fasada Opštinskog doma pretvorena je u jednu crnu masu, pa su čak i ulični fenjeri obavijeni crnim krepom. U crno utonula varoš pruža dirljiv prizor ucveljene majke za izgubljenim sinom.

I dok su iz čitave Hercegovine stizale brojne delegacije, naročito iz Nevesinja (bilo ih je koji su pješke prevalili po 40-50 kilometara, samo da bi još jedanput vidjeli svog pjesnika i poklonili se njegovoj sjeni), “veoma težak utisak je izazvala vest da nijedan zvanični predstavnik neće doći iz Beograda da oda poslednju počast velikom Šantiću, nijedan član vlade, niko iz Akademije nauka, prosvetnih i nacionalnih udruženja, pa čak ni iz Ministarstva Prosvete”.

– U jedan sat po podne – izvještava dopisnik “Vremena” – došla je u Srpski dom pesnikova rodbina, a u dva časa su članovi srpskog pevačkog društva “Gusle” i hrvatskog “Hrvoja” izneli kovčeg iz Doma i uneli ga u kola. I telo mrtvog Šantića po divnom vedrom danu pošlo je na svoju poslednju šetnju kroz Mostar (...) Povorka je obišla oko celog Mostara i u njoj je uzelo učešće sve građanstvo. Ovakvu žalost i ovakav pogreb Mostar nije nikada do sada video.

Od Srpskog doma do groba bilo je petnaest govornika, koji su o pjesniku govorili u ime raznih organizacija, pjevačkih društava, književnih časopisa – tako je o Šantiću kao pjesniku, u ime “Srpskog književnog glasnika”, govorio Svetislav Petrović, a Jeremija Živanović, urednik “Venca”, iznio je “sve Šantićeve zasluge za Srpsku književnu zadrugu”.

Za sve vreme dok je povorka lagano obilazila Mostar, aeroplani su kružili iznad nje i ispraćali Šantića, kao što su to duž ulica činile mase sveta, koje su se tiskale pred kućama i zatvorenim dućanima. Jer, sve su radnje bile zatvorene. A narod, bio on musliman, pravoslavni ili katolik, zvao se on Hrvat ili Srbin, podjednako je tužio i oplakivao svog velikana i pesnika. Svi su govornici istakli Aleksu Šantića kao pesnika jedinstva i bratstva, ali kao da je to najdirljivije učinio mujezin, koji je pri prolazu sprovoda, sa minareta Cerničke džamije, toplim glasom otpevao poslednju molitvu praštanja.

Pratnja je trajala punih pet časova, od 2 do 7 po podne. Mrak je već bio uveliko pao kada je, kroz brojne počasti i guste redove tronutog naroda, izmučeno telo neumrlog Šantića, našeg najvećeg pesnika po duši i srcu, spušteno u hercegovačku zemlju pri romantičnoj svetlosti buktinja, (kraj italica) stoji u knjizi Josipa Lešića “Aleksa Šantić

Zbogom Dragi Vi

08.05.2017.

Hvala Vam na svemu,
što ste učinili za mene.
Oprostite, što nisam ispunio
sva Vaša očekivanja.


Šteta, što Vas nisam uspio uvjeriti, kako svi putevi vode u kraljevstvo nebesko koje se nalazi u svakom od nas, ali i u onome oko nas. Također, nisam posve siguran, da ste prihvatili sugestiju kako je gotovo nemoguće dosegnuti osmijeh našeg Sunca i Kreatorovu nebesku razigranost, bez zaštitnog faktora ma koji on bio.

Gdje god se zateknete, što god da osjetite, pogledate ii dodirnete, samo je: probuđena sveprožimajuća Kozmička Svijest koja se manifestira i u Vašem udahu i izdahu, zaogrnuta sa samo pet elementa a animranih sa sedam zraka.

Postoji više naziva za Nju, kao i različitih pristupa u Njenom dosezanju, ali samo je Jedan, koji je ograničivši sebe, postao mnogi, kako bi se spoznao, a mi smo tek Njegovi snovi.


Dragi Svi, malo više se posvetite zgrtanju vrlina, malo manje strepite nad darovima koji su Vam dani na oplemenjivanje i korištenje, i nikako ne smetnite sa uma da nitko umjesto Vas samih neće ispijati čarobni napitak kojeg spravljate svakom svojom mišlju, riječju i djelom.

Živjeli i sretno Vam bilo.

MISLIM - DAKLE SLUŽIM

31.07.2016.

KRALJEVSTVO MIRA

28.07.2016.

Tisućljećima najavljivno Kraljevstvo mira još uvijek zaobilazi ovu Zemlju. Rama, Krshna, Izajija, Buda, Isus Krist, Muhamed, Franjo iz Asiza, Sai Baba, i mnogi, mnogi prije njih i između njih, poticali su i nadahnjivali - a mi svjedočimo ljudskom padu dubljem no ikad. Ravnodušnost i visoki zidovi, grabežljivost i ropstvo, odlike su kojima odajemo počast ili o kojima prestrašeno i nedolično šutimo.


Izaija je govorio: „Oni će pretvoriti svoje mačeve u raonike a svoja koplja u srpove …. Vukovi će kod janjadi stanovati, a pantere kod jaraca ležati… Mali dječak zajedno će tjerati telad, mlade lavove i stoku za tovljenje… Buda je poticao suosjećanje prema svim bićima; Krist je nagovještao kako je Kraljevstvo mira vrlo blizu, on nije mislio na izvanjsko kraljevstvo već na unutarnju preobrazbu ispunjavanjem Božjih zapovjedi i ljubavlju prema bližnjem.
Rani kršćani živjeli su u tom uvjerenju sve dok u 5.stoljeću utjecajniji crkveni učitelj Augustin nije objavio da je očekivano Kraljevstvo Božje upravo nastalo u obliku crkve. To što je nastalo od toga neprepoznavanja učenja Nazarećanina čovječanstvo je doživjelo i pretrpjelo u posljednjih 2000 godina. Ljudi nisu samo međusobno ratovali, pa ako izuzmemo one prije, onda (1. i 2. Svjetski rat, prije svega Kršćani protiv Kršćana) i međusobno se komadali, već su sve uništavali na Zemlji. Još i manje su se obazirali na biljno i životinjsko carstvo koje je Stvoritelj stavio pod zaštitu čovjeka. Njegova je volja bila da ljudi sačuvaju Zemlju u ljubavi i jedinstvu, a nakon toga da na Zemlji nastane Kraljevstvo mira i nesebična – dakle darežljiva ljubav. Međutim nastupilo je suprotno: Brutalnost čovjeka prema čovjeku dosiže nezamislive razmjere.
Bio je ne jedan pokušaj skretanja kršćanstva prema svojim prvotnim ciljevima, ali nažalost, uvijek bi nakon odlaska njihovih glasnika nadahnuća završavala u omanjim knjižicama ili na vitrajima kao u crkvi na zagrebačkom kaptolu broj 9., da nadahnjuje one iduće generacije jer ove sadašnje nerado dižu pogled više od stolova svoji blagovaonica, poradi mirisa jelovnika kojeg kao da je sam Franjo pisao. Smirujući vlastitu savjest dijele se mrvice koje padaju iz sjenovitih smočnica, umjesto da se daruju nove prilike dostojne čovjeka, kroz pučke radionice. I gle čuda, tek kad je vlastito dvorište dotaknula pošast koju su šutke podržavali, pitam se poradi čega? Zagrmi prvi među jednakima na znanje gradu i svijetu: „Svijet je u ratu jer je izgubio mir“. No, „kad kažem rat, mislim na rat zbog interesa, novca i resursa, ali ne vjerski. Sve religije žele mir“.
A što su spremne žrtvovati poradi dosezanja Kraljevstva mira? One koje imaju toliki utjecaj na ovoj planeti, poradi milijuna i milijuna sljedbenika, kako to da su tako bespomoćne i bez utjecaja? Molitva je nužno potrebna svakom pojedincu, ali moliti se može i dok su ruke zaposlene služenjem potrebitih, ili sam ja krivo shvati Benedikta? Odložimo svoje krunice, brojalice, slušalice i messengere, i počinimo se poistovjećivati sa patnjama cijelog čovječanstva, a posebice sa onima u čijem razaranju njihovih domova i država smo više ili manje, prikriveno ili vidno sudjelovali, i još uvijek sudjelujemo kroz institucije, grupacije i organizacije naših država.

Danas se vlade po cijelom svijetu suočavaju s naizgled nerješivim problemima. No povećanje ograničenja koje kreiramo raznim propisima i uredbama nije pravo rješenje, jer takav način demoralizira i slabi. Represivna politika će se sudariti s rastućom svjesnošću ljudi. Kada vlade proglase zakon s namjerom da utišaju one koji su iz kojeg god razloga nezadovoljni, nastati će eksplozija nemira koje nijedna vojska neće moći zaustaviti. Tamo gdje ne osluhnu glas naroda bit će revolucije. To nije pretkazivanje, već prepoznavanje neizbježnih posljedica. Energija koja je stvarala ratove ne može tek tako nestati, mora nekamo otići.
Ta energija je kružila svijetom i naišla na novo plodno tlo – Komercijalizaciju koju su stvorile tržišne sile. One predstavljaju novu istinsku prijetnju čovječanstvu, jednu od onih koje mogu ugroziti opstanak ljudskog roda. Tržišne sile su sile pokvarenosti, konfuzije, i kaosa, a djeca su im natjecanje i usporedba. Opustošile su društveni život i prirodu. Ljudi se u ime dobitka i gubitka doslovce osuđuju na smrt. Ekonomija koja je duša komercijalizacije, postala je nova vjera – supersila. To je nova istinska prijetnja svijetu i destruktivnija je od bilo koje nuklearne bombe.


„Ne oklijevajte, i ne fokusirajte se odveć na osobno uzdizanje i izdvojeni od svih i svega. Učinite svojom prvenstvenom zadaćom pokazivati i ukazivati ljudima da je Dijeliti božanski; Ljubiti sama Božja priroda; a raditi zajedno i surađivati ljudska sudbina.
Ako počnemo slijediti ovaj savjet i načela pravedne raspodjele, uspostaviti će se povjerenje između ljudi i naroda. Kada bude povjerenja, bit će i pravde; a kada bude pravde za sve, imat ćemo istinski i trajan mir.GALASNICI DOBA VODENJAKA
Glasnici Doba Vodenjaka
Donose Otkrivanja
Otkrivenja Potiču Suosjećanje
Suosjećanje stvara:
Suživot – Skladnost – SvjesnostDaruj Svakom Priliku Novu, poput vremena poput zvijezda.
Ne uzdiži i ne zapostavljaj; ne traži ushit niti pogled suza,
Svjedoči, prikriven poput duge, čije se zrake i kroz tebe ljube.

Pruži zaklon, kada zamiriše strah, a u grlu stegne.
Al ne požuruj i ne bodri, ne osvrći se niti ne zaobilazi,
Naprosto budi: Razumijevanje, Strpljenje, Poštovanje.

Pruži ruku kada korak očaja tvoj prag pređe, ne srljaj al ne šuti.
Brižno čekaj on će ponovo uz rijeku, na snalazi se nije spreman.
Razotkriven, bez sažaljenja, tek običan jedan, a u sebi je vidio sveca.

Daruj svakom priliku novu, poput pčele, ptica ili cvijeta.
Ne prebiri, ne razdvajaj, promatraj i ne rasipaj; naprosto samo budi.
Jer svi smo mi cvijeće istog vrta, svi smo djeca još nedorasla srca.Naprosto budi, pospane i posve svoje, ma gdje da se zatekneš ili zastaneš.

Ovaj video https://www.youtube.com/watch?v=4cCJX7rROTQ GLASNICI DOBA VODENJAKA na You Tube kanalu Dodir Doba Vodenjaka, neka ti bude poticaj i nadahnuće za tvoje nesebično služenje i darivanje.
Gregorio Allegri - Miserere mei, Deus - Smiluj mi se, Bože
Veličanstveni "Miserere mei, Deus" kojeg je skladao Allegri i ovdje sjajno izvođen od zbora New College , Oxford
New College Oxford Zbor - http://www.newcollegechoir.com/
Choir of New College Oxford - http://www.newcollegechoir.com/
STAZA ISPRAVNOSTI

27.07.2016.
Putova je mnogo, ali Ispravnih – Nedovoljno!
Vrtlarenje je opet In, doživi ga, ostavi Trag.
Braćo, Vezanost je strah
jer i zlatni lanci su ipak samo lanci,
ma koliko mi šutjeli o tom.

Izdržati sebe, umijeće je od svih najveće!
Iskazati sebe, težnja je od svih najviša!

Ne dozvolite, da vas oni manje odvažni
predugo zasljepljuju vašim neiživljenim nadanjima.
Strpljivost Života ima svoje dno,
a vaše vrijeme svoj broj.
Putova je Mnogo, ali Nas Ispravnih
još uvijek malen broj.Ispravnost je ono čemu težiš, ono što nastojiš dohvatiti - stoga zaviri u ovaj video i preuzmi poruku koja već dugo čeka na tebe.


Na You Tube kanalu - Dodir Doba Vodenjaka - nalazi se video " STAZA ISPRAVNOSTI"
https://www.youtube.com/watch?v=OzViSu19glQ koji čeka baš Tebe, da sa Tobom podijeli Milost uz bravurozne izvedbe :

Soweto Gospel Choir - http://www.sowetogospelchoir.com/
André Rieu Web Page - http://www.andrerieu.com/ YouTube - https://www.youtube.com/user/AndreRieuTV


KORIJENSKA ČAKRA
Ja Sam

Ovo smatramo Terapijskom metodom kojom se može dosegnuti visoka razina Povezanosti i Usklađenosti sa Kreacijom i Kreatorom bez većih odricanja. Planet izražaja je Merkur a dan je Srijeda. Za one znatiželjnije neće biti veći napor da pronađu i sat u danu koji je najdarežljiviji za pojedinu zraku i time podignu razinu učinkovitosti na još višu razinu. Ovi prvi zaveslaji koje svatko može prakticirati u onoj mjeri koliko mu to dozvoljavaju vrijeme, znatiželja i osjećaj privlačnosti, nikako ne odbacuju nužnost kontakta sa jednim od mnogo brojnih terapeuta ili terapeutkinja ovog smjera, ali malo više opreznosti neće biti na odmet poradi sve većeg broja samozvanih znalaca koji svojom nestrpljivošću zapravo odaju vlastite namjere i nedostatak osobnog mira kojeg nastoje s vama podijeliti. Sretno u postizanju maksimalne prozračnosti vlastitih čakri, ovojnica i Duše.

432Hz

Kažu da glazba svirana na instrumentima koji su ugođeni na 432Hz ima svojstvo magičnog ozdravljenja, smirujući i opuštajući učinak na um, osjećaje i tijelo. To je prirodna frekvencija Univerzuma. To znači da smo i mi podešeni na tu frekvenciju, i to objašnjava poradi čega na nas opuštajuće djeluju zvukovi kiše, vjetra, proticanje vode, pjev ptica, glasanje zrikavaca i drugi; te poradi čega se između ostalog u prirodi osjećamo kao „kod kuće“. Prisjetite se ili još bolje iznova podsjetite.Ali ništa manje važno nije upijanje svih ostalih zvukova, a pogotovo glazbe. Nastojte sebi obećati da ćete pokrenuti aktivnosti glede približavanja zvučnom i glazbenom ozračju podešenom na 432Hz i svakim novim danom biti sve dalje od nametnutih i destruktivnih 440Hz, od strane suprotnosti. Na sreću imate mnoštvo primjera na You Tubu koji su i za Vas priredili Dobri ljudi poradi podizanja osobnih skladnosti, usklađenosti čovječanstva sa Kreacijom i međusobnih zbližavanja. Kažu da se može glazba podešena na 440Hz ugoditi na 432Hz ali zahtjeva malo spretnije služenje računalnim programima (https://www.youtube.com/watch?v=KO1jS...) i naravno određenu dozu smjelosti. Vrijedi pokušati, jer kako bi inače mogli donijeti ispravnu odluku i svojem životu ponovo vratiti vibraciju koja ga oplemenjuje i koja mu je urođena.

Ovo je tek par smjernica u moru adresa na You Tubu i Googlu koje Vam preporučujem, i nije mi namjera ograničavati Vas ni u kom pogledu stoga širite svoju obaviještenost osluškujući vlastite osjećaje i unutarnjeg glasnika.

http://www.nexus-svjetlost.com/vijest...

http://youtu.be/9e9-P_zbjbY

http://youtu.be/lOUprf8C-7E

https://www.youtube.com/watch?v=oD7wr...

Bez učešća Sonic Yogija (sonicyogi.com) ne bi bilo moguće približavanje ove terapijske metode, stoga neizmjernu zahvalnost dijelim između njega te poticatelja i podupiratelja čiji identiteti će i ovom prilikom ostati prikriveni jer ni u kom slučaju ne pridonose niti umanjuju ove sadržaje.

Svakoj čakri pripada i njena mantra. LAM je mantra Korijenske čakre. Možete pronaći i druge mantre kako za ovu tako i za ostale čakre. Koje su vjerodostojne? To prepuštamo Vama da otkrijete, ali ako Vam to i ne pođe za rukom nemojte očajavati jer to nije od presudnog značenja. Najvažnije je da si odredite vrijeme u danu i tjednu za Vaš ritual prozračivanja glazbenim zdjelama i vodom, te da pazite na redovitost. Vaša iskrena nakana će vas ubrzo dovesti do Vama najprihvatljivijih metoda i učenja, te ćete nakon početnih posrtanja samouvjereno podizati vlastitu razinu povezanosti i usklađenosti sa Kreacijom. Također prizovite i odgovarajuću Zraku i zamolite ju da vas dotakne najviše što je to moguće s obzirom na vaše trenutno stanje i mogućnost primanja. Ne zaboravite iskazati zahvalnost, kako samoj Zraci tako i svima koji su uključeni u ovu vašu terapiju.

Slušati možete onako usput dok ne obavljate neke posebno zahtjevne poslove, ili u cijelosti posvećeni ovoj terapiji sjedeći ili ležeći kako bi vam bilo što udobnije i ugodnije. S vremenom ćete izgraditi vlastiti koncept i metodu i na taj način privući k sebi maksimalnu pozornost Zraka i poticatelja sa drugih razina, poradi ostvarenja prozračnosti majstorskih odlika.

Sretno i ustrajno iz dana u dan ispirite, bistrite, osvjetljujte svoje čakre, ovojnice, prinoseći svakim udahom i izdahom sve više i više suverenitet vlastite osobnosti Solarnom Anđelu – Duši, poradi koje i postojite.

Na You Tube kanalu Dodir Doba Vodenjaka nalazi se video KORIJENSKA ČAKRA sa pripadajućim zvučnim zapisom a adresa mu je: https://www.youtube.com/watch?v=PHcMgvObrvI

Put po kaži –Putokazi Dosezanja Ljudskih Vrijednosti - http://www.putpokazi.com/

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.