Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

srijeda, 29.03.2006.

Trapavo do cilja


Prošla sam nevjerojatne peripetije od Fiumicina, iliti Rimskog aerodroma, do Terminija, iliti njihovog Glavnog kolodvora, jer Fiumicino je udaljen dvadesetak kilometara od Rima i treba to prijeći vlakom, po mogućnosti direktnim. I eto, odmah za početak, uspjela sam sjesti u krivi vlak, iako nije bio sasvim krivi, bio je vlak s kojeg je trebalo presjesti i uzeti metro, što meni gospodična karto-prodavačica, sasvim zaokupljena svojim privatnim telefoniranjem, nije rekla. Nakon gotovo sat vremena vožnje sam shvatila da nešto ne štima i tu je krenula peripetija povratka na neku ispravnu putanju, i da me jedan mali slatki Talijan nije preuzeo na stanici već dobrano izvan Rima i vratio me na pravi put, zapravo doveo do Terminija, možda bi još uvijek tamo negdje kao u Fellinijevom filmu lutala predgrađima. Sve je to trajalo puna dva sata, upravo onoliko koliko mi je trebalo da iz Zagreba dođem do Rima, uz stajanje u Splitu i popijenu kavu s pogledom na Kaštela. Krasan početak.

Na stanici su me čekali otac i sestra. Već iznemogli od uzaludnog hodanja po Terminiju, iscijedili su neke osmjehe, uzeli mi stvari iz ruku i onako zbunjenu i ozbiljno pogubljenu odveli mojoj novoj, privremenoj kući. Mojoj sestri zapravo ništa nije smetalo, bila je očigledno sretna što me vidi, s njenih petnaest godina koliko ima ništa joj ne predstavlja problem, osim četiri kile viška s kojima se bori kako bi dosegla manekenski ideal. Sasvim je posebna, djevojčica ili ljepotica teško se još odlučiti. Završila je Waldorfsku osnovnu školu, od najranijeg djetinjstva uz svoju majku jednom tjedno uči filozofiju, ili bolje vježba filozofsko mišljenje, svakako djevojka profinjenoga ponašanja i razmišljanja. Da nije bilo nje, a to sam saznala tek zadnji dan svog boravka, moj otac bi otišao sa stanice ljut jer me nema tako dugo, a ja bi morala tražiti taksi. Ona to nije dozvolila.

15:36 Komentari 13 Isprintaj #

utorak, 21.03.2006.

Mali pozdrav


Evo da kazem koju, osjecam se odgovorno prema dragom mi citateljstvu. Otisla ja u strane zemlje, otisla na put na koji sam kretala nebrojeno puta, i eto stigla na odrediste nakon punih deset godina odgadjanja. Zasto mi je trebalo toliko dugo da stignem je prica za sebe, iako sumnjam da bi mogla dati neko suvislo objasnjenje. Sada kada sam tu, kod svog oca i njegove supruge, uz polusestru koju mogu samo obozavati koliko je draga, dobra i pametna, zaista mi nije jasno koji mi je bio kurac jebeni da mi je toliko trebalo?!?

Preskocit cu pricu, samo toliko da uzivam beskrajno, u hramu sam umjetnosti i filozofije, srce ce mi stradati od tolike ljepote, moram dnevno dozirati dozivljaje, sto i nije jednostavno jer u tom hramu zivim i budim se svako jutro, iz njega krecem u obilaske svakodnevne, a vani me satire jos vise umjetnosti, ljepote i par tisuca godina tradicije.

20:21 Komentari 14 Isprintaj #

subota, 11.03.2006.

Jupiii!!


Danas mi je roćkas. Začudo se dobro osjećam iako je brojka već pozamašna, a i bioritam na nuli uglavnom sjebe ljude na taj dan. Ne znam što mi je, dragi je u remisiji, vjerojatno je i zato dobar dan, sunce sija a mene boli uvo. Odoh na izlet, pa se nadam kinu, a poslije na tulumčić oko kojeg će se pobrinuti moji prijatelji, ne moram baš ništa raditi... super!

Za posao sam dala jedan manji uvjet, odgodu početka mog rada, ovi prihvatili i sad se još mislim zezati koji tjedan, odraditi par zaostataka, otići na jedan put i - napokon se useliti u svoj sretan stan! Iako, ko jebe stan, možda ga i iznajmim.:))

10:19 Komentari 35 Isprintaj #

petak, 03.03.2006.

Nezaposlena


Danas sam bila na razgovoru za posao. Zapravo je već jučer bilo odlučeno, razgovor putem telefona, moje hvalisanje zvano CV prekinuli su u pola. Slušala sam danas što mi govore, uvjeti dobri, počela bi raditi gotovo odmah, novci vrlo dobri. Ah, novci… da nije njih ne bi niti sjedila tamo… Gledala sam mlade šefove kako gledaju u mene, ispod glasa sa strahopoštovanjem prenose jedan drugome na kojim sam sve projektima radila. Preobrazovana za taj posao, iskustvo o kakvom se oni niti ne usude sanjati. Srećom, mladi su pa ne pitaju previše, recimo kako to da već odavno nisam šef njihovom šefu, kako to da sam se dovela u tu situaciju. Dobro da ne pitaju, ne bi im mogla odgovoriti. Trbuh mi se stisnuo. A onda se mladi kolega, kojeg su primili na isti posao, okrenuo prema meni i veselo uzviknuo: "Radićemo trash!"
Nekako mi je laknulo, nisam mogla naći pravu riječ za to što su oni meni ponudili. Tako izgovoreno djelovalo je posloženo na mjesto, na polici šund programa. To je bilo prihvatljivo, uspjela sam shvatiti što je stavljeno pred mene.

Rekla sam da ću razmisliti do ponedjeljka.

Komentari prebačeni ovako:

# - 21:49 - Komentari (4) - Isprintaj -
# dobro plaćeni posao ti je isto kao dobar muškarac:) čim ti se nudi - zgrabi ga bez razmišljanja. (c. 04.03.2006. 16:22)
# ak primiš posao sa svojim kvalifikacijama možda u nekom određenom vremenu smjeniš nekog od tih mladih šefova i sjedneš na njegovo mjesto :) e za to ti držim fige, naravno ako pristaneš na posao. ma znam da hoćeš to što si rekla da ćeš im u ponedljak javit je samo šema zar ne :) (Here To Stay 04.03.2006. 17:00)
# nisam bas shvatila ( a ne poznam ni situaciju) sto ne valja na tom poslu osim sto si preobrazovana. znam da to ponekad moze biti prednost ali ima i drugu stranu medalje. bilo kako bilo, zelim ti dovoljno hrabrosti i srece da odlucis ispravno :) (studena°°° 05.03.2006. 09:48)
# E moja studena, sam posao je dobar ali je projekt čisti trash. Vjerojatno bi trebala biti eksplicitnija da bi bila jasnija, ali tko će to sad...;)) @Here, prilično je izvjesno da bi se to dogodilo vrlo brzo, samo nisam zainteresirana. Čudakinja sam ja. @creativa, nešto što je za nekoga dobar posao (muškarac) ne znači da je i za drugoga. (Pupa 05.03.2006. 14:38)
15:24 Komentari 10 Isprintaj #

četvrtak, 02.03.2006.

Zaposlena


Trenutno sam u poslu. Većim dijelom sam zaljubljena, ili se baš zaljubljujem, ili se odljubljujem, ili mislim kako bi se trebala odljubiti, ili da bi se baš trebala zaljubiti. Uglavnom, zaposlena sam preko svake mjere. Cjelodnevna akcija, a lovim i treću smjenu kad mi dan ispadne prekratak.

Sinoć mi je rekao da imam tijelo dvadesetogodišnjakinje. Bio je mrak. A bila je i jaka erekcija.


Pogubljeni komentari:

# - 22:17 - Komentari (6) - Isprintaj -
# ma bitno da si ti zaljubljena i da je ta osoba tu negdje oko tebe :) (Here To Stay 02.03.2006. 22:35)
# ta treće smjena...nisi valjda noćna dama?? :PPP (stroke 02.03.2006. 23:20)
# ispravak....treća smjena (fak) (stroke 02.03.2006. 23:21)
# Pupa, kak možeš slušat takva sranja od frajera? Odjebi kretena. (lijecenikatolik 03.03.2006. 06:22)
# ja svom kazem da mu se trbuscic ne vidi. kad je mrak. jos uvijek nije skuzio da je to kompliment (studena 03.03.2006. 10:55)
# Možda imaš tijelo dvadesetogodišnjakinje, ali tako si, oh, tako si zrela u svom pisanju....... (patak74 03.03.2006. 15:51)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>