Koliko je brz Djed Božićnjak?

četvrtak , 31.12.2015.

Prof.Siguro vodi vas u blagdanske čarolije i priče



Jedno je sigurno - milijuni mališana diljem svijeta već su započeli svoju avanturu pisanja pisma Djedu Božićnjaku. Popisali su svoje najiskrenije želje i zamolili Djeda da im ispuni veseljem božićno jutro. Sigurno je da će Djed ispuniti sve želje, jer je to njegov posao, a jeste li znali da debeljuškasti i uvijek veseli djedica u crvenom odijelu leti brže od svjetlosti? O, da. Djed Božićnjak inače živi na Sjevernom polu, ima saonice i čak devet sobova, od kojih je najpoznatiji onaj crvenog nosa zvani Rudolf.
Zamislite, vrijedni Djedica u jednoj noći ispuni želje čak 700 mališana diljem svijeta! No, s obzirom na to da je djedica već u “godinama” postoje teorije kako na Sjevernom polu postoje kontrolirane vremensko-prostorne rupe, pa tako saonice i sobovi unutar oblaka lete punih šest mjeseci, obilaze domove i dijele darove, dok mi brojimo sekunde. Možda upravo tako stignu podijeliti sve poklone. Što vi mislite? :)

Uvijek imajte na umu...kada nešto doista jako jako jako želite, sve energije i sile svemira povezat će se da vam to omoguće. Naravno, realizacija počinje – vašim prvim korakom!
Vaše Erste osiguranje Vienna Insurance Group d.d.
www.erste-osiguranje.hr





Oznake: stara godina, Doček, slavlje, blagdani, Božić, Djed Božićnjak, život, ljubav, osiguranje

Legenda o božićnoj zvijezdi

srijeda , 23.12.2015.

Prof.Siguro vodi vas u blagdanske čarolije i priče



Jeste li već kupili božićnu zvijezdu? Prema prastaroj legendi, u jednom malom meksičkom selu siromašni brat i sestra donijeli su vrlo ružnu biljku, koju su postavili pored jaslica kao ukras. Ubrali su biljku koja je rasla pored ograde njihove kuće, jedinu koju su imali. Čitavog tjedna druga su im se djeca rugala, ali na božićno jutro dočekao ih je neočekivani prizor. Ružna i neugledna biljka preko noći se pretvorila u predivan cvijet te tako postala zvijezda čitavih jaslica! Brat i sestra dali su joj ime, koje taj predivan cvijet i danas nosi, i nazvali je - božićna zvijezda.

Ovih blagdana želimo ispunjenje jedne velike želje te da u novu godinu uđete s velikim osmjehom na licu
Vaše Erste osiguranje Vienna Insurance Group d.d.
www.erste-osiguranje.hr




Oznake: božićna zvijezda, Božić, blagdani, sreća, mir, ljubav, osiguranje, život

Koliko je magična božićna imela?

ponedjeljak , 14.12.2015.

Prof.Siguro vodi vas u blagdanske čarolije i priče



Božićna imela oduvijek se smatrala magičnom i misterioznom biljkom, koja je donosila bolji život i plodnost, štitila od otrova i djelovala poput pravog afrodizijaka. U božićno vrijeme ljudi su počeli trgati mladice s grana imele kako bi se zaštitili od zlih duhova. Imela ih je tako štitila od sveg lošeg, čak i bolesti. U Nizozemskoj s druge strane postoji običaj da djeca u svoje čizmice stavljaju šećer, imelu i sijeno kako bi udovoljili Djedu Božićnjaku i nahranili njegove sobove, a kao nagradu dobili igračke. Tako svake godine tisuće malih Nizozemaca uživa u ovoj običaju.

Pitate li se koliko je zapravo magična božićna imela, reći ćemo vam ono što znamo sigurno...Božićna imela simbolizira mir, sreću i vječnu ljubav. I u tome je sva njena čarolija.

Neka vaša božićna čarolija traje čitav život, a ovih blagdana donese vam mir, ljubav, puno zdravlja i predivan život
Vaše Erste osiguranje Vienna Insurance Group d.d.
www.erste-osiguranje.hr




Oznake: Božić, imela, blagdani, osiguranje

Doznajte kako je nastao adventski vjenčić

subota , 05.12.2015.

Prof.Siguro vodi vas u blagdanske čarolije i priče



Adventski vjenčić ukrašava svaki blagdanski stol i sigurno i sada bacate pogled na njega. No, jeste li znali li da je ideja adventskog vijenca nastala u njemačkom Hamburgu? Svake su se godine u vrijeme došašća organizirale molitve koje su okupljale djecu, a kako bi im doživljaj Božića bio još ljepši, svaki dan zapalili su jednu svijeću. Za nedjelje došašća palile bi se velike bijele svijeće, a male crvene svijeće označavale su dane u tjednu. Svijeće su bile posložene na velikom drvenom vijencu kojeg danas simbolizira krug, svijeće i zimzelene grane. Krug ili prsten predstavljao je simbol vječnosti i vjernosti, svijeće svjetlo, a zimzelene grane život koji ne prestaje. Zanimljivo zar ne? :)

Ovih blagdana želimo vam čaroliju uvašem domu. Budite sretni i okružite se ljudima koje volite.

Vaše Erste osiguranje Vienna Insurance Group d.d.
www.erste-osiguranje.hr








Oznake: osiguranje, Advent, Božić, blagadani

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.