Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crusader

Marketing

Nesanica

Da li svi pomalo patimo od nesanice??
Pišem i ja mrtav umoran, moji se dižu rano i to toliko bučno da mi zbilja dođe da nekoga ubijem...dižu se kao da su na kolodvoru, a ne kod kuće. Tako razbuđen pišem upravo o tome. Neki to osjete intenzivnije neki bolje podnose nespavanje, blago njima. Uglavnom nesanica uz bioprognozu je zbilja problem. Zato više ni ne gledam bioprognozu :-))))
U kombinaciji sa vremenom ,koje je izuzetno čudno sa strašno naglim promjenama temperature, vlage, tlaka zraka izaziva depresiju , ne mogućnost koncentriranja...otežano radimo sve vrste poslova, kronično loše raspoloženje. Recimo zanimljiva je činjenica i ta da prije spavanja preporučuje se čitanje knjige i lijeganje u vremenu od 22h do 00h...zatim spavanje od 8h - 10h na dan. Navodno postoje ljudi koji ne spavaju više od 6h i da im je to više nego dovoljno da normalno funcioniraju (mora da ne žive dugo :--))))
Ako usto sve imate grozne podočnjake, navodno pomaže držanje leda ili vrećica čaja...ali ništa ne može nadoknaditi dobar noćni san...ni najbolja kava, ni najbolji čaj, ni tableta samo SPAVANJE I SANJANJE.
Sanjamo kad oči uđu u R.E.M. fazu (rapid eyes movement) oči nam ispod zatvorenih kapaka šibaju gore,dolje,lijevo,desno ko lude.
Znanstvenici objašnjavaju činjenicu sanjanja da tako mozak pohranjuje i obrađuje sve podatke koje smo skupili tijekom dana. Upravo kad sanjamo budimo se odmorni...a izostanak snova iscrpljuje.



Post je objavljen 04.11.2004. u 07:11 sati.