Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uspjeh

Marketing

Ravnoteža

Triatlon je zanimljiva sportska disciplina u kojoj je potrebno konstantno raditi i uvježbavati se na tri područja - plivanje, biciklizam, trčanje - kako bi sportaš mogao uspješno završiti natjecanje i pobijediti. Kao i u triatlonu tako i u životu čovjek treba konstantno raditi na više područja. To znači svakodnevno se posvetiti postavljanju i ostvarivanju ciljeva te uvježbavati sposobnosti i napredovati na svim tim važnim aspektima života.

Smatram da je za uspjeh potrebno ovladavanje nad ovih pet glavnih životnih područja:

1. POSAO I FINANCIJE – izgradnja uspješne karijere, ostvarenje stalnih izvora prihoda, financijska neovisnost, vlastiti privatni posao, stvaranje radne sredine po svojim željama i ukusu.

2. OBITELJ – sretna obitelj, skladni bračni odnosi, provođenje kvalitetnog vremena sa djecom, poštovanje prema roditeljima, međusobno pomaganje i ohrabrivanje te izgradnja temeljnih ljudskih vrijednosti, karaktera i morala unutar obiteljskog odgoja.

3. ZDRAVLJE – voditi brigu o vlastitom zdravlju, tjelesnoj kondiciji, snazi, gibljivosti i prevenciji bolesti vođenjem zdravog života putem prehrane, tjelovježbe, pozitivnog razmišljanja i pozitivnog stava prema životu.

4. DRUŠTVENI ŽIVOT – igre, zabava, pustolovine: pronalaziti vrijeme za smijeh, zabavu, ples i opuštenost. Tragati za novim izazovima i uzbuđenjima, putovati, planinariti, skakati padobranom ili završiti školu jahanja. Baviti se sportom i hobijima prema vlastitim sklonostima. Biti ponovo "dijete" i sanjati o najluđim snovima i ostvarivati ih. Jednostavno, zabavljati se.

5. OSOBNI RAZVOJ I DUHOVNOST – izgradnja karaktera i čvrste ličnosti, živjeti po načelima morala, poštenja, istine i najvećih ljudskih vrijednosti. Biti netko! Razvijati svoje duhovne vrijednosti i pobjednički duh.

Naravno, biti će trenutaka kad čovjek mora staviti posao na prvo mjesto ili se posvetiti više obitelji, zdravlju ili hobiju, a manje drugim područjima života. Uvijek će jedno biti važnije od nečeg drugog, ali uvijek svih pet područja mora biti zastupljeno i postavljeno kao cilj jer to je jedini način da se izgradi uzorna i uspješna osobnost i postigne svrha radi koje smo stvoreni.


Post je objavljen 06.09.2004. u 20:28 sati.