Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matahari

Marketing

FRIEND WILL BE FRIENDS...besjedanje..



1. ah, prihvacanje.. Pitam se jeli mogu uvijek prihvatiti osobu takvu kakva jeste, ili nastojim tu i tamo zavinuti koji saraf ili odsarafiti, ne bih li nesto promijenila? :) , koliko tezim za istomisljenicima, a koliko mogu diviti se upravo necemu suprotnom?? Mislim si, mislim, mozda najbloje je jednostavno vidjeti u raznolikosti ljepotu :-)

2. jao, kad se samo sjetim, onih blebetanja u kojima pripremam "unaprijed", kaj da kazem, kak da se obranim...zaboravljajuci obratiti pozornost na jadnika koji mi prica, na njegovu boju glasa, na energiju koju mi salje dok prica, na skrivene poruke i bitne informacije.. znati slusati, fakad umjetnost je; uzivjeti se u tudje osjecaje i biti u njemu, s njim, fokusiran.. bez manevriranja sto bi trebalo se reci, i kako bi prica trebala teci :)

3. biti sto jesi, pokazati barem djecje radoznalosti za onoga drugoga koji ne mora istokao i ja voljeti slikanje, koji ne mora voljeti pjevati, ali mozda je strastveni igrac kosarke, ili strastveni botanicar... no, smatram da ne treba bas niti svima i svakome se pokusati prilagoditi, i da ako ne postignem napredak u necijem drustvu, mogu i potraziti odgovarajuce..s slicnim interesom..

4. kako provoditi vrijeme zajedno..fakad mislim da je ovdje potrebno biti vrlo iskren prema vlastitim potrebama u vezi prijateljstva, biti iskren i ustrajan u onome kako zamisljamo jedno prijateljstvo, gdje je dodirna tocka, gdje je taj izvor iz kojeg volimo da pijemo?? npr. frendica koja voli chantati i zanima je umjetnost.. tako utazujem zed...

5. koliko ulazem u prijateljstvo?? sjediti samo na grani, i cekati da netko pozove me na let...i nije bas istinski pokazatelj interesa, i volje za uciniti nesto zajedno :) s koliko entuzijazma pristupam izvedbi nekoga plana s prijateljem!! koliki je ulog ;).. toliko i dobivam..simple as that.. ili poduzimati, ili biti jedan od onih kaj sjede doma i kukaju kak ih nitko ne zove van ...

6. to je ono, pokazati interes, pitati kao sto smo u lexikonu, koji smo svi imali ko klinci u osnovnjaku i to, pitati, -kaj volis kaj ne, gdje te boli, kako radis..
pricati samo o sebi, zna se pretvoriti u dugacak monolog u kojemu ona druga strana moze reagirati sa zijevanjem :)

7. hm..govoriti istinu je uvijek vazno.. reci istinu o sebi, i gdje su ti granice, do kuda mozes, ili drugome reci kako ga dozivljavas...

8. naravno na taj nacin da drugi mozr prihvatiti.. da se osjeca i dalje cijenjen, i da u nama vidi svoje ogledalo, da vidimo doduse "krivo" , ali i da suradjujem s time pozitivno,, i takticno..afkors..

9. smijesak upucen nekome s iskrenom energijom, moze uciniti cuda..na koliko sam neobicajenih nacina postignula prijateljstvo, jednostavnim osmijehom i pristupanjem, hej, uocila sam te, svidjas mi se... najveci je tu problem strah, od nepoznatog i strenog, no umjesto bojim te se reci svidjas mi se ;) veliki je korak ;))

10. vazno je biti dostojanstven..i iskren prema sebi, i vidjeti dali s ovom osobom gubim vrijeme ili nesto postizem?? kao sto je gibran napisao nesto o prijateljtvu; hm ide nekako ovako: ili voditi prijateljstvo u svrhu produbljivanja veze, ili ubijati dosadu-i plesti mrezu u koju ulove se ribice..nis koristi :)


i tako, evo..malena besjeda jedne drugarice, o tome kao bi tribalo biti, zasto...i kako :=)
moguca su razna prijateljstva, na razne nacine, samo covijek treba vjerovati da moguce je..
na gut...postala sam sada malo ljenja, sjedim po turski uz svoj komp na super niskom stolicu, ne osjecam noge....
ali osjecam da ucinila sam nekaj kkorisnog za sebe..

I da, jogu sam napravila, delala, iskala novi posel po netu..ko luda, surfam li ga surfam, da se broje sati kao kilometri daleko bih bila, da jedrilicu posjedujem, daleko bih odplovila, neg kaj..

pozdravljam vas..
nadam se skorom posjetu, i da, rado navratim kod mnogih na salicu kafe..i par rijeci..

puno pusa

budite svi veeeeeeseli, ko za bozic--kad otvarate poklone, ili bolje rodjendan..
neka svaki dan bude nam rodjendan, gdje darova je mnogo, samo otvorenih ociju naci ih se mora..
neka vasa prijateljstva mnoze se i produbljuju,
neka prijatelj vam bude lijek..
i vi njemu voda kada ozednio je..

cmok cmok..

Post je objavljen 31.05.2005. u 21:14 sati.