Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/westcoast

Marketing

Snoop Dogg

Calvin Broadus je rođen 20.10.1971. u Long Beach'u u Kaliforniji ! Vrlo rano je dobio od svoje majke nadimak " Snoop" . Još u mladosti je upadao dosta često u konfikte sa zakonom .Za vreme njegove srednje škole zbog posedovanje kokaina bio je više puta privođen ! Izlaz iz sbeta krimilnla bila je njegova ljubav prema rap muzici ! Zajedno sa Warren G'jem i Natte Dogg'om učestvovao je u osnivanju grupe 213 . U to vreme rap bizznsom je dominirala fondacija koju je osnovao Dr. Dre i grupa NWA ! Oni su se kasnije raspali pa je Dr. Dre pristupio novom labelu Death Row ! Na jednoj žurci je upoznao Warren G'a i tako je bilo vrlo lako da se taj kontak dalje proširi !

Time je naravno najviše bio oduševljen Snoop Dogg ,on je gostovao na albumu Warrena sa pesmom " Nothin' but a g thing " koja se i danas smatra jednom od obelezja muzike 90'ih!


Njegov prvi solo album " Dogzstyle " odveo je Snoop'a van Death Rowa ! Prodao se čak u 4 miliona primeraka i postao deo hiphop hronologije zajedno sa albumum Warena G'a Chronic ! Njegov drugi album se pojavljuje tek nakon 13 godina kasnije pod nazivom " Tha Doggfather " ! Nastalo je dosta turbuletno vreme za sam hiphop ! Ubistva 2paca i BIG'a uticala na čudan splet okolnosti i na samog Snoop'a da napusti Death Row i pređe kod Master P'a i njegovu izdavačku kuću No Limit ! Snoop se često nalazio na samoj rasksrnici east i west dvoboja ali nije imao značajnijih nastupa a samom cirkusu . Već proveren recepti i izdavanje albuma i produkcijskoj kući Master P'a nije izostalo ! Izašli su : " Da Game is not to be sold but to be told , no limit top dogg , the last meal " ali ništa nije moglo da zameni taj stari šmek koji je imao death row!

Milenijumskim ugovorom Snoop ponovo prilazi radu sa Dr. Dre'om i izbacili su na tržište album " The Chronic 2001 " u kome Dr Dre postaje samo apsolutna legenda u svetu hiphip'a a Snoop se vraća in da game ! Takođe je dobio više uloga u filmovima kao sto su : " The Wish , Training Day , Bones , Murder was the case "... Ono što je zanimljivo i pored toga što je oženjen i ima 3'je dece on snima porno filmove ! To je bio razlog zbog koga je uzimo drogu i alkohol ! Osnovao je i sopstvenu izdavačku kuću koja se zvala " Doggz stzle Records " !Danas radi zajedno i sa 50 Cent'om i G'unit prodikcijom na projektima kao što je Remix Cent'ovog " P.I.M.P.A. " .


Post je objavljen 23.05.2005. u 22:24 sati.