Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/artefakt

Marketing

Intermeco 2


Namestajuci krevet za spavanje, otvorio sam pogresan orman (onaj sa odecom) i poceo da vadim odecu iz njega i da je uredno slazem na krevet, tamo gde treba da su jastuci i jorgan. Kada sam vec tako lepo sve namestio, na krevet sam dodao i aparat za brijanje, pa izvadio kofer, stavio sve tamo i otisao od kuce.

Tako pocinje najsrecnija prica na svetu. Neki fini partibrejkers rokenrol u usima, dugo zeljeni flash drive mp3 plejer u dzepu, i put pod noge. Samo pravo.

Eskapizam je formula srece. Generacijama, istorijski, ontoloski.

Ali, pocne "You Can Call Me Al".. odjednom. Pesma iz ranijih bezbriznih dana. Pa "Babies" od Pulp. Genijalna.

Pa SMS koji pukne raznolikoscu, inventivnoscu, lucidnoscu. Od devojke od koje sam to najmanje ocekivao. Jebo te, ima toliko ljudi na koje nisam obracao paznju. Ne treba da bezim od ovih mojih, treba da bolje upoznam neke druge, trenutno nesto manje moje. Da stvorim novi svet sa novim ljudima. Kad vec oni obracaju paznju na mene, a ja slep, glup, gluv.

Promeniti se, okruziti se drugima, navuci sarene carape (ili mrezaste sa sve halterima, uh, jos bolje), malcice zaplesati, malcice se vise napiti.

(zaplesati je samo metafora.. za nijansu pateticna, ali hvata trenutak ipak, nadam se, ipak. a pijanstvo niposto nije metafora, vec realnost, plan, te program)

A oterati sve dosadasnje, sve.

Bucmasto se udebljati, masturbirati sa prstom u anusu (za promenu), poceti slusati Roxy Music, oblepiti stan posterima tinejdzerskih zvezda, kupiti (ukrasti!) pikado, hirurski odstraniti nokte na nogama, poceti piti limunadu sa secerom, koristiti iskljucivo floppy diskove.

A za mnom horski pevaju "Don't Go" od Hothouse Flowers. Don't go, don't leave me now, now, now.. While the sun smiles, stick around and laugh a while, yeah ... Yeah, bas.

(citav tekst refrena je naveden pretpostavljajuci da znate za tu pesmu, ali ne i za ime benda; nije bas stilski, ali je korisno)

Ma da.Post je objavljen 09.05.2005. u 21:58 sati.