Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koktel

Marketing



LJEŠNJAK VUTRA
cokolada
1 žličica vanile
1/4 čaše sjeckanih ljesnjaka ili oraha
3/4 čaše mlijeka
1/4 čaše trave.

Istopiti cokoladu na pari.
Polagano usuti vanilu,mlijeko i travu.Skloniti sa štednjaka i dodati lješnjake.Sipati masu u pleh namazan puterom Ostaviti da se ohladi.

OD JULOVCA
Potrebno:
-200g šećera
-200g brasna
-200g margarina za kuhanje
-200g čokolade za kuhanje
-2 jajeta
-2 žlice kakaoa
-po želji sijeckanih lješnjaka, badema
-15g zelene radosti
Očistite travu od sjementki i granja, i sameljite u mašinici za mljevenje kave. Stavite da se sa margarinom kuha na pari, kad proključa kuhajte još 5-10 min, na umjerenoj vatri.
To sve sipajte u jednu veliku zdjelu, dodajte brašno, šećer, jaja, kakao, i 100g izdrobljene čokolade, i mješajte dok se ne dobije jednaka masa, i dodajte lješnjake i bademe. Pleh podmažite margarinom, razvucite "tjesto", ne deblje od 1.5cm i pecite na 180şC jedno 20 minuta.
Ostalih 100g čokolade rastopite sa paržlica mlijeka, i time premažite kolač kada ga izvadite. sasjecite na kocke

NEMOJTE PRETjERIVATI SA KOLAČIMA! Strašno su ukusni, nedajte se prevariti... Rad tek poslje 45min-1.5h... Držaće vas nekih 3-5 sati, zato, pažljivo... Uživajte...



Post je objavljen 08.05.2005. u 22:46 sati.