Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vanjanakit

Marketing

Plavuša piše sinu...

Dragi sine!
Pišem ti ovo pismo kako bi znao da ti ga pišem. Ako ga dobiješ, znači da je dobro stiglo, a ako ga ne primiš, javi mi, pa ću ti ga ponovo poslati.
Neki dan tvoj je otac pročitao u novinama kako je statistički utvrđeno da se najviše prometnih nesreća događa jedan kilometar od kuće. Zato smo se mi od kuće preselili malo dalje.
Nova je kuća prekrasna, imamo čak i vešmašinu, samo s njom nešto nije u redu. Jučer sam stavila veš da se opere, povukla vodu i veš je nestao.
Kod nas je jako ružno vrijeme. U prošlom tjednu dva puta je padala kiša, prvi put tri dana, a drugi put četiri dana.
Pisao si da ti pošaljemo zimski kaput, onaj s metalnom dugmadi. Stric je smatrao da će to jako opteretiti paket, pa smo na njegov savjet skinuli dugmad s kaputa i stavili ih u džep.
Prije osam dana konačno smo pokopali djeda. Našli smo ga kad smo čistili kuću. Bio je u ormaru i to otkako je pobijedio u igri skrivača.
Prije nekoliko dana eksplodirala nam je plinska boca. Mene i tvog oca eksplozija je kroz prozor izbacila na ulicu. Kakav je to osjećaj bio, nakon toliko puno godina ponovno zajedno s mužem izaći van.
Inače, tvoj je tata dobio novi posao. Jako je ponosan na njega, ima pod sobom oko pet stotina ljudi. Na gradskom groblju održava travnjak.
Tvoja sestra Julija, ona koja se udala za svog muža, napokon je rodila. Ne znamo još spol djeteta, tako da ti ne mogu javiti jesi li postao ujak ili ujna. Ako bude curica, Julija je rekla da će se zvat po meni. Malo glupo mi se čini da svoje vlastito dijete zove mama.
Tvoj rođak Pero se oženio. Žena mu je djevica, pa po cijeli dan kleči pred njom i moli.
Već dulje vrijeme ne viđamo ujaka Isidora, to je znaš onaj koji je umro prošle godine.
Jooj, sad ti moram ispričat kakvu je glupost napravio tvoj bratić Miroslav, kad nas je prošlog vikenda vozio na izlet. Zaključao je auto, a ključeve je zaboravio u njemu. Morao je ići doma po duplikat da bi nas otključao i pustio van iz automobila. Katastrofa!
I to bi bilo sve za danas. Neću ti napisati našu novu adresu, jer ne znam koja je. Ovi što su u kući živjeli prije nas odnijeli su čak i kućni broj sa zida kuće.
Ako vidiš Margaretu puno ju pozdravi, a ako ju ne vidiš nemoj joj ništa govoriti.
Puno te voli tvoja mama.

P. S. Htjela sam ti poslati nešto novca, ali sam već zatvorila kuvertu. Možda drugi put.

Post je objavljen 06.04.2005. u 23:46 sati.