Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vicoblog

Marketing

Suradnja započeta u ringu

Paul Haggis, scenarist boksačke drame Djevojka od milijun dolara, napisat će i režirati Warner Bros.-ovu dramu Death and Dishonor. U glavnoj ulozi želi Eastwooda.

Film će se temeljiti na činjenicama iz članka Marka Boala, koji je objavljen u američkom Playboyju prošloga ljeta. Riječ je o potrazi profesionalnog časnika za sinom vojnikom. Mladića, navodno dezertera s bojišta u Bagdadu, ubilo je nekoliko članova njegova voda u Georgiji, prenosi Variety.

Warners je sklopio ugovor s ocem, Lannyjem Davisom, umirovljenim vojnim veteranom, kojega je dugogodišnja karijera u vojsci navela da posumnja u tvrdnju o sinovljevu dezerterstvu i započne istragu, koja ga je dovela do priznanja o ubojstvu.
Haggis u priči o misterioznom ubojstvu neće zaobići Boalove izvještaje o stravičnim iskustvima s iračkog bojišta koja su proživljavali Davis i ostali članovi voda.
Iako još nije dobio njegov službeni pristanak, Haggis kaže da će lik Lannyja Davisa raditi za Clinta Eastwooda, baš kao što je i scenarij za Djevojku od milijun dolara radio zamišljajući Eastwooda u glavnoj ulozi.
Slavnom je glumcu i redatelju nedavno dovršio adaptaciju scenarija za film Flags of Our Fathers, koji će Eastwood režirati i koproducirati sa Stevenom Spielbergom.
Nagrađivani scenarist prošle je godine na filmskom festivalu u Torontu predstavio prvi film koji je i režirao - Crash, čija se američka kinodistribucija očekuje u svibnju ove godine.


Post je objavljen 04.03.2005. u 20:00 sati.