Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ekipicavm

Marketing

Nevjerojatno

Image Hosted by ImageShack.us

NAJGLASNIJE HRKANJE
ostvario je 1984. god. Mellvyn Svitzer iz Kenta. Proizveo je hrkanjem buku od 87.5 decibela, što je glasnije od nekih pneumatskih bušilica. Zanimljivo je da je njegova žena oglušila na jedno uho.

ŽENE IZ NARODA PULAYA
se ubrzo nakon poroda moraju vratiti natrag na rad u polje, dok nji- hovi muževi liježu u krevet da bi se oporavili od poroda.

POSTOJALE SU BUDILICE
u obliku zdjela koje su se stavljale iznad uzglavlja. U njih je kapala voda koja bi se prelila kada bi budil- ica "zvonila".

U NJEMAČKOJ SE POJAVILA BUDILICA
koja je spavaču gurala pod nos papirić na kolem je pisalo: "Vijeme je za ustajanje".

KATASTROFU TITANICA
je 14 god. prije predvidio Morgan Robertson u svojoj knjizi. Ime broda iz knjige bilo je "Titan". 1939. Titanic se kretao u vodama Atlantika i samo igrom slučaja je izbjegao sudar s ledenim brijegom na mjestu "Titanovog" stradavanja. Međutim, drugi susret nedaleko nije uspio izbjeći.

NAJSKUPLJI SAVJET
ostavio je nizozemski liječnik Herman Boerhejv. Njegovu zapečaćenu knjigu "Jedine i najdublje liječničke vještine" nasljednici su prodali za 10.000 zlatnika. U knjizi je bila ispisana samo 1 rečenica: "Utopljavaj noge, ne zagrijavaj glavu, pa ti nikada neće trebati liječnik".

UBIJEN ZBOG APSTINENCIJE
bio je John Vilson koji je 1815. g. osuđen na smrt streljanjem zbog neposlušnosti i pobune - nesretni časnik je odbio popiti svoju propisanu dnevnu dozu ruma.

NAJMANJA KNJIGA NA SVIJETU
je Galilejev spis tiskan 1615. g. u Padovi. Knjiga je duga 1 cm i široka 6 mm, a ima više od 200 stranica.

CVRČAK IMA ČULO
sluha smješteno u nogama.

VOŽNJU POSLIJE SMRTI
doživio je Kokodo, kralj nekog ple- mena u Kongu. Njega su podanici pune 3 g. vozili kraljevstvom vjeru- jući da će kralj promijeniti odluku i vratiti se među žive. Međutim, kralj se nije predomislio.

ZAKLJUČANA NEVINOST
otkrivena je prije 100 godina u jed- nom austrijskom gradiću. Prilikom rekonstrukcije crkve otkriven je grob mlade žene sahranjene krajem 16. st. sa zaključanim pojasom nevinosti.



Post je objavljen 26.02.2005. u 21:36 sati.