Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

palo u vodu


Po židovskoj tradiciji čovječanstvo je podijeljeno na Yehudim tj. Židove i Goyim, nežidove, odnosno ostak čovječanstava.
Glavni rabin Židovske zajednice Rima, govoreći o odnosu Židova i ostaka svijeta rekao je: od nas Židova trži se neke stvari koje se ne traže od "normalnih" ljudi. Židovima je tako dano 613 zakona zvanih Mojsijevi zakoni, dok je ostatku čovječanstva dano 7 zakona zvanih Noini zakoni.
248 Mojsijevih zakona su nalozi "ti češ učiniti..) a 365 su zabrane, s naglaskom da više od polovice, skoro 2/3 zakona su sanitarne prirode, jer se bog, očigledno, bojao zaraze.
Bog je Noi dao zakone nakon potopa, a kako židovska tradicija smatra (s pravom) da Noa nije bio Židov, ti se zakoni smatraju upućeni ostatku čovječanstva. Ti zakoni su...

1 Ne jedi meso žive životinje
2 ne psuj
3 ne kradi i ne čini razbojstvo
4 ustanovi sudove
5 ne obožavaj idole
6 ne čini preljuba
7 ne ubij ljudsko biće

Kako kršćanska tradicija želi vjerovati da je cijela biblija diktirana od boga, i kako kršćanska tradicija uporno tvrdi da se radi o bogu ljubavi koji voli svoje kreature i koji želi da volimo jedne druge, uvidom u zakone koje je dao nežidovima, odnosno kršćanima (i ostalim), vidimo da nema riječ o ljubavi.
Sve su to zabrane i jedna naredba, "ustanovi sudove".
Svi ti zakoni su ukorporirani u većinu zakona svih civilizacija, pa tako i Židovske, i svi su ustanovili sudove koji su smrtnom kaznom kažnjavali prekršitelje ovih i sličnih zakona, pa je "ne ubij ljudsko biće" prvo palo u vodu.


Post je objavljen 05.09.2023. u 18:39 sati.