Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Madrac je za spavanje


Možda ga već koristite, ako ne onda ste zasigurno vidjeli reklamu ili na kasi kupca ispred vas kako plača mobitelom.

U novoj liberalnoj akciji "madrac je za spavanje a ne za čuvanje novca", plaćanje mobitelom nam se nameće svakog dana sve više i više u nadi da ćemo shvatiti da je to nešto najnormalnije. Samo starci i Prosinečki još plaćaju novcem, jer "ne Žuti, tako više ne radimo, sad to radimo ovako" i prislonimo mobitel na aparat za naplatu.

Budućnost koja nam se sad tek dobrovoljno nudi, sutra će biti obaveza, pa ako nemaš mobitel, nemaš ni novaca. A kako ćemo štedjeti? Pa na mobitelu po sistemu "oš-neš", jer malo ljudi danas drži novac u banci kad kamate više ne postoje i od novaca na banci nema nikakve koristi.

Danas karticom još uvijek možemo na bankomatu podiči gotovinu, i potrošiti je da naše transakcije ne budu vidljive sustavu, sutra to nećemo moći.

A što se dogodi kad nam se baterija na mobitelu isprazni? E pa onda nemaš novaca! Aj kući, napuni ga pa se vrati i moli boga da struje ima, jer oni glupi Rusi nekako imaju ćejf upravo na elektrane, dalekovode i transformatore.
A što se dogodi kad ti se mobitel pokvari? E jebiga! Ako nemaš mobitel da platiš, mobitel i ne možeš kupiti i to ti je kvaka 22.


Post je objavljen 26.05.2023. u 10:43 sati.