Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvitririchi

Marketing

Novac

Naš premijer nas je zamolio da kune koje imamo kod kuće položimo na račun banke gdje će se taj isti novac automatski i besplatno konvertirati u eure. Euro se uvodi 1.1.2023.
Rekao je: "Želimo da ovaj proces bude jednostavan i bez troškova za građane. Što to znači? Pozivamo građane koji imaju gotov novac kod kuće da ga već položi u banke jer će se novac u kunama automatski pretvoriti u eure."

Meni je to nekako nevjerojatna činjenica da obični građani ove napaćene zemlje imaju doma značajnije zalihe gotovine, a čak i ako imaju, još nevjerojatnije mi je da baš imaju kunske zalihe. Vjerojatnije mi je da se onaj koji raspolaže većom količinom gotovine nekako na vrijeme snašao: kupio eure, stavio u vreće za smeće, pa u vakuum vreće, pa u kutije i zakopao ih u vrt. Ili još bolje: kupio zlato; poluge, nakit, zube tko zna čijih predaka zazidao ga u temelje svoje pete nekretnine ili odjurio do autodealera i kupio najnoviji model Tesle na električni pogon, naravno. Kupio dionice neke farmaceutske tvrtke, ili barem one koja proizvodi medicinske maske i popratnu korona-galanteriju.
Uložio u sebe: jeo i pio po restoranima, putovao svijetom s legalnim kovid-papirima, častio sebe i partnera/partnericu/ljubavnika/ljubavnicu najskupljim estetskim operacijama, po mogućnosti u inozemstvu, u najboljoj od najboljih klinika plaćao tretmane orošavanja vagine ili produživanja penisa, jer ljubav i briga prema sebi i svome su ipak najbolje isplativi.
Netko je uložio u obrazovanje. Otišao u Banja Luku ili Mostar i napokon ostvario svoj dugo sanjani san: postao dio obrazovane i cijenjene elite. Netko je otišao i korak dalje: pa poslao djecu na školovanje u inozemstvo ne sekirajući se oko ganjanja stipendija ili, nedajbože, studentskih, kredita.
Možda se, tkogod, po uzoru na svjetski poznatog tenisača antivaxsera, odlučio odreći tereta dijela gotovine i odlučio da donirati covid-odjelu bilo koje bolnice, a ostatak spremio negdje u novčarsku oazu.
Tkogod od nas je možda otvorio i kakvu firmu, pa se novac pretače s računa na račun, na račun, na račun...i množi se i plodi usput, i slaže se u bankarskom sefu.
Možda je tkogod i napustio ovu lijepu i našu, pa se na vrijeme riješio i kune i svih problema koje ti hrpa kuna može donijeti.
Bezbroj je opcija, zapravo.

Uglavnom, premijer očito zna da imamo gotovine, a na nama je samo da odaberemo banku u koju ćemo je položiti i dalje možemo mirno spavati.
Jer dobar san je osnova za zdravlje, ljepotu i financije.
Zapravo, ne znam, ali mislim da je krajnje vrijeme da izvadite masline uz vile i bazene i napravite teniske terene, jer u budućnosti će putovati, moguće, samo bogati, ili samo bogati&cijepljeni, ili bogati&zdravi, ili bogati&pametni, ... koji ne moraju nužno biti profesionalni igrači tenisa, ali prebacivanje loptica im je jedna od omiljenijih fizičkih razbibriga.

Post je objavljen 17.01.2022. u 12:12 sati.