Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/foodislife

Marketing

Gulaš od svinjetine

U današnjem postu donosim jedan tradicionalniji recept - gulaš od svinjetine.
Iako ovo jelo nije neobično, svatko ga radi drugačije, a recept za moj gulaš slijedi u nastavku.

Sastojci:
2 srednje glavice luka
2 mrkve
1 paprika
2 češnja češnjaka
Lovorov list
Korijen celera
500 g svinjskog buta
Sol
Papar
Vegeta
Dimljena mljevena paprika
Ulje
Voda


Tjestenina
Salata po izboru


Za početak, potrebno je nasjeckati luk na komadiće.



Tada u zagrijanu posudu ulijemo ulje i kada se ono zagrije - dodamo nasjeckani luk.



Luk je potrebno pirjati dok ne postane stakleno-žute boje i tada dodajemo lovorov list, nasjeckanu papriku, mrkvu, češnjak, celer i drugo povrće, ako želite.




Povrće pirjamo na luku dok ne omekša.



Zatim dodamo svinjski but narezan na kockice i dodamo začine po želji – ja sam stavila malo Vegete, soli, papra i crvenu mljevenu papriku, dimljenu.





Meso se nastavlja pirjati zajedno sa svim povrćem i začinima 10-ak minuta i kada promijeni boju, sve podlijemo vodom te ostavimo da kuha.




Za to vrijeme, pripremimo salatu po želji, ja sam danas izabrala salatu od svježeg kupusa i salatu od poriluka. Salatu od svježeg kupusa pravim tako da jednostavno naribam kupus, dodam sol i papar te ocat i malo ulja i sve zajedno izmješam. Salatu od poriluka pravim tako da narežem poriluk na kolutiće, dodam soli i malo kiselog vrhnja te sve sjedinim.




Nakon toga, vrijeme je za prilog. Za prilog možemo koristiti pire krumpir, njoke, tjesteninu, rižu... Danas je izbor pao na tjesteninu. Potrebno je zakuhati posoljenu vodu te dodati tjesteninu i kuhati 7-10 minuta, ovisno o preferencijama.









Kada je meso kuhano – gulaš je gotov. Serviramo ga uz tjesteninu i salate.





Dobar tek! wave




Post je objavljen 13.01.2022. u 16:28 sati.