Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vajrapani

Marketing

Zmijozar

Kao i inače uvijek kad pomislim već da sam na sigurnom putu distanciranja od blogosfere dogodi se neki moment koji me cimne natrag, baš kao povodac kojim narodi arktičke tundre discipliniraju jogunaste irvase. Znači da moja motivacija nije bila čista.

Jer kad nešto želimo dovoljno iskreno i sa čistom (nesebičnom) motivacijom onda se Svemir uroti da nam se to i ostvari. To je poznato u transcendentalnim znanostima i kao „nemoj-misliti-na-Torticu efekt“.

Tako i ja nisam više mislio na zmije iako sam podsvjesno priželjkivao priliku da ih uslikavam za blog. Nakon kockaste vodenjače, a.k.a. „zmije ribarice“, prekjučer mi se ukazao i poskok, famozna Vipera ammotydes, kraljević zmija u Hrvatskoj i najotrovnija zmija Europe.


Da li možete ga opaziti?

Nevelik, mlad poskok. AIi i sasvim mladi poskoci su otrovni.

Dao sam mu ime Zmijozar i nadam se da ćemo se još sretati na njegovom staništu.

Interesanto dok sam ga tako promatrao jedno duže vrijeme ispod negdje u dubini granja čuli su se šušnjevi kao da se neke zvjerke bacakaju. Da li se Zmijozar baš zato pozicionirao tu da vreba glodavce- miševe, voluharice ili guštere? Lako je to moguće jer navodno da poskok vreba svoj plijen pritajeno, nepomično i po nekoliko dana ako treba.

Pitanje za diskusiju: koliko se osjećate ugroženo od napada zmije sada kad više nema nikakve sumnje da ova godina je izrazito zmijonosna?

Ili lakše pitanje, tko po vašem mišljenju drži naš povodac- sudba, karma, redakcija blog.hr-a, tajna društva ili nešto peto?

I bonus pitanje, samo za iskusne- da li je Alfred Veliki kralj Wessexa, izrekao svoje slavno „Blog je posljednje utočište hulje!“ nakon pobjede nad Vikinzima u bitci kod Ethanduna 878.g. ili nekom drugom prilikom?

Post je objavljen 04.07.2021. u 21:41 sati.