Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vajrapani

Marketing

Pozdrav/sleš/podrška

Rekao je netko mudar da ne valja ostavljati repove i neraščišćene račune. Radije bih sad bio u pametnijim aktivnostima, bez bloganja, ali eto. Šutnja nije zlato, znam to najbolje po tome jer nisam bogat. Tako da vjerojatno s time na pameti ću manje šutjeti ubuduće.

Svaka čast Adminu blog.hr-a na odlučnosti i stavu pa mu/joj šaljem ovim putem pozdrav/podršku!

Naravno da je moja anketa bila zafrkancija, naravno da neće odraslu osobu formirati Tolkien, Sitchin, Luisa Hay, Šimleša Bruno i K. Rowling. Ja sam te autore apstrahirao čisto ironično, ali ne bez temelja, već prema onome što vidim da se proteže kao neka bedasta (karikaturna) nit na blogu, a to je čarobnjaštvo, ljubavologija, fantazije, self-help i drevni vanzemaljci. Nisam se još jedino dosjetio da nađem nekoga koji veliča propala totalitarna društvena uređenja.

A sad ako nekoga je zaista formiralo kao osobu čitanje jednoga ili više navedenih autora mogao/la je slobodno to obrazložiti. Ili napisati jednostavno da je jelen osoba smanjene inteligencije koja ne može proniknuti u duboke poruke tih velikih klasika... Ili ste mogli još jednostavnije napisati da je jelen idiot, ili kozojeb, ili pjesnik... ili bilo kakvu sličnu konkretnu osobnu uvredu na moj račun. Bilo bi vam lakše, vaše stanovište bilo bi obznanjeno javnosti, meni to ne bi bilo drago čuti, ali sigurno ne bi mi ni pričinilo nekakvu strašnu emotivnu bol.

Ono jedino što nije trebalo napraviti je baš ono što ste napravili- bacili se naglavce u melodramu i usput sramotno vrijeđanje nedužnih sudionika ankete. Tuga i jad, ali i indikativno za određeni profil ljudi. Ne podnosim hipersenzibilne, a tome je razlog što sam se u životu uvjerio da takvi su najsebičniji, ali i najokrutniji ako dobiju za to priliku. Vrlo jednostavno.

A vi koji blebećete o Staljinu i Goebbelsu i sličnim budalaštinama, nadam se samo da ćete poživjeti još 15ak godina kada za povratak sličnih figura nije isključeno da postane realnost . Pa ćete se možda onda sjetiti strahovitih represalija koje ste proživljavali na blog.hr-u 2021. kad vam je blognews zabranio komentirati na anketi.





Post je objavljen 09.03.2021. u 21:14 sati.