Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lepeze-slike-uspomene

Marketing

Jadranka Varga, TE ČUDNE TAMNE NOĆI - 5. mjesto za kratku priču, a i knjiga je tiskana


"Međunarodna zbirka IZA PROZNIH VRATA - 62 autora - 8 država
Knjiga je izašla iz tiska.
Zbirka priča, odlomci iz neobjavljenih romana i misaoni tekstove IZA PROZNIH VRATA.
Tvorci ovih tekstova pišu nam iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Francuske, Njemačke, Švedske i Izraela."


https://www.facebook.com/pisci.knjizevnost




Naslov: Iza proznih vrata
Autor/autorica: Pisci i književnost - grupa autora
Broj stranica: 254
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-706-4
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev
Knjiga je dostupna za kupnju u web knjižari Redak. Dostupno za kupnju svim državama na linku:


https://www.webknjizara.hr/knjige/iza-proznih-vrata-grupa-autora?fbclid=IwAR3Zw_fGLwJG9YWi1TDBPa25p6Y7ObgulAwxn3v8Xj85VHhBwMSnOEnVAmw


"Rezultati 13. međunarodnog natječaja za kratku priču, odlomci iz neobjavljenih romana i misaoni tekstovi i rezultati projekta


IZA PROZNIH VRATA


Završio je 13. po redu međunarodni natječaj za kratku priču, odlomci iz neobjavljenih romana i misaoni tekstovi.

5. mjesto za kratku priču: Jadranka Varga, TE ČUDNE TAMNE NOĆI"



Prijavljujem priču
Autor: Jadranka Varga
Naslov priče: „TE ČUDNE TAMNE NOĆI“
Žanr: fantasy
Grad: Zagreb
Država: Hrvatska
Tekst priče: TE ČUDNE TAMNE NOĆI




slika: digital art

Postoje te neke strune koje vibriraju nekim posebnim frekvencijama ispod našeg slušnog sustava. Postoje te neke čudne noći kad se izgubljene duše skupljaju pa lutaju među živima i to su te neke noći kad se čudna bića pojavljuju s One strane pa u živi svijet zakorače i javljaju se živom čovjeku.


slika: digital art

To su te manifestacije koje se kriju, ali se ipak nekima i objavljuju. Možda nekima tek kroz snove, jer “snovi su neotvorena Božja pisma”, a kroz njih može biti protkana latentna bol koja nekad čovjeka prati i u stvarnosti.


slika: digital art

Ponekad se na licu pojave neke čudne nijanse čak i po bijelom danu pa kad se pogledam kao da vidim onu neku mene iz nekog prošlog života kako me gleda iz mene same ove koja sam danas.


slika: digital art

Ponekad se u očima pojave neke sjene, dok se šminkam pa se zagledam dublje u te moje oči i kao da propadam negdje duboko, u neki drugi svijet, onaj neki tamni svijet dubokih šuma gdje se ne čuje ni ptičji pjev niti se čuje šum lišća.


slika: digital art

U toj tamnoj šumi je sve tako mirno i sablasno tiho, ali vidim sjene kako lelujaju prema jezeru straha otkud ne odlazi nitko, već mu se vraćaju samo lutajuće duše koje nastanjuju tlo gdje bi trebale biti zakopane.


slika: digital art

Izgubljena duša ide polako kroz šumu prepunu magle i ogoljelog drveća noseći u ruci svjetiljku, da joj pokaže put, ali put ne nalazi, već inercijom ide prema jezeru straha otkud se više nitko ne vraća.


slika: digital art

Ponekad mi se u mislima pojave slike nekih događaja u kojima nisam bila, ali sam sudjelovala u nekom od života: visoka stijena pada duboko u ocean koji šumi ispod nje svojim velikim valovima, a iz njih me zaziva sirena zelene kose i dubokih plavozelenih očiju gledajući me svojim opčinjavajućim pogledom i mameći me da joj se pridružim.


slika: digital art

Nije mi jasno zašto sirena želi, da joj se pridružim kad je poznato, da sirene svojom zavodljivom pjesmom zovu samo mornare, a ne žene koje stoje na visokoj stijeni i gledaju u oceanske dubine.


slika: digital art

…a ponekad vidim nju… tu čudnu i prelijepu ženu, pun Mjesec je iza nje, tamnoplava noć je prekriva kao najljepši baršunasti plašt, a njene oči, tako zagonetno plave, govore, a usne joj šute i pozivaju me.

To je vila noći koja leprša u ljetnim tamnoplavim noćima puštajući vesele krijesnice i mameći ljude da joj se pridruže, ali samo šutnjom i tišinom.


https://pisci-i-knjizevnost.webnode.hr/l/rezultati-13-medunarodnog-natjecaja-za-kratku-pricu-odlomci-iz-neobjavljenih-romana-i-misaoni-tekstovi-i-rezultati-projekta-iza-proznih-vrata/?fbclid=IwAR13QQjKDeRutgjNRojOyCnzAh1pihPCmKpmVXi_5D39CM0H3Bir_Fx6Ftg

Priča je iz moje 19. knjige fantasy priča "PRIČE IZ NOĆNIH TIŠINA"



http://www.digitalne-knjige.com/varga19.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN broj: 978-953-354-290-4
Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Post je objavljen 21.08.2021. u 12:03 sati.