Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vajrapani

Marketing

der Winter kommt

Vidimo u nedavnim vremenima na blog.hr-u da uz one standardne, pojavljuje se i zasebna vrsta mučenika. Novi soj ako hoćete. Naravno ja ne želim ni u koga upirati prstom, jer znamo da moramo znati kako je upirati prstom nešto užasno ružno... Puno puno puno ružnije negoli glupirati se i sprdati se ljudskim životima koje je odnio neki totalitarni režim ili pak koje je odnijela bolest. Ali nećemo u digresije.

Zapravo i ne vjerujem da bi se posebno zainteresirao za taj fenomen da nisam primjetio kako je nekim predstavnicima soja zapeo, kao kost u grlu, moj feljton o Berlinskome Zidu.
Mene sigurno nije iznenadilo da je to izazvalo onakvu konsternaciju među neokomunistima i štovateljima Harrya Pottera, to sam nekako i očekivao. Da je kojim slučajem bila to reportaža iz Auschwitza ili Treblinke izazvala bi jednako tako konsternaciju među neonacistima i štovateljima Harrya Pottera. To su stvari s kojima računaš kad pišeš o takvim temama. Dakle ne, ne referiram se ovdje uopće na to.

Referiram se na one koji žive u Njemačkoj u ovim vremenima lockdowna, ali vjerojano ili ne razumiju njemački ili razumiju ali prate isključivo njemačke portale koji su analog logicno.com ili transformacijasvijesti 2012, pa su zbunjeni, teško im je i nikako im nije jasno što to Angela Merkel i njen Gestapo žele od njih. Zašto ne smiju bauljati u noći recimo 20, 30 km od kuće? Jer ako ne smiješ bauljati u noći gdje god hoćeš tko zna što je sljedeće, sutra možda će ti nametnuti da možeš izaći iz stana samo ako na uzici vodiš pomeranskoga špica (koji nosi masku razumije se). Logično je pitati se što se krije iza toga svega i dokle će sve te represalije i strahovlada otići??

Sada shvaćam da je za takve osobe željne aktualnosti moj feljton djelovao kao nešto anakrono. Zbog toga sam odlučio iskupiti se i ponuditi odgovore koje traže. Ne na pladnju, jasno, jer to nije moj stil, ali ako su dovoljno pronicljivi doprijet će im do uma kako to i zašto zapravo uopće oni imaju u ovom trenutku priliku živjeti u Njemačkoj, zašto im je tamo (barem do sada bilo) tako dobro i na kraju će im možda sinuti kakva je priroda te silne njemačke brige da se ne zaraze i da se cijepe.

U sljedećem videu jedan simpatični čiko daje intervju, tako priča o nekim stvarima. Iako je intervju od prije par godina bit će sve akutalniji s vremenom. Pa ako budete dovoljno strpljivi poslušajte pažljivo i na samom kraju ako pažljivo, ali baš jako pažljivo slušate sve će vam se razjasniti, kao jedna epifanija, a i pisati će vam dolje tko je on.
Post je objavljen 05.02.2021. u 21:27 sati.