Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tputovanja

Marketing

Špilja Bašarinka - 14.07.2016.

Predstavit ću špilju Bašarinku koja se nalazi na N 45°16.123, E 013°37.180, međutim odmah da upozorim nažalost pri ulasku ima smeća od toga što bacaju lokalci, ali zato imajte na umu da ovo nije turistička špilja koja se naplaćuje, isto tako nažalost, što mene najviše boli unutri ima dosta uništenih siga, ne kužim zašto ljudi uništavaju nešto što priroda stvara milionima godina.

Tko bude išao u istraživanje obavezno treba ponjeti jaku lampu jer unutri je mrkli mrak i neće ništa vidjet i ne preporučam ići nakon kiše.

Iz literature:
"Špilja Bašarinka nalazi se oko 3,5 km južnije od Tara. Spilja se sastoji iz prostrane nepravilne dvorane u koju se s površine silazi iskošenim kanalom. Ukupna duljina spilje je 68 m, a najveća širina dvorane 22m i visine oko 10m. Tlo podzemne dvorane je horizontalno i ispunjeno debelim kvartarnim naslagama. U njoj možemo naći nekoliko vrsta siga."Ulaz je sa zapadne strane, pri spuštanju u sredini ima jedna stijena nemojte ići desno od nje dole (gdje ćete vidjet i ulaz u špilju) već odite s lijeve strane, lakše je za sići, evo na slici ja izlazim oko te stijene (slika od šogora sa fotićem)


slikao šogor fotićem pri izlasku (s obzirom na blato i sklisko kamenje ne ići nakon kiše)


u samoj špilji vidjet ćete sigice ili makarone


saljeve koji su isto vrsta siga
ima i zavjesa, malo loša slika


na kojima možete vidjet i s malo mašte razna lica, fotka s fotićem od šogora


te naravno i sige koje još rastu (fotić od šogora)


Google gdje se nalazi špilja

Post je objavljen 05.01.2021. u 19:33 sati.