Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/petrinjaglobe

Marketing

globe at night

GLOBE-ovci naše škole uključili su se i ove školske godine u veliku edukacijsku kampanju na temu zaštite noćnog zvjezdanog neba i mjerenja kvalitete njegove vidljivosti .Cilj kampanje je edukacija javnosti/medija na problematici svjetlosnog zagađenja i aktivnog uključenja svakog od nas u globalni projekt putem mjerenja kvalitete našeg noćnog neba. Riječ je o tzv. projektu iz skupine „građani-znanstvenici“ u kojem se od pojedinca traži nekoliko minuta vremena kako bi se usvojila nužna znanja, obavilo terensko mjerenje te prikupljeni podaci pomoću interaktivnog obrasca poslali u „GLOBE“. Nakon toga isti postaju zauvijek javno dostupni na našim stranicama.

U periodu od 8 do 17 listopada 2020. učenici uključeni u GLOBE program pratili su vidljivost sazviježđa Pegasus na području grada Petrinje i Siska.
Slijedeća praćenja jesu:Svjetski dan životinja- 4. listopada 2020..

Mnoge životinjske vrste su izumrle nepovoljnim i često nemarnim odnosom čovjeka spram prirode. Radi profita mnoge su vrste istrijebljene.
Neki ljudi svoje ljubimce odbacuju na ulice i tako ih ostave bez skrbi. Mnogi su slučajevi mučenja životinja iz zabave. Istakli bi ona pri testiranju preparata i nekih kozmetičkih proizvoda.
Stoga se pridružujemo obilježavanju Svjetskog dana zaštite životinja,a zbog poštivanja epidemioloških mjera na malo poseban način.
Post je objavljen 21.10.2020. u 01:44 sati.