Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/irenapusnik

Marketing

Narla, mačka

Jutro sam provela u kuhinjici pričajući s mačkom. Bolje rečeno ja sam joj tepala, a ona se motala oko mojih nogu i prela. Nije bilo planirano već kad je mačak s kojim se više mazim i družim izašao iz kuhinje, ona je ostala.

Do sad sam o toj životinjici imala razne pomisli i ni jedna od njih nije bila osobito ugodna. Najprije njena crvenkasto smeđa duga dlaka fuca se svuda po stanu i mojoj odjeći. Onda to neobično njeno mačje lice za koje je J mama rekla jednom prilikom: Ne znam što bih mislila o tom tvom licu. Tako ni meni na prvi pogled nije bila dopadljiva.

Škakljivi dio je da ta mlada mačka dolazi iz legla njegove bivše. To mi je instinktivno bilo jasno i kad nisam znala za tu činjenicu i nagonski sam odbijala malo stvorenje od sebe. Trebam li spomenuti da se u meni pojavljivala i ljubomora kad bih vidjela kako J tu mačku ljubi i tepa joj.

Sve zajedno uz to da imamo u kući mačka koji mi je sam odmah prišao i s kojim sam od trenutka dolaska u stan imala nježne osjećaje doprinijelo je tome da ovu mlađu mačku ženku ignoriram.


Ali, eto dogodilo se da ovog jutra ona i ja budemo u kuhinjici i da sam joj brbljala, a ona se odmah udobrovoljila i izvijala uz mene. Godinama je već i hranim pa zna da sam joj prijateljica. Osim tog detalja da je u meni pobuđivana ljubomora kad bi je moj partner mazio nema drugog problema između nas dvije.

Čak sam pomislila na šašavu ideju da bismo baš nas dvije mogle nadživjeti mačka i J pa ostati ovako same za kojih sto godina. A to je svakako jedna od onih misli koje iskoče kao nelogične, nedorađene, nezrele... kakve misli u prvi mah i jesu dok se ne urone u zbilju i ne razrade.

I tako me smirilo to tepanje. Uljepšala mi je jutro. Već sam bila nabrajala dnevne obaveze: te kupaj se, te na napravi listu namirnica, te kad bih mogla vježbati, te što kuhati, pa ...što ono još imam za danas?

I onda je mačka uzela za sebe nekoliko trenutaka tog mog dana. I vidjela sam da oko nas ima onoga čemu ne pridajemo dovoljno pažnje, a ima itekako potencijala kao što ima potencijalno lijepih trenutaka s mladom dugodlakom mačkom čije sam postojanje ignorirala osim u činu otvaranja Whiskas vrećice za nju kad bih hranila i starog mačka.


Post je objavljen 05.06.2020. u 09:02 sati.