Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dpvs

Marketing

Molitva Svetoj KatariniOva 2020. godina simbolična je za grad Vrgorac koji slavi veliku okruglu 330. obljetnicu oslobođenja. Na svetkovinu svete Katarine Aleksandrijske 1690. godine Vrgorac je oslobođen od dva stoljeća duge osmanlijske vlasti, a upravo tim događajem Vrgorčani su svetu Katarinu prepoznali i prihvatili kao svoju zaštitnicu i utjecali joj se u svojim poteškoćama, potrebama i zahvalama.

Kao zanimljivost u ovom vremenu COVID-19 navodimo predaju koja govori da su mještani Vrgorca utjecanjem ovoj svetici u dva navrata bili zaštićeni od kuge.

Kip svete Katarine Aleksandrijske, izrađen prema staroj slici svetice koja je sačuvana u sakristiji župne crkve u Vrgorcu, blagoslovio je Sveti Otac Frane 20. travnja 2016. godine na audijenciji u Vatikanu.

MOLITVA KOJA SE NALAZI NA SLIČICI SVETE KATE

Bože, ti si Mojsiju dao Zakon na vrhu gore Sinaja, i na istom mjestu na čudesan način smjestio po svetim anđelima tijelo blažene Katarine djevice i mučenice. Daj, molimo, da po njezinim zaslugama i zagovoru zavrijedimo doći do brda koje je Krist. Koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.


Post je objavljen 26.03.2020. u 17:59 sati.